Inlägg från: ELLEN0101 |Visa alla inlägg
  • ELLEN0101

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Hej på er alla sköna diabetiker lite kul att se att vi är så många sammlade på en och samma ställe jag har dock gått här och läst ett tag finns mycket att läsa:)Jag är då insulinbehandlad sedan 1988 är 33 år idag är gravid i v 12 och har haft multipla insulinkänningar .Läser här och ser att det är fler som har haft besvär med det ungefär när brukar det rättas till i ca viken grav vecka vore kul om nån vill dela med sig ???

  • ELLEN0101
    MallaMorsa skrev 2011-04-19 04:51:31 följande:
    Risken för allvarliga hypoglukemier ökar med 60 % för varje decennium du har haft diabetes. I mitt fall stämmer det nog ganska bra. Jag har haft betydligt mer problem den här gången än under de två första graviditeterna.

    Kramper, medvetslöshet med konsekvensen svårigheter att tala under flera timmar och ett HbA1c på lägst 3.2 har varit typiskt för mina graviditeter. Men det har börjar stabilisera sig ungefär i v. 20. Är nog då som insulinbehovet också brukar öka en aning tror jag.

    Jag är i v. 17 nu och tar 6 Levemir på morgonen och kvällen samt 4-8 enheter Novorapid, beroende på hur hungrig jag är. Alltså totalt mellan 24 -36 enheter dagligen. I normala fall ligger jag mer mot 34 enheter än 24.

    Jag har slutat träna under mina graviditete
    r eftersom jag varit så otroligt känslig för insulin och förändringar i vardagen/rutiner. Efter varje träningspass har jag fått hårda smällar av hypoglukemier, trots att jag sänkt insulindoserna och ätit mer.

    Det är knepigt att hålla blodsockret i schack. Amningen kan bli ännu svårare inledningsvis. Lycka till med allt! 


    Men som svar på din fråga så är det snarare regel än undantag att blodsockret är svårinställt i början av en graviditet, eller under graviditeter över huvudtaget. 

    Är lite nyfiken på hur mitt HbA1c ligger nu. Tog ett prov för ett par dagar sedan.

    Glad påsk! 
    Men alltså jag har redan haft tillräckligt många hypoglikemier så jag känner att jag orkar inte med fler :)sockret har bättrat sig nu under två dagar ,jag tycker däremot att det är lite svårt att vara ute och arbeta om man skall hålla sockret så långt ner man klarar inte av att göra mycket utan att få insulinkänning , så det är väl bara till att käka lite dextrosol då :) Ska få en kontinuerlig blodsockermätare också det kanske hjälper mig tror jag ser fram emot det :) Att det är knepigt att hålla sockret i schack under graviditet håller jag med dig om Som tur är har jag sluppit rekyl efter mina känningar tur det hör av dig när du vet din Hba1c Glad Påsk på dig med tack för svaret :)
  • ELLEN0101
    helena76 skrev 2011-04-19 09:45:43 följande:
    Ellen101: Ja, som Mallamorsa skrev så brukar första halvan av graviditeten (första 20 veckorna) vara jobbigast när det gäller svajjigt b-gluc. Beror trol på flera orsaker...hormoner och allt, men samtidigt tror jag att man själv pressar sig lite för hårt!? Jag gjorde det med mitt första barn  och vid denna graviditeten har jag inte pressat mig lika hårt och har därför legat kanske liiite högre i HbA1c, men mera stabilt i b-gluc...vilket har varit otroligt skönt för min egen del! Man sliter ut sig så totalt om man har känningar hela tiden och rekyler att få ångest över som kommer som ett brev på posten efter känningen... Så mitt råd är väl att du inte ska pressa blodsockret för lågt!
    Min BM har hela graviditeten malt på om att man ska undvika rekyler och extra duttar med insulin så gott det går. Hon säger att det är de extra duttarna insulin (som man tar utan att äta ngt till) går över mest till barnet och orsakar bl.a tillväxten, som man ju försöker bromsa så gott det nu går.... men...lätt är det inte! Lycka till!

