Inlägg från: Marcus1977 |Visa alla inlägg
  • Marcus1977

    Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12

    Egentligen kan ju nästan allt påverka det kardiovaskulära systemet. Vissa saker mer än andra. Det är efter vad jag har förstått inte ovanligt att magen kan påverka hjärtat och framkalla rusningar och extraslag . Diafragman och övre mag munnen ligger ju nära hjärtat och kan påverka det om man har gaser tex. Och som dom flesta här skriver,man kan ha tusentals extraslag per dag,och ändå vara helt hjärtfrisk. Försök se om du kan upptäcka ngt mönster i dina extraslag. Typ om de kommer när du har stressat mkt,druckit mkt kaffe,om du är rädd och har ångest. Kan du identifiera en sådan faktor,kan du ju försöka intala dig att det är yttre faktorer som påverkar ditt hjärta,och inget reellt fel. Kan dock säga att jag vet hur vidrigt det känns. Jag har haft nätter då jag kallsvettig och blek stapplat in på akuten med 20-30 extraslag per min... Men allt är ok. Försök se det på det lite halvdramatiska sättet som jour65 och jag gör. :) Hade det varit farligt med extraslag så hade vi varit borta för 10 år sedan :)

  • Marcus1977

    Ja,jag förstår. Jag har suttit i precis samma sits. Jag ska inte säga att jag nuförtiden tycker det är jätteroligt när alla extraslag sätter igång,,men jag har iaf inte brutal dödsångest längre. Det började kännas lite bättre när jag intalade mig just,att hade det varit farligt så hade det varit good bye,för åratal sedan... Sen är det ju så att man kan ju inte ha full kontroll hela tiden. Man måste tillåta sig att leva,och på ngt sätt försöka intala sig,att det som händer,det händer. Enda sättet att ha full kontroll över hjärtat är ju isf att flytta in på heltid på en hjärtavdelning,och det är ju knappast aktuellt. Allra helst om dina tester är utan anmärkning.... Så försök för allt vad tygen håller att intala ig att du är frisk,och extraslagen beror på ngt annat. Stress,ångest eller så.

  • Marcus1977

    Idag var jag med om en "rolig" sak Har haft en toppendag ur hjärtsynpunkt,inte ett enda extraslag på hela dagen,trots hårt jobb och stress. Men så plötsligt kom ett enda slag,men vilket slag! Stenhårt,PANG. Och det kändes verkligen konstigt,armarna blev alldeles tunga och benen lite som gelé. Är det någon som varit med om ngt liknande? Ett enda megahårt extraslag som man nästan knäade av?y

  • Marcus1977

    Hej igen! Absolut känner jag till den tyngre sensationen vid ett extraslag,då hjärtat skickar ut en större blodmängd. Känner mkt väl till mekanismen bakom ett VES. Är välutbildad medicinskt. Och hårda extraslag har jag ofta. Det jag undrade nu var om någon upplevt ett sådant extra/extremhårt VES,ett så hårt att man knappt kan stå upp,och så att kroppen blir helt matt. Har ju förmodligen haft flera miljoner extraslag sedan mina problem började,men aldrig ett sånt här knallhårt.

  • Marcus1977

    Linda: Jag har både och,ja. Och skillnaden för mig är att Sves känns mkt mindre. Samt att jag inte alls blir påverkad samma sätt. Ves ger för mig en mkt större påverkan på allmäntillståndet. Blir ofta trött och matt. Jag har också,efter vad jag har förstått ofarliga ves. Eller som jag fått förklarat för mig: alla extraslag är egentligen ofarliga,så länge de inte kommer i serier efter varandra. Först då brukar man fundera på ev sjukdomar eller strukturella fel. Vet inte vad jag ska tro. Och jag är definitivt inte heller i acceptansen,att det ska vara så här resten av livet. Jag vet ju bara att det inte varit såhär jämt,och då ska det också gå att bli av med,tycker jag! Becky: Ja,det var som sagt en ny upplevelse för mig också. Styrkan i det extraslagen var helt makalöst. Min tanke var att man kanske var lite extra stressad och hade lite högre blodtryck,och att det var det som gjorde att det blev lite mer skjuts i extraslaget? Jag har haft perioder med ca 15 ves/min och totalt 2000-3000 per dag. Och jag blir väldigt påverkad. Jag blir trött,tom sömnig. Matt,kraft/orkeslös. Helt enkelt mkt påverkad fysiskt. Det är nog det som gör det svårast för mig att släppa oron,att jag får så tydliga fysiska begränsningar.

  • Marcus1977

    Nu imorse när jag vaknade,kände jag på en sek att detta blir en dag med många ves. Har haft några riktigt lugna och sköna dagar nu,men så fort jag vaknade kände jag direkt,att nu är det dags igen. Kände mig trött och konstig,och tio sek senare satte det igång. Nu har jag ca 5/min. Är det någon som brukar/har känt det tidigare?

  • Marcus1977

    Kanya: Om du mår så dåligt måste du söka hjälp. Och då menar jag inte kardiolog,utan samtalshjälp i någon form. Försök övertala dig själv att du är utredd, och att det du känner är ofarligt. Jag vet av egen erfarenhet att det kan kännas omöjligt, men försök! Gå till VC, och prata med din läkare, som kommer remittera dig vidare till kurator el motsv.

  • Marcus1977

    Du har rätt där pepparmynta. Anledningen till att man gör ett arbetsprov är ju för att man under kontrollerade former ska se om man kan provocera fram några arytmier vid ansträngning. Nu är det ju dock en ganska vanlig missuppfattning,även bland läkare(!),att det är negativt och farligt att få ökat antal extraslag vid ansträngning. Man kan få ökad mängd ves vid ansträngning utan att det är någon fara alls. Man ska börja undra först när ves kommer i serier/rusningar på varandra i samband med arbete. Det är först när man får längre perioder av VT,och när blodtrycket sjuder under arbete,som man avbryter provet tom.

  • Marcus1977

    Nity: Definitivt kan det finnas ett samband mellan orolig mage och extraslag. Övre magmunnen ligger nära hjärtat, och kan påverka det vid tex oro. Jour65: Jag vet hur du känner... Jag har också varit skitnervös vid arbetsprov. Vid ett tillfälle blev dom tom bekymrade för att min puls inte gick ner efter cyklingen. Det pga att jag var så nervös att jag höll på att få en panikattack... Hade typ högre puls EFTER än UNDER provet. Du ska se att det går bra,dina tidigare tester har ju varit ok ändå. Ja,VES behöver ju dom sagt inte vara farliga vid arbete. Inte ens när dom är kopplade. Lycka till på provet ! Själv väntar jag på en ev remiss till mr undersökning då läkarna börjat fundera på om det är ärrbildming efter min permyocardit, som ställer till det ibland. Idag är en sådan skum dag. Vaknade astrött och har haft kanske 500 VES sedan dess. Igår var jag precis hur pigg som helst och ett enda(!) VES på hela helgen. Visst är det skumt? Ursäkta ev felskrivningsr etc, då mobilen lever sitt eget liv ibland.

  • Marcus1977

    Jour65: Vad sade läkarna efter din mr? Var den helt utan anmärkning? Om ärren är så små att dom inte syns,kan dom trots det utlösa arytmier? Det var nytt för mig!

Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12