Inlägg från: Viveka GBG |Visa alla inlägg
  • Viveka GBG

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    har diabetes typ ett sedan 8-årsåldern, är nu 31 och har läst att det är vanligare med sköldkörtelfel hos diabetiker, min kroppstemp har sedan jag var liten alltid legat på 36,5, aldrig över, bör jag oroa mig nu när jag e gravid i 6e veckan?? min temp har stigit till 36,8-37 grader pga graviditeten men ändå??
    och en annan fråga

    fick en blödning för en vecka sedan som mens, trodde det var missfall men nu en vecka senare är tempen fortfarande högre, gravtestet e starkare än för en v sedan och blodsockret lågt flera gånger om dagen vilket ja läst att det blir de första månaderna när embryot tar upp blodsocker från mammans blod.
    dessutom fick jag idag ett nytt grav-symptom, metallsmak i munnen till och från. kan det ändå ha varit ett missfall jag fick?? någon som fått missfall och kan säga hur de blev med blodsocker osv efteråt??

  • Viveka GBG

    tack :) är bara i v 6 så går inte på mvc än, går bara hos diabetes-sköterska/läkare men de är inte informerade om min graviditet än, vilket de kommer bli om det inte var missfall. fick blödningen i v 5 och det kan inte ha varit nidations-blödning för det blödde för mkt för det (som mens) i 4 dagar plus att de väl kommer före v 5?

  • Viveka GBG

    ska göra det i morgon.. men tror inte det var missfall eftersom mitt blodsocker fortfarande blir lågt flera gånger per dag vilket det inte blev före jag blev gravid. det betyder ju att embryot fortfarande lever annars hade det ju inte kunnat ta upp glukos från mitt blod..

  • Viveka GBG
    INGEN SOM KAN SVARA PÅ DET HÄR??? Skäms

    fick en blödning för en vecka sedan som mens, trodde det var missfall men nu en vecka senare är tempen fortfarande 0,5 grad högre, gravtestet e starkare än för en v sedan och blodsockret lågt flera gånger om dagen vilket ja läst att det blir de första 3 månaderna när embryot tar upp näring och glukos från mammans blod.
    dessutom fick jag idag ett nytt grav-symptom, metallsmak i munnen till och från. kan det ändå ha varit ett missfall jag fick?? för konstigt om embryot är dött men ändå snyltar av mitt blodsocker!  någon som fått missfall och kan säga hur de blev med blodsocker osv efteråt??
  • Viveka GBG
    Med två små skrev 2011-03-07 05:40:43 följande:
    Jag kanske kan, åtminstone när det gäller ev missfall och blodsocker. Jag har fått två missfall - det första var ett missed abortion där kroppen fortsatte att tro att den var gravid och då fortsatte jag också att ha lågt blodsocker och graviditetssymptom. Men förra året fick jag ett vanligt väldigt tidigt missfall och då blev kroppen som innan på en gång, dvs blodsockret blev mer stabilt och jag mådde som vanligt redan dagen efter.
    tack för ditt svar Glad då kan det antingen vara missed abortion eller har allt gått bra.. någon som vet hur pass vanligt missed abortion är???? vad gör läkarna åt en sådan graviditet, när kroppen tror den e gravid fastän den inte är det???
  • Viveka GBG

    jag har ringt gyn men fick ingen tid förrän fredagen den 18e. därför jag försöker få reda på lite erfarenheter och fakta nu, är i vecka 6. inget tålamod att vänta och gå och va orolig, sover knappt om nätterna...
    kunde få en tid nu hos privat gyn-klinik men ett vul kostar 1900 spänn och det känns onödigt för att få komma en v tidigare, hade jag haft gott om pengar över denna månaden hade det varit en annan sak..

  • Viveka GBG
    Med två små skrev 2011-03-08 11:22:43 följande:
    Har fått låna en kontinuerlig blodsockermätare ett par veckor och herregud vilken skillnad det blir! Hela natten låg jag som ett rakt streck på 5,3 och jag har inte haft några höga eller låga värden sen jag fick låna den! Fattar inte varför mitt landsting ska vara så snålt att man inte kan få låna sån utrustning hela graviditeten...
    vad är en kontinuerlig blodsockermätare???
  • Viveka GBG

    oj herre vad tekniken går framåt!!! ska på inskrivning på specialistmödravården på tisdag, då ska jag be om en sådan! Glad

  • Viveka GBG

    jag testar 2-3 gånger per natt, kanske inte för att jag måste utan jag vaknar av mig själv, oftast för jag behöver kissa och då kan man lika bra kolla socker när man ändå är vaken..
    ni andra som är gravida diabetiker, i vilken vecka blev ni sjukskriven??? och var det pga diabetesen??

  • Viveka GBG
    Frankofilen skrev 2011-03-08 20:16:59 följande:
    Jag jobbade fram till en vecka innan, med mina två pojkar. Heltid. Jag hoppas att det går bra att jobba hela vägen fram den här gången också.
    vad för arbete har du?? jag har ett arbete med flera väldigt tunga lyft per dag, undrar när man ska sluta göra det?? jobbar som assistent åt en rullstolsburen tjej, vi e 2 som lyfter henne, en tar under ryggen och en under knäna men det blir väldigt tungt ändå, kan ju inte va särskilt nyttigt när man e gravid??
Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare