Inlägg från: Chasingdreams |Visa alla inlägg
  • Chasingdreams

    Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12

    Hej!
    Hittade nyss till denna tråd via en gammal tråd när jag googlade på mina symtom. Jag är inte gravid, men upplever extraslag. Första gången jag tänkte på det var under min semester i somras. Jag skulle precis sova när jag liksom kände hur hjärtat stod still ett slag innan det hårt till igen. Sedan dess har jag känt det av och till. När det är som värst brukar jag känna av det flera gånger under ett dygn vilket för mig innebär ca 5 gånger och då kan det komma med ca en halvtimmes mellanrum eller oftare. När det är som minst känner jag oftast bara av ett extraslag om dagen. Jag har ibland dagar när jag inte känner av något, men det brukar som längst vara under ca en veckas tid. För mig kommer extraslagen oftast på kvällen eller på helgerna. Gärna om jag sitter i soffan och kopplar av framför TV:n. Men jag kan även känna av det i situationer där jag t.ex. pratar med andra och kanske spänner mig lite extra. Vid något tillfälle har jag känt av det i samband med träning, men det är inte så vanligt. Jag har gjort ultraljud av hjärtat och de såg då inget konstigt. Har även gjort bandinspelning i 24 timmar, men då kände jag inga symtom och det syntes heller inget. Har nyss gjort en en veckas bandinspelning, men jag kände då inte av de typiska symtomen som jag brukar känna. Kände dock av något så vi får se om det var något registrerades. Typiskt nog kände jag av extraslagen bara ett par dagar efter jag lämnat in utrustningen...
    Hade bara varit skönt att få en förklaring. Jag har tittat runt på nätet och tycker att SVES skulle kunna vara sannolikt. Har funderat på stress, men samtidigt kan jag ibland vara stressad utan att känna något eller vara otroligt avslappnad och känna något.
    Är det någon som känner igen det jag beskriver utan att de varit gravida? Är det någon som vet om SVES kan komma så sällan som en gång per dag?

  • Chasingdreams

    LiBä007: Tack för ditt svar. Det känns skönt att veta att jag inte är ensam. Och vad skönt för dig att du tillsist lyckades fånga det på EKG. Det skulle jag också vilja göra, men typiskt nog är hjärtat alltid otroligt lugnt när man har bandspelaren på. Men man antar ju att det inte ska vara något farligt eftersom allt sett bra ut på ultraljud.
    Ikväll har mitt hjärta skuttat lite igen, men det har börjat bli en del av rutinen. Jag brukar ändra kroppsställning och andas lugnt när det händer. Brukar alltid känna mig lite varm i samband med skutten, men det beror väl dels på extraslagen och dels på att man blir orolig.

    Kram =)

  • Chasingdreams

    Jag har fått bekräftat att extraslag fanns vid EKG:et. Eftersom jag fick beskedet i ett brev vet jag dock inte vilken sorts extraslag jag har. Läkaren skrev dock att hon bedömde dem som ofarliga och att inga vdare undersökningar behövs. Så typiskt att jag har känt av extraslagen varje dag sedan jag tog av mig bandspelarutrustningen,..
    En fråga jag har, är om någon vet hur många extraslag man kan ha på en dag för att det ska betraktas som normalt?

  • Chasingdreams

    Allasväl: Grattis till graviditeten :). Än så länge är jag själv inte gravid, men kanske under 2011 :).
    Innan jag fick remiss till hjärtmottagningen kollade de i a f järnbrist och sköldkötelproblem och det var normala värden. Magnesium vet jag dock inte om de kollat, men om de kollade det andra borde de väl ha kört det också. Tänkte försöka ringa hjärtmottagningen och försöka få lite svar på frågor... Bl.a. skulle det kännas bra att veta vilken typ av extraslag det var.
    Och sen har jag en massa funderingar som de inte kan svara på som varför jag fått extra slag först nu. Jag har varit mycket stressad i perioder tidigare, men det är först nu som det kommit. Egentligen är det väl kanske bäst att acceptera läget och inte tänka för mycket. Har läst att regelbunden motion är bra vid extrahjärtslag. Någon som märkt positiva effekter av det? Är det någon viss form av träning som är bättre?
    Är så glad att jag hittat detta forumet :).

