Inlägg från: na96gen |Visa alla inlägg
  • na96gen

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    VäntanochLängtan skrev 2011-02-25 12:04:23 följande:
    Nu har jag fått se den lille genom VUL. Tårarna bara rann för jag blev så glad. Det var den häftigaste känslan man kan tänka sig. Hjärtat slog och allt såg bra ut. Fick dock tyvärr ingen bild med mig för det gick inte att skriva ut på apparaten hon hade :(

    I övrigt tyckte jag inte alls om besöket igår. Hade fått uppfattningen att jag bara skulle träffa en läkare för att göra VUL för att konstatera graviditet. Så var det dock inte. Först fick jag gå in till barnmorskan, som ställde lite frågor och sen tog blodprover. Sen in i ett rum där diabetolog, gynekolog och dietist satt och jag kände mig så himla uttittad och dum eftersom jag inte fattat att jag skulle träffa dem. Läkaren blev typ sur på mig för att jag inte tagit tabletter mot illamåendet nu när jag mår så illa. Så nu måste jag tydligen äta det.

    Sen fick jag gå iväg med gynekologen och göra VUL och det var helt underbart. Sen skulle jag gå in till barnmorskan igen. Nu ska du boka datum för inskrivning och så ska du bestämma om du vill göra KUB eller inte. Isf är det i slutet på mars. Det var bara: "kolla med sambon när han kan så bokar vi in". Hon sa iaf att KUB var helt frivilligt och att jag skulle diskutera med sambon. Fick ingen koll idag på NÄR jag ska göra olika saker, ögonbottenfoto, när prover ska tas, hur ofta jag kommer träffa läkare, ingenting. De mumla nåt om att ja en remiss till ögon ska vi ju skicka. Känner mig totalförvirrad och vilse. Ska se till att prata med barnmorskan ordentligt på inskrivningen, för att få reda på mer, för just nu känner jag mig bara så mindre lugn.

    Jag kollade på din lista du gjorde med olika undersökningar man får göra MallaMorsa, så försöker få en uppfattning därigenom, men hade jag inte haft den hade jag inte haft den blekaste just nu. Tycker det är synd. Som att man ska veta allt redan. Hoppas det blir bättre efter inskrivningen. Är iaf just nu så glad att jag fått se den lille, det ökar motivationen att orka stå ut med allt :)
    underbara känslaHjärta, vilken vecka var ni i då ?

    oj jag förstår att du är chockad.. så mycket på en gång... hua
    Mitt tips mot iallamående.. åksjukeband från apoteket .. funkade klockrent på mig .. bara tips. Var iallamående i 30 veckor .. bläääää..

    Som det verkar så finns det ett PM men det verkar man läsa lite som man vill ..
    det som verkar vara konstant är la läkarbesök 1 gång i månaden, varvart med sjuksköterskan varannan (ca) för att kolla diabetesen. BM en gång i månaden tills mot slutet då du får komma oftare. Ögon har jag själv fått ansvara för denna gången.
    Men allt verkar beror av vilka personer man har med att göra.
  • na96gen
    Alema skrev 2011-02-25 14:34:09 följande:
    OJ shit!! Då måste du ju vart låg heeela tiden!
    ja jag borde ju ha varit det men jag var inte det .. utan fann väl någon balans på nått sätt .. så jag mådde bra och hade bra HbA1c. Kroppen är häftig {#emotions_dlg.flower}
  • na96gen
    ericaa skrev 2011-02-25 15:08:43 följande:
    Känner mig redan stärkt och mindre ensam! Jag läste nånstans att man ska äta Folsyra i en månad innan befruktning och nu, efter era svar, har jag bestämt mig.. Jag ska börja äta Folsyra nu och ha TOTAL jävla ÜBERDICIPLIN med blodsockret tills början av april - då ryker staven! 
    det låter la som en superbra plan {#emotions_dlg.flower}
  • na96gen
    kattis1986 skrev 2011-02-26 07:58:53 följande:
    tjohoo nu är jag glad och verkligen stolt över mig själv! var hos diab.läkaren igår och mitt hba1c har gått från 6,5 för en månad sedan till 5,0 (42%)!!:) trodde aaaaldrig jag skulle komma så lågt...
    dessutom var jag och lyssnade på hjärtljud hos barnmorskan:)såå härligt att höra picken!

