Inlägg från: Carpe diem1981 |Visa alla inlägg
  • Carpe diem1981

    Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12

    Är detta den nya tråden för oss med extraslag? Hittade så många trådar då jag ej varit inne på familjeliv på länge länge nu.

  • Carpe diem1981

    Gud vilka fina inlägg ni skriver allesammans. Själv har jag lidit av mina besvär till och från i 4-5 år nu. Började/bröt ut när jag väntade mitt första barn och därefter så lugnade det ner sig när han var född. Dock har det i perioder kommit tillbaka och varje gång  blir jag lika skärrad och ångestladdad. Känns som att detta är ett problem man har svårt att lära sig "leva" med. Jag har gjort otaliga undersökningar, men alla visar att det är ofarliga arytmier, men frekventa sådana! Mycket extraslag med andra ord.

    Men nu hör det till saken att jag och min man vill skaffa ett syskon till sonen. Jag har varit livrädd för detta hela tiden och till och med övervägt att skita i att skaffa fler barn pga att jag får så mycket extraslag när jag är gravid. Dessutom har jag högt kolestrol så jag är i princip livrädd för att mitt hjärta ska stanna under en eventuell graviditet. Gråter

    Lider även av panikångest/depressioner som har kommit och gått under livet. Äter regelbundet Zoloft för dessa besvär. Tror många gånger att hjärtat triggas igång av ångesten/stressen/oron. Tror definitivt det är vanligare bland oss människor som har nerverna "utanpå" att drabbas av just extraslag och hjärtklappning.
    Är så himla skönt att det finns fler som lider av dessa besvär. Inte för att jag ens hade önskat min värsta fiende dessa problem, men det är ändå trots allt väldigt skönt att ha någon att ventilera detta med som vet hur det är och känns.

    Finns det någon här som haft liknande besvär som mig men som ändå valt att skaffa ett till barn trots rädslan? Någon som haft/fått mycket extraslag under sin graviditet, men som ändå vågat bli gravid igen och skaffa syskon? Vill sååå gärna ha ett syskon till sonen, men är sååå rädd att jag ej vet om jag vågar.

    kram på er alla och god fortsättning.        

  • Carpe diem1981
    SötaSarah skrev 2012-01-10 19:15:25 följande:
    Förstår lite hur du känner. Hade inte extremt mycket mer extraslag udner graviditeten men lite mer än vanligt och jag va jätteorolig att ens klara en graviditet pga min övervikt (ca 15-20 kg) och sen extraslagen på det. Va livrädd att hjärtat skulle lägga av! Men klarade det ju... Oror mig dock för ännu en graviditet! :/ Kommer nog inte våga skaffa förens jag blivit nyttigare och gått ner i vikt...

    Kram

    Precis så känner jag också. Jag gick upp mycket i vikt när jag väntade sonen. Från att ha vägt cirka 60 kilo till att väga 87 kg. Gick ner ett par kilo efter förlossningen men ligger i dagsläget på 84 kilo. Så jag har cirka 15 till 20 kilos övervikt jag med. Detta gör att man fasar ännu mer för en eventuell graviditet. Är livrädd att hjärtat inte ska orka med. Om jag hade så många extraslag förra gången då jag vart både smalare och yngre så lär jag ju få än mer problem nu när jag är äldre, fetare och har dessutom noll kondition då jag slarvat jättemkt med träning och knappt tränat något alls under dessa fyra åren som gått sedan jag fick sonen. Usch...drygt med dessa hjärtproblem.
  • Carpe diem1981

    Hej. Carpe diem här. Har varit inne på denna tråd i många år nu men med många månaders mellanrum. Har haft en jobbig period nu med mycket extraslag och det är ju själve fan vad det påverkar ens livskvalite. Särskilt när man känner av dom så tydligt som jag gör. Får alltid många extraslag när magen är orolig, sura uppstötningar, gaser, ätit för mycket, böjer mig fram, sovit för lite, stress, ångest pga extraslagen som sedan ger mer extraslag, när jag är förkyld ökar dom och likaså när jag ska ha mens. Ganska många saker som påverkar ens hjärtrytm dessvärre. Har aldrig vågat pröva betablockerare men tänkte att jag skulle testa idag för första gången och se om det hjälper. Innan jag blev gravid med min son för några år sedan så hade jag aldrig några problem med hjärtat och viste knappt vad extraslag va för något. Men när jag sen blev gravid och magen började växa så fick jag massa extraslag. Hade minst vartannat hjärtslag som ett extraslag och fick panik. Gjort massa undersökningar som visar att mitt hjärta är friskt bortsett från arytmierna och något som heter AV-block, men blocket skulle tydligen inte påverka extraslagen. Blir deprimerad av mina extraslag då jag känner att dom påverkar mig mycket negativt. Borde ha vant mig efter sju år med detta helvete men eftersom det försvinner i perioder så vänjer man sig vid att vara "normal" så när det sen kommer tillbaka så är det skitjobbigt rent ut sagt. Någon som blivit hjälpt av magnesium? Har hört att det kan hjälpa!

  • Carpe diem1981

    Jag har extraslag mer eller mindre dagligen. Får alltid mer innan mens men ibland även under tiden jag har min mens. Kan få mer om jag ätit för mkt, druckit för mkt, av vin , och en massa annat....Har haft mina problem i 9 år nu. Vissa perioder/månader är bättre och vissa katastrof. När man haft en "lugn"period som sedan följs av en intensiv period mår jag alltid som sämst. Man glömmer snabbt hur obehagligt det är. Skitdrygt.

Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12