  • Chasingdreams

    Denna julhelg har mitt hjärta haft helt enormt många extraslag. Och dagen före julafton var det värst. Blev riktigt rädd och extraslagen åtföljdes av högpuls. På juldagen bröt feber och hosta ut. Misstänker att det kan va influensa. Någon som vet om extraslag ökar i samband med infektion? Är det ågot man bör oroa sig för? Nu när sjukdomen brutit ut känner jag fortfarande av extraslagen, men jämfört med de andra symtomen har de mindre roll. Hoppas att alla har haft en riktigt god jul. Själv ska jag tillbaka till sängen =).

  • Chasingdreams

    God fortsättning allihopa! Jag har undrar ang. hög puls. Är det någon av er andra som har upplevt detta i samband med era extraslag? Före jul lyckades man fånga ett extraslag hos mig vid långtids EKG och i samband med detta hade jag haft en puls på 110-120 slag/minuten. Jag hade även tryckt vid två andra tillfällen när jag tyckt mig känna hårda slag (obs. inte extraslag) och då hade jag haft en ungefär lika hög puls men man kunde inte se något avvikande i rytmen. Jag har sedan min extraslag började ibland märkt av att jag har en väldigt hög puls på kvällen när jag försöker gå ner i varv. Trots att jag ligger och försöker andas lugnt är pulsen hög. När jag talade med hjärtmottagningen sa de att jag inte behövde bry mig om extraslagen men att jag borde vara observant på pulsen.
    Igår när jag kände av extraslag tog jag på min pulsklocka för att se pulsen. Jag hade då trots att jag låg ner på soffan och slappnade av och andades lugnt en puls på 90 slag. Hur jag än försökte slappna av vägrade pulsen att gå ned. Strax innan jag somnade och ca tre timmar efter att jag tog på mig pulsklockan fick jag ner pulsen till 80 slag. Den höga pulsen bekymrar mig lite. I början av hösten när jag först märkte av mina extraslag kollade jag också med pulsklocka och då hade jag en puls på 68 slag/min. Min vilopuls har alltså ökat mycket och utan egentlig förklaring. Jag sover bra, dricker aldrig kaffe och mycket sällan alkohol. Röker inte. Det enda skulle va stress, men jag är inte mer stressad nu än vad jag var i höstas...
    Om jag sitter upp har jag lätt en puls på 110 slag/min även om jag inte gör något mer än att sitta.
    Jag behövde bara ventilera mina funderingar. Tycker verkligen om detta forumet =).
    Kram!

  • Chasingdreams

    Allasväl: Nej de sa inget speciellt utöver det och jag tänkte inte på att fråga. Jag har dessutom flyttat till ett nytt landsting nu så det känns inte heller aktuellt att ta upp kontakten med dem igen. När jag pratade med dem var det ju inget planerat samtal från deras sida utan det var jag som ringde upp dem efter att ha fått beskedet med post. Det kändes mest som något sköterskan bara sa i förbifarten när jag frågade om extraslagen. Det var väl därför som jag tänkte höra efter om ni i detta forum har någon erfarenhet av hög puls. Själv har jag tankar kring att jag har hög puls de kvällar när jag har haft stressiga/intensiva/hårdträningsdagar och att den höga puls jag upplever samband med extraslagen kan vara en reaktion på att jag blir orolig/tycker att det är obehagligt. Igår när jag hade pulsklockan på såg jag att efter ett extraslag som jag fick när pulsen låg på 85 skenade pulsen upp i 130 innan den gick ner igen.

  • Chasingdreams

    Hej på er allihopa!
    Har varit lite frånvarande i denna tråden ett tag. Sen sist har jag gått och blivit gravid... Är nu i vecka 7. Min fundering är till er som varit gravida. Hur påverkade graviditeten extraslagen - positivt eller negativt? Jag undrar också om extraslagen på något sätt kan påverka barnet negativt? Man tänker ju att barnet hör hjärtrytmen och blir lugn av den, hur är det då om den är ojämn och konstig?
    Kram

Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12