    Gtr: Stort grattis till Douglas! Skönt att allt gick så bra....Lycka till vidare.

    Här i Gbg verkar BM sträva efter ett b-gluc på mellan 6-8 mmol under förlossningsarbetet. Jag fick dropp vid Thildas förlossning, klarade varken äta eller dricka pga illamående och kräktes en del....antar att jag kommer få det den här ggn med om det inte flyter på väldigt smidigt med förlossningen!?;) hmm... Den som väntar får se???!!!

    Ännu ingen bebis som verkar vilja titta ut här än. Inbillar mig att jag ev börjat se lite av slemproppen...men det är så minimala mängder och ffa på morgonen...hade ngt likn med Thilda nämligen, men med henne blev jag ju igångsatt, så jag vet inte om detta betyder att ngt börjar närma sig!? ;) Det är små, små typ slemklumpar i trosorna....väääldigt lite än så länge iaf....Fattar nte vart det kommer ifrån annars? I natt var jag så orolig i magen också, och hade ngn likande mensvärk....men lyckades somna till slut och vaknar i morse och inget mer har hänt, så det var väl bara ännu en inbillning?! ;)

    Tack för rådet och svaret Jordan ju det är nog lätt till att man pressar sig lite för hårt det har du rätt i :) Jag har nog haft turen och sluppit rekyler efter mina känningar inte efter alla men många :)


    Glad Påsk :)

  • ELLEN0101
    Frankofilen skrev 2011-04-19 15:37:46 följande:
    Jag strävar också efter normala blodsockervärden, hela tiden. Jag såg nu när jag gick in och tittade på statistiken på Diasend, att jag tar i snitt 16 blodprover per dag. Plus att jag har en kontinuerlig mätare som jag tycker är opålitlig.
    Hur menar du att din kontinuerliga blodsockermätare är opålitlig på vilket sätt då kan det vara så ???
  • ELLEN0101
    Frankofilen skrev 2011-04-20 08:45:18 följande:
    Jaghar varit i kontakt med de som säljer den i Sverige och de har inget bra svar på frågan. Häromdagen när jag var på fortbildning så varnade mätaren var tjugonde minut under två timmar, att jag var låg. I verkligenheten låg jag högt, mycket högre än normalt. Ungefär på 10 under dessa två timmar. Jag blev till slut så orolig att jag började sticka mig i olika fingrar, ovansidan av handen och till slut lämnadr jag föreläsningssalen för att tvätta händerna. Men jag låg på 10. Mätaren hävdade 2.8.

    Detta var sista dagen jag skulle använda denna innan byte, alltså sjätte dagen. Jag bytte när jag kom hem. På natten varnade den mig 6 gånger för att jag var hög istället. Har satt den på 8. Jag låg aldrig över 6, utan ,mellan 4.3-5.8. Jag visade detta för min läkare.

    Jag har testat andra mätare innan som inte alls fungerat på mig, mer än några timmar. Bland annat Seven Plus som jaghade planer på att investera i och bekosta själv. De menade att man ska ha bra fett att fästa i. Olika människor har olika typer av fett och det är vikigt. Vet inte om samma sak gäller för denna. Men om jag hinner bli medvetslös utan att det varnar så anser jag att den inte är pålitlig. Jag har satt den nedre gränsen på 4.
    Jag fick min idag detta du berättar fick jag uppleva idag också men jag tror nog att den på nåt vis inte hinner med verkar det som :) Jag ställde in det låga också på 4 Detta är något också som jag kunde tänka mig att bekosta själv om jag märker att det är bra grej liksom .Vet du vad sånna kostar ?Har du frågat ? Jag har fått en "Guardian  real-time "
  • ELLEN0101
    Frankofilen skrev 2011-04-20 17:25:55 följande:
    Ska du ha den varje dag hela månaden får du räkna med 4000 kronor i månaden + att du måste köpa in mätaren. Seven Plus kostade 8000 i inköp och var den BILLIGASTE på marknadennär det kommer till användning.

