• snartv­år
  Äldre 8 Feb 18:51
  357082 visningar
  1286 svar
  1286
  357082

  Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12

  Hallå Hallå! undrade just detsamma{#lang_emotions_undecided} var är ni?
  har du fått något svar än allasväl?
  KRAM KRAM{#lang_emotions_laughing}

 • snartv­år
  Äldre 9 Feb 19:06
  #74

  Skönt att de såg något på ditt 24 tim EKG, så de får reda i hur de kan hjäpa dig! Du, man kan faktiskt abladera bort extraslagen{#lang_emotions_wink} Jag känner inte av mina mycket alls längre. Hoppas att du snart får klara besked på dina frågor. Jag ska på åb nu om 2 veckor så  då får vi se vad de säger om mig{#lang_emotions_smile} klaga på chefen du ,för det har hon lön för {#lang_emotions_wink} Man mår ialla fall bättre när man har fått  tugga och tjata lite{#lang_emotions_smile}
  Håller tumarna att du snart blir bättre!!!

 • snartv­år
  Äldre 10 Feb 19:21
  #82

  Allasväl jag tror absolut att de skulle ringt till dig om det var något farligt. Ring till dom själv i morgon så slipper du gå och gruva dig. Hemskt att gå och fundera på saker sådär. Lätt att måla fan på väggen och sedan  när man får facit är det inte så farligt.
  När jag abladerades för mina EAT och de var klara påpekade jag att det jag igentligen lider mest av är mina hopplösa extraslag. Då sa dom att då kollar vi på det med. De abladerade på ett ställe till som utlöste dessa och nu är det såååå mycket bättre. Jag har inte knappt ett per dag längre{#lang_emotions_smile} Går fortfarande och väntar på att en dålig period ska komma men än har det varit ok{#lang_emotions_smile}

 • snartv­år
  Äldre 10 Feb 19:33
  #83

  HeJ igen! Hittade lite mer information om just extraslag och ablation. Skrivet av någon på ett annat forum

  Tänkte att eftersom extraslag är så vanliga och orsakar så mycket oro är det berättigat att starta en egen tråd för dessa. Texten har jag klippt och klistrat från mina egna tidigare inlägg i ämnet.

  Symptom
  Pulsen upplevs som oregelbunden med överhoppade hjärtslag och/eller extra tunga ”dunkande” hjärtslag. De senare kan kännas ordentligt i bröstkorgen, halsgropen eller maggropen. Det "bubblar i bröstet".
  Dessa effekter kan skapa oro över vad som händer. Oro som i de allra flesta fall är helt oberättigad.

  Förklaring av extraslag
  Ett försök till förklaring till varför extraslagen upplevs som tunga eller överhoppade (med reservation för att jag kan ha fått det om bakfoten).
  I ett normalt EKG finns en stor huvudtopp med lite småkrafs på ömse sidor och så några "raksträckor"? Vid sk sinusrytm så inträffar huvudtopparna med jämna intervall och alla "raksträckor" är jämlånga. Vid extraslag så ser EKGt snarare ut som två (eller tre eller flera) toppar tätt ihop. Som sedan följs av en längre kompensatorisk paus (raksträcka).
  Hjärtat slår ett normalt slag (en topp i ekg:t precis där det bör vara) Pumpar runt precis så mkt blod som det ska.
  Hjärtat slår ett extraslag (en extra topp i ekg:t tätt intill normal-toppen). Extraslaget gör inte så mkt nytta när det gäller blodcirkulationen. Blir mest runtviftande.
  Efter extraslaget så är hjärtat "extra" tömt, det blir en kompensatorisk paus (extra långt rakt streck i ekg)
  Nästa normala slag (topp på rätt plats i EKG:t) upplevs som extra starkt. Dels för att hjärtat är "extra" fullt och dels för att det varit en paus före. Pausen upplevs ibland som ett överhoppat slag. SVES och VES
  Det finns två sorters extraslag, SVES och VES. SVES kommer från förmaken och VES från kammrarna. SVES är en smal topp som kommer före huvudtoppen. VES är istället en ganska fläskig och bred extratopp som kommer efter huvudtoppen. På engelska används begreppen PVC och PAC. Extraslag kan komma i serier t ex bigemi eller trigemi.

  Behandling
  Extraslag är mycket vanliga och behandlas i allmänhet ej. Har för mig att en majoritet av alla 18-åringar vid mönstring har enstaka SVES medan det bland äldre är vanligare med VES än SVES.

  Vid stora mängder kan antiarytmisk medicin (betablockerare) eller ablation bli aktuellt. Kan inga exakta mått men
  ett tiotal per dygn räknas som helt normalt och över tiotusen per dygn räknas som patologiskt. Någonstans däremellan (men vid mer än tusen) finns ett spann där betablockerare kan vara aktuellt.

