Inlägg från: andeliss |Visa alla inlägg
  • andeliss

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    hej..
    nu har jag letat upp er igen!! känns som en otrolig trygghet..
    har inte sagt nå till mina vänner än men känner att jag måste kunna prata med någon.. jag och min sambo har bestämt oss för att försöka få barn på riktigt den här gången.. verkligen gå in helhjärtat för det.. men jag är rädd, rädd för att min diabetes ska ställa till det, att den ska göra att det blir något fel på barnet, att jag inte fixar mitt bs.... hade någon av er samma eller liknande tankar innan ni blev gravida?? //Andrea

  • andeliss

    vilda tiger: måste va skönt att vara så lugn.. måste säga att jag är lite avundsjuk, eller ganska mycket:)

    babyno2: ja absolut det hade vi då:) gravid igen alltså:) grattis grattis.. hur känns det?

  • andeliss

    Vilda: ska nog försöka börja göra som du... tror jag kommer må så mkt bättre då:)

    Någon som har pump? hur har det funkat under graviditeten??

  • andeliss

    Fixaren: GRATTIS!!!!

    Vilda: nej jag funderade mest på om det funkade under just graviditeten, vad har du haft för HbA1c under graviditeterna??
    mitt HbA1c låg sist jag var hos läkaren på 5,8 men jag kände att det var kanske lite högt för att skaffa barn på? vad låg ni på när ni blev gravida? borde jag försöka sänka det lite??

  • andeliss

    Hej! Nu är jag tillbaka efter ett långt uppehåll!! Och jag kan äntligen säga att vi har fått ett plus på stickan (efter 2 1/2år och lite hjälp på traven) det känns det overkligt och jag väntar med spänning och förskräckelse (för diabetesen) hur detta ska gå!! Jag gick in i v9 i fredags så det är inte så många i våran omgivning som vet om det! Hur som helst är jag väldigt glad att den här tråden finns, tror ni kommer vara till stor hjälp för mig!

  • andeliss

    trollet83: tack och va roligt att du inte heller gått så "långt"..
    hur va dina första veckor med bs? tycker mitt är jätte svajigt och j´jag kan liksom inte slappna av och det gör ju inte det hela bättre. träffade en läkare på spec mvc i torsdags för första gången och jag fick mer ångest efter än innan, han förklarade ingenting, och när jag ställde frågor så typ skratta han och sa ingen fara.., så idag har jag bokat en telefontid och ska begära en ny läkare. vill träffa någon som kan förklara för mig. och som lyssnar och svarar på mina frågor. det här är mitt första barn och jag är livrädd och vet ingenting..

    är det någon här som använder pump? hur funkar det isf?

  • andeliss

    Trollet83, jag hade en vända när jag hämtade ut nålar och dom inte funkade! Att dom "gled" ur, tejpen släppte osv! Jag ringde min diabetes sköterska och fick ett nummer till tillverkaren! Dom i sin tur bad mig skicka tillbaka dom och skickade hem nya som jag hade inom ett par dagar!! Det kan va värt att kolla kanske?

  • andeliss

    Trollet83, ring medtronic och behöver du inte använda dom gör inte det! Dock så i min vända va det 2kartonger av 5. Men det vet man ju inte och då va jag inte gravid så då kan man ta att man mår dåligt ett par dagar!

    Var på tidigt ul idag och allt såg bra ut:) vart bakflyttad i tid så är nu i 7+5. men det var sjukt skönt att få en bekräftelse på att allt va okej så här långt:)

  • andeliss

    Jag måste fråga, är det någon mer som mår illa och kräks typ hela dagarna? Hur får ni ihop det? Jag klarar med nöd och näppe av att fixa jobbet! Det är fruktansvärt jobbigt!

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare