• Äldre 13 Jan 20:07
    413014 visningar
    1291 svar
    1291
    413014

    Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12

    Det känns så skönt att man inte är ensam. Denna tråden har hjälpt mig oerhört mycket. Har för det mesta googlat symtom, sen läst. Men detta är första gången som jag själv skriver. 

    Jag har inte i närheten av så mycket extraslag/dubbelslag som de flesta här inne. Men jag känner det nån/några gånger varje dag. 

    Mina extraslag började för ca 1 ½ år sedan. Har aldrig tänkt speciellt mycket på hjärtat, inte haft några problem över huvudtaget. Men så en dag var jag ute på en morgonpromenad kom första attacken, sista tuffa backen spårade hjärtat ur fullständigt och slog extraslag så det stod härliga till! Det hördes och kändes ut i öronen, gjorde ont upp i halsen och jag greps av panik. Sen dess har jag inte tränat. 

    Mina extraslag slår konstigt.. kanske håller i sig i max några sekunder, men obehaget stannar kvar, och den olustiga känslan i kroppen. Som ett brus innanför bröstbenet. Allt förvärras när jag har halsbränna (vilket jag lider av). Så magen och extraslag har definitivt ett sammanhang!

    Kanske inte alla som vet det, men precis under hjärtat så går det en tarm. Och när man är lite bubblig i magen och luft passerar där så kan hjärtat hoppa till lite. (Det var det en läkare som berättade för min pappa). 

    Men men.. skönt att skriva lite.
    Min fråga är däremot, hur känns era extraslag? Om ni beskriver dom så mycket ni kan, och känslan i kroppen.
    Hur vet ni om det är VES SVES? Vad är skillnaden? Hur känns SVES resp VES? Är nån av de farliga?
    Somliga slag är ju värre än andra, ibland känns det nästan som att hjärtat lägger i backen, och den känslan är den mest obehagliga. Likadant kramperna i magmunnen.
     
    Har klarar ni kroppsarbete? Tränar ni? Jag krattade löv i höstas, fick en snabb puls (är grymt otränad, så var inte jätteförvånad), men tillslut gjorde det ont upp i högra käken.. kunde knappt röra mig för det gjorde så ont. Kommer dock inte ihåg hur hjärtat slog här, för jag blev som förlamad av smärtan.

    Trodde att jag skulle trilla ihop på fläcken, så vågade knappt ropa på hjälp på min sambo. Där var jag beredd att checka ut och dö. Jag var övertygad om att jag fick en infarkt.

    27 år och aldrig haft tidigare problem än för något år sedan... Jo tjena!! Dum man är. Men när det väl sker så mår man så psykiskt dåligt att man bara vill lägga sig ner och aldrig stiga upp igen. 

    Men om ni svarar så är jag väldigt tacksam.

    En fråga till förresten, finns det situationer som ni drar er för och tycker är obehagliga?
    Jag har en bakomliggande panikångest sedan jag var 9 år gammal. (Men kontrollerat tills nu).. Jag har problem med att ta bussen, tåget, flyget... och träningen... den är jag livrädd över.  

  • Äldre 7 Apr 18:22

    Får jag ställa en fråga till er alla här inne. 

    Ni som lider av mycket extraslag dagligen. Tränar ni någonting? Blir ni oroliga under träning? Vad säger era läkare om träning kring extraslag?

    Allt från promenad till extrem-träning.

    Tack på förhand. 

     

  • Äldre 10 Apr 10:07

    Mina extraslag började för ca 2 år sedan när jag var ute på en promenad. Gick uppför en tuff backe och då sög det till ordentligt i hjärtat, kände dunken ut i öronen och blev skiträdd! (Aldrig haft problem innan).
    Sen dess har jag inte riktigt vågat träna.

    Har vågat stå lite på min crosstrainer hemma, men vågar inte gå ut.
    Men extraslagen kan komma framförallt Efter träningen när hjärtat varvar ned.
    Och även när jag böjer mig för att plocka upp något på marken..   med hög puls. . så fipplar det till lite. 

    Men så fortsätter det slå normalt igen sen.

    Har märkt samband hur jag känner mig vissa dagar. Ibland sämre, ibland bättre. Sämre dagar har jag mycket ångest på kvällen. Mycket som sitter i huvudet också. 
    Och har jag mycket halsbränna eller bubblig mage så påverkar det också.

     

  • Äldre 23 May 22:55

    Hej. 


     


    Används denna tråden?

    Har också ett hoppande hjärta, och mår superdåligt över det. Påverkar hela ens livskvalité.

    Men måste säga att jag blivit lugnad när jag läst om alla er som lider av samma sak.
    Men ändå har jag en tanke i huvudet "tänk om!" - "tänk om mina slag är annorlunda och farliga?". 

    Och så blir man mer tokig.

    Men känns era extraslag olika? Ibland kan de kännas som ett litet skutt i bröstet, men ibland gör det ont (riktigt ont!) upp i halsen. Så ont att jag faktiskt säger "Aj!" - den sekunden det varar. Och efter det onda slaget blir jag helt matt efteråt, och har en pirrande känsla långt efteråt i bröstet. 

    Sen ibland kan jag ligga i sängen och så får jag en slags rusning. Jag kan knappt andas normalt och hjärtat spårar ut fullständigt. Kan beskriva det bäst som att en kanin slår väldigt fort med bakbenen i bröstkorgen. När detta kommer nån gång i månaden så blir jag riktigt rädd. Då tänker jag alltid att min sista stund är kommen. :) Känner ni igen det?

    Sen när jag suttit i bilen ett tag och ska kliva ut så får jag riktigt sega och tunga slag.. utdragna.. man riktigt känner hur slaget "sssccccchhh...DUNK!"... Och då blir jag lite lätt i huvudet innan pumpen kommer igång ordentligt och då rusar det på några slag innan det kommer i normal takt.. 

    Känner folk igen sig i det jag skriver så jag kan slappna av ??????

    Hoppas ni får en trevlig och lugn helg med era hjärtan :)


     

Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12