  Jag blev sommaren 2008 abladerad för VES och VT. Då hade jag någonstans upp mot 20 000 VES per dygn. Skillnaden efter ablationen var väsenskild. Det blev helt lugnt i bröstet, jag visste inte ens att det var så det skulle vara, att hjärtat inte var något man skulle känna av. Har haft mycket extraslag hela livet, visste inget annat.

 • snartv­år
  Äldre 10 Feb 19:34
  #84

  Här är länken till ovan
  rmaksflimmer.se/forum/topic.asp

 • snartv­år
  Äldre 11 Feb 13:26
  #89

  Jag åt seloken 50 mg öch mådde jättedåligt när det blev utsatt osraken var nog att de efter ablatinen helt tog bort det. Tror det är bättre att smyga ut den succesivt{#lang_emotions_wink}

 • snartv­år
  Äldre 11 Feb 13:33
  #90

  oj skulle även skriva att man mår så mycket bättre utan seloken. Jag tror säkert det går bra utan t seloken bara du tar det lugnt med utsättningen{#lang_emotions_smile} Jag har ju börjat motionera en del som jag tidigare skrivet och sedan selokenen blev utsatt känns träningen mycket lättare, jag har tyckt att mina ben varit tunga som bly tidigare{#lang_emotions_undecided}
  Håller alla tummar för dig att det ska gå bra{#lang_emotions_flower}

 • snartv­år
  Äldre 13 Feb 15:24
   Hej!!!
  Så här tror jag MOOBRIDE

  Kan man genom en sundare livsstil minska extraslagen? (Dvs om man har ves)


  jag tror minskad stress kan minska problemen. Äta sundare tror jag endast hjälper om man har brist på något ämne vitaminer, mineraler mm man kan ju även få dessa bekynmmer vid ämnesomsättningsrubbningar. Annars får man nog lära sig att leva med det,om de kommer fram till att det är ofarliga extraslag eller stå på sig att få hjälp att behandla bort dom.

  Belastats hjärtat av dessa extraslag? 
  vad jag har läst mig till är det ofta ofarlig med extraslag men man gör ofta utredning för att inte missa bakomliggande sjukdommar.

  Jag fick träningsförbud under tiden de utreder. Men har precis anmält mig till sats för att börja träna. Kan ni som har ves träna?
  Har de gett rådet att inte träna skulle jag lyda dessa råd. kan nog vara så att man vill vara säker på att det är ofarliga extraslag och man vill testa ett arbets EKG under kontroll innan du anstränger dig utan diagnos kanske.'

  detta är bara vad jagTROR om ovan
  Välkommen hit!!
 • snartv­år
  Äldre 14 Feb 19:52

  Hej!
  jag har blivit av med mina exttra slag genom ablation{#lang_emotions_sealed} hade också endel rusningar men mest besvär av mina hackiga extraslag. Jag hade bara besvär i ett år innan jag behandlades för detta. Jag tror man undiker för kostnaden !!!  Men det är vad jag tror. För min del kände jag mig begränsad av dessa jäkliga extraslag{#lang_emotions_cry} Jag kunnde bara inte tänka mig att gilla läget och leva med det. Kan ju vara lite olika i olika landsting oxå vad man prioriterar??

 • snartv­år
  Äldre 15 Feb 16:57

  Hej! Alla!
  Allasväl det du skriver instämmer jag fullt i{#lang_emotions_sealed}.  Det ofta svårt att se vad orsaken är innan men är på behandlingen då de försöker framkalla besvären. Ibland ser man inte allt på 24 tim då man även har bra {#lang_emotions_heart} dagar. Jag fick ha 24 tim ekg vid fler tillfällen innan de kunde konstatera vad orsaken var. Man såg bara sves första gångerna och gav råd om att sluta med kaffe, cola mm. Men jag har en bra doktor som inte gett sig innan rätt diagnos blev satt och har nog även haft lite tur och fått behandling. Besvären är ju inte farliga men obehagliga och för mig var det ju frågan om livskvallite.  Men så hade jag ju även lite rusningar som bara helt plötslig satt i gång utan förvarning. Jag kanske var en lysande kandidat{#lang_emotions_smile}. någon gång måste man kanske ge sig i diagnosträsket men jag tror i bland att pengarna spelar en viss roll?! det är lätt att sitta på andra stolen och säga att man ska leva med besvären. Jag tror ibland att man ska vara lite envis och tjatig. Det kan bli bättre om man har tur{#lang_emotions_laughing}
  Kramar till er alla!!!!!

Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.