• Hjartesjalen

    Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12

    Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12


    Jag startar en ny trad nu efterom del 11 gar ut om bara nagra dagar.
    Har fortsatter vi & skriva om extraslag & andra konstigheter som hander inne i brostet & som kanns svart att forsta sig pa.
    Hoppas bade gammla & nya hanger pa & e med!
    Har e gammla traden del 11.

    www.familjeliv.se/Forum-11-241/m48323521.html
  • Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12
  • LiBä007

    SötaSarah:
    Skönt att du känner dig tryggare, det gör mycket att få prata med en läkare som kan ge lugnande besked.
    Hoppas du inte behöver vänta för länge på 24 timmars, det är en bra undersökning.

    Hjärtfröken:
    Kul att höra ifrån dig, hur mår du?

    Jour65:
    Skönt att det verkar vända för dig och att hittar en väg ut eländet, lycka till med träningen!

    Själv känner jag mig ganska lugn, har just fått tillbaks mitt jobb och det känns bra att ha något att göra igen. Visst spelar hjärtat spratt titt som tätt, men det är ju som vanligt.

    Go sommar på er!

  • LiBä007

    Hej!
    Vill bara säga att mitt hjärta har hållt sig riktigt lungt ett bra tag nu, så skönt. Fortfarande inte helt utan men mycket bättre.

    Hur mår ni, någon av er måste väl finnas kvar?

    Kram!

  • pågmamman

    LiBää: Japp tittar här ibland - hinner dock sällan skriva med en liten 4 månaders & fortfarande relativt grön på att vara 2 barns mama. Gud vad skönt att höra att det e mkt bättre för dig Skrattande Här rulalr det på - har börjat få lite känningar av hjärtat igern på sistonr - men har slarvat jätte mkt med kosten - så nu ska det skäras ner på kolhydrater igen så ska jag nog få bukt på det... Hade varit kul att höra hur det går för fler. Kram på alla som läser i alla fall Hjärta

  • Hjärttjejen

    Hej Hjärtevänner!!

    Jo jag är också inne mellan varven och kikar till er :) Blir glad att höra att du mår bättre och att hjärtat håller sig lugnt för tillfället Libä007. Hoppas att det håller i sig....försök att analysera hur ditt liv ser ut för tillfället så att du kan ha kvar det som verktyg ifall hjärtat skulle börja böka framöver....Själv tror jag att jag förstår mig på min kropp ganska bra nuförtiden....jag har bra dagar och jag har sämre dagar. Sommaren har varit helt ok, sovit och vilat mycket. Sen börjar det nalkas slut på semester och jobb....vad händer, jo jag sover sämre och hjärtat visar sig direkt :( Man kan säga att jag mer och mer verkligen använder mig av hjärtat som livets vägvisare :) Hjärtat talar om direkt när jag kör på för fort, sover för lite, stressar för mycket, tänker för mycket, oroar mig för mycket etc etc.... Jag drar i handbromsen fort och kommer ur eländet ganska fort, det känns skönt!!!

    Allasväl, härligt det låter med en liten bebis, sååå avis :) Trist bara att hjärtat börjar visa sig igen....du kanske får bli mer strikt i att ta hand om dig själv och se till att få vila och egentid?? Kan du se något samband mellan hjärtat och att livet rullar på i lite för högt tempo och för lite vila?

    På något konstigt sätt kan jag mer och mer känna en tacksamhet över att hjärtat sa ifrån så dramatiskt och rejält som den gjorde (nu exakt 2 år sedan)....jag hade aldrig stannat upp och blivit så snäll mot min kropp som jag är idag annars......det enda jag kan känna är synd, är att läkare är så okunniga inom området och därmed inte heller kan ge råd och tips. För min del har det inneburit över ett års onödigt lidande....tänk om jag hade haft den kunskapen som jag har idag, då hade jag absolut kommit tillbaka så mycket fortare....Men men, nu är nu och jag mår bättre genom att tänka framåt än sörja det som har varit :)

    Hur känner ni, har ni börjat tyda era kroppar och har tillräckligt med verktyg när hjärtat drar igång och säger ifrån? 

    Massa kramar till er :) //HjärtefrökenHjärta

  • SötaSarah

    Hej igen! Jag fick göra ett 24-timmars EKG, självklart kom "extraslagen" mer sällan och svagare än på länge det dygnet! ;) Men hur som helst, fick hem brev att det är nån form av troligtvis ofarliga extraslag men dom är inte hundra så ska få kallelse för arbets-EKG o ultraljud. Så nu blev jag ju jättenervös att något är fel! Nån som fick liknande resultat efter 24-timmars men visade sig vara ofarligt?? Jag känner iaf aldrig av det vid ansträngning så oroar mig inte så mycket för arbets-EKG än att skämma ut mig totalt med min kassa kondis, haha. Ultraljudet är jag mest nervös att det ska visa ngt annat! ;( Och undrar hur länge det dröjer med en kallelse. Gjorde EKGt första veckan i augusti. Men om dom verkligen oroade sig för ngt riktigt allvarligt borde det väl fixas snabbare?! :S Skiträdd rent ut sagt så nu kan jag absolut inte slappna av när det kommer vilket är typ varje natt när jag vaknat för att mata lillen och ska försöka somna om... Ibland dagtid med men inte lika ofta!