    Truly expensive! Jag köper när jag vet att funktionen är optimal. Än så länge kan jag inte säga att den är det.
     
    Vad räknar du in som kostnad om du köper en mätare kan man inte få resten som hjälpmedel då ?Det låter himla dyrt faktiskt :)
  • ELLEN0101
    Lillkyssen skrev 2011-04-21 20:25:40 följande:
    Hej alla

    Jag är gravid i vecka 24 och har nu fått en s.k sensor som ska hjälpa mig hålla koll på mitt socker. Fick denna igår. Men jag blir redan tokig på den. Den verkar inte stämma. Den visar att jag har högt blodsocker, idag visade den 22.2 vilket jag typ aldrig haft och när jag testar på min vanliga mätare så var det "bara" 11.2. Ska nu ha denna sensor i 3 veckor men jag kommer nog inte palla det. Inatt väckte den mig var 20 minut med att varna att jag var låg men jag låg runt 6 varenda gång jag kolla sockret.

    Är detta ett vanligt problem eller är det min vanliga mätare det kan vara fel på? Någon som haft liknande problem?
    Jag har fått lite felvärde ibland men troligtvis är din blodsockerapparat rätt så jag brukar ibland dubbelkolla :)Vad har du för märke på din ?Jag har haft min nu i två dagar och har märkt att min fastnar liksom när jag får LÅG-LARM  så han hinner inte med förändringar i blodet av dextrosollen så han blir liksom fast i det låga men det spelar ingen roll ,det är hypoglikemier jag skall häva med denna och jag har lyckats bra hittils så jag är glad .
    Du får testa och ringa levarentören av denna och fråga ska vi se vad de förklarar det med :)
  • ELLEN0101
    Boomie skrev 2011-04-27 15:25:42 följande:
    Hej hej En snabb rapport från bb. Allt har gått bra. Lillasyster är 50 cm och väger 3680 gram. Helt normal alltså. Massor med hår och till skillnad från syrran så vill hon ligga och snutta mest hela tiden (och får möjlighet till det också eftersom vi uttryckt önskemål om att vara restriktiva med tilläggs st ing). Snittet tog lite längre tid än sist eftersom jag hade lite ärrvävnad och sammanväxningar i buken men allt gick fint. Just nu sover lytet på pappas mage.
    Gud så skönt att allt har gått finfint och stort Grattis till er :)
  • ELLEN0101

    Jag måste tilläga angående pizzan att jag kan äta det lungt tar ca 2 enheter extra än vad jag brukar sockret är helt perfekt jag äter dock endast en halv pizza orkar inte mera :) detsamma om jag äter Mc Donalds tar 2 enheter extra så är sockret perfekt skönt det :)

    Nu så skall jag ut och prommenera en sväng kanske kikar in här snart igen :)

  • ELLEN0101
    riparbella skrev 2011-05-11 14:15:08 följande:
    Hej igen
    Jag skulle vilja höra lite hur ni gör med BS-mätning och vad ni har för bs-mätare.
    Själv har jag en precision xceed, vid förra graviditeten (2009) fick jag fylla i listor som min läkare tittade på vid varje besök. Det känns, ärligt talat, lite omodernt att för hand fylla i listor!
    Är det någon som har en mätare som man lite smidigt kan koppla till datorn o skriva ut?
    Sen undrar jag om någon har en kontinuerlig bs-mätare och hur det funkar i så fall. Jag har pump sen 15 år tillbaka, en Animas.
    Hej !
    Idag har jag kontinuerlig blodsockermätare och den funkar bra på mig med den smidigt för jag över mina värde på data så ssk och läkare kan titta på det .Jag har en blodsockermätare som heter FreeStyle Lite och den trivs jag bra med så länge jag hade bara blodsockermätare så har jag använt mig av en sida som heter www.blodsocker.se där man kan skriva in sina värde och anteckna vad man äter , och anteckna insulin också ssk kan smidigt gå in där och skriva ut diagrammet därifrån .Man kan även anteckna motion också :) Jag gillade den . Lycka till !
Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare