• Nina61

    Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12

    Blev så glad när jag hittade den här tråden. Inser att jag långt ifrån är ensam om detta med ett hjärta som lever sitt eget liv.  Hjärta Jag har haft extraslag periodvis under ett antal år. Ska tilläggas att jag även har underfunktion på sköldkörteln, som också spelarin. Samt att jag har betablockerare mothjärtklappning. Vet ej hurmånga gånger jag frågat läkare om dessa extraslag. De har tagit EKG som visar att hjärtat går som en klocka, dvs utan problem. Några extraslag syns inte röken av. Glad
    För 2 år sedan höjdes min Levaxindos och alla extraslag försvann som genom ett trollslag. Det var underbart. men förra testet sade läkaren att jag åt förmycket Levaxin. Dosen sänktes från 100 till 75. Det gick bra fram till för några dar sen då mitt nya inferno började. Gråter Plötsligt började hjärtat dansa balett värre än nånsin. Hastade iväg till VC där togs EKG och för första gången syntes extraslagen. Men EKG:t i övrigt såg bra ut. Läkaren höjde dosen på Betablockeeraren. Annars var det ingen fara. En vanlig normal mänska hade väl nöjt sig med detta. Men eftersom jag är nojjig över detta så blev det inte bättre. En sömnlös natt med ett bråkande hjärta, samtal med sjukvårdsuppl. som råddemig att åka till vårt akutsjukhus. Skönt, tänkte jag, nu får jag hjälp. Nytt EKG samt en massa prover inkl. thyroidea. Proverna var bra, någon hjärtsjukdom har jag inte heller. Ska fortsätta med höjd dos beta i väntan på thyroideasvaret. Mina extraslag ärtydligen orsakade av antingen oro eller sköldkörteln.
    Försöker nu lugna ner mig med detta, men lätt är det inte.
    Tack för att jag fick skriva av mig! Någon med liknande erfarenheter?
    God Jul önskar jag er alla! HjärtaHjärta

  • Nina61

    Nu har mitt hjärta tack och lov lugnat ner sig. Sköldkörtelvärdena visade sig vara bra och min betablockerare höjdes  från 25 till 50. Nu kännerjag bara lite då och då ett litet skutt extra. Försöker ignorera det. Ska börja på basal kroppskännedom hos sjukgymnast nästa vecka. Hoppas det hjälper. Hjärta

  • Nina61

    Hej Linda 71!
    Jag känner igen mig i det du skriver. Så svårt det är att släppa tankarna på es när man känner dem. För mig är det bättre när jag är ute och rör mig. Sitta ensam hemma i soffan är som att beställa dem. Brukar ta en Xanor när jag ska sova, då tycker jag att även hjärtat lugnar ner sig. Vet inte om det är en bra lösning men det funkar för mig. Känner ingen speciell oro för något just nu, men ändå kommer extraslagen. Hoppas nu på BK som jag ska till på tisdag.
    Även jag är tacksam för tips från er andra! Es är ett gissel.

    Kramar till alla! Hjärta

  • Nina61
    Glad Så har man då varit första gången på Basal kroppskännedom, som avslutades med lätt massage. Måste säga att det var bra. Blev avslappnad i hela kroppen. Man blir väldigt trött och rekommenderas att sova en stund efteråt. Ska gå 7 ggr till. Yipeee!
    Tänker inte låta oron styra min kropp.
    En härlig vårdag idag med hittills lugnt hjärta. Hjärta

    Kram till alla!
Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12