  • jour65

    Hej Söta Sarah, jag tror att det är i príncip rutin att göra arbetsprov och ultraljud i samband med 24-timmars EKG. De gör det för att utesluta att det är något vajsing. Det är jättebra att få dessa undersökningar gjorda, visar de inget konstigt är det en stor lättnad och lättare att gå vidare. Och skulle det, vilket är ovanligt, tyda på något värre är det bra att få koll på det så snart som möjligt. jag fick gå vidare ett steg till med magnetröntgen och myocardscintigrafi eftersom jag hade så pass mycket problem med extraslag hela dagarna, i synnerhet vid ansträngning, samt att arbetsprovet tyddde på kärlkramp. Men jag är ovanlig, jag tror du kan vara lugn, det är jättevanligt med extraslag på nätterna, när man är i vila. Samtidigt vet jag hur otäckt det känns, så jag förstår att du blir rädd.
    Kram och lycka till!

  • SötaSarah
    jour65 skrev 2011-09-10 10:10:34 följande:

    Hej Söta Sarah, jag tror att det är i príncip rutin att göra arbetsprov och ultraljud i samband med 24-timmars EKG. De gör det för att utesluta att det är något vajsing. Det är jättebra att få dessa undersökningar gjorda, visar de inget konstigt är det en stor lättnad och lättare att gå vidare. Och skulle det, vilket är ovanligt, tyda på något värre är det bra att få koll på det så snart som möjligt. jag fick gå vidare ett steg till med magnetröntgen och myocardscintigrafi eftersom jag hade så pass mycket problem med extraslag hela dagarna, i synnerhet vid ansträngning, samt att arbetsprovet tyddde på kärlkramp. Men jag är ovanlig, jag tror du kan vara lugn, det är jättevanligt med extraslag på nätterna, när man är i vila. Samtidigt vet jag hur otäckt det känns, så jag förstår att du blir rädd.
    Kram och lycka till!


    Tack för lugnande! :) Jag har i stort sett aldrig på dagarna men det händer... Dock inte vid ansträngning, hänt nån enstaka gång bara men inte överlag. Så jag hoppas det går bra!
    Leon 110629 ♥ lillahjarta.devote.se
  • SötaSarah

    Usch jag är så orolig! Fick ju 24-timmars EKG i augusti o dom va inte säker om de va extraslag fast dom skrev att dom trodde det. Men ska ju på ultraljud o arbets-EKG 4 oktober. Men allt tar sån tid! :( Jag är jätterädd att det är nåt hjärtfel o att det ska hända nåt allvarligt innan, samtidigt som jag haft det o flera år redan. Det kommer mycket vid stress mm det vet jag men kan ju ändå inte va säker... Senaste veckorna har slagen ändrat karaktär dock, dom känns annorlunda o jag blir riktigt orolig, känns som jag blir varm ända ner i benen o får panik. Främst när jag ligger i sängen eller så men Hr börjat komma mer dagtid också, dock inte vid ansträngning (men har väl lyckats komma nån gång då med men) utan kanske när jag sitter eller går på stan eller nåt bara. Men får sån panik!! :( Det hoppat o känns konstigt, nu har jag det men då vet jag också att jag dels mår illa (vilket är väldigt ångestframkallabde för mig), jag är väldigt hypokondrisk o tänker på sjukdomar, jag är ensam i 5 dygn med min 2,5 månaders son vilket stressar mig rejält o jag är såååå trött. Detta gör inte saken bättre att hjärtat skrämmer livet ur mig! Nu sitter det i mycket under längre period sen kan de va borta lika länge. När jag t ex kliver upp om jag ligger mer när de kommer eller om jag hostar eller så så blir det normalt igen. Sjulle de bli så om man har nåt hjärtfel med arter hoppar rätt om man t ex hostar? Hur fan ska jag klara mig med oron till 4 oktober!!! :(

  • LiBä007

    Känner igen mig i allt du skriver, framförallt paniken och rädslan för att något hemska ska hända. Vet att det inte är lätt men du måste försöka vila. Kombinationen av allt du beskriver är som gjort för extraslag. Om jag stressar det minsta eller sover dåligt (kan räcka med 2 nätter) eller grubblar mycket eller slarvar med mat och träning så kommer det som ett brev på posten direkt.  Det är kroppen som talar om att LUGNA NER DIG!!!!

    Äter du kosttillskott?
    Vi skrev mycket om Stressgard här förr, kanon tycker jag och fler med mig. DOCK har den slutat att tillverkas. Jag äter magnesium, b-vitaminer av olika slag samt c-vitaminer. Kanon för mig. Besäk gärna en hälsokostbutik o berätta om dina besvär, de är hjälpsamma.
    Jag har haft mina besvär i snart 10 år, ibland bättre o ibland för jävligt. Jag lever trots allt och börjar så smått acceptera att jag kommer få leva med dem av och till.

    Sååå, hoppas du kan vila lite och koppla av.
    Lycka till, det kommer med all säkerhet gå jättebra.
    Kram!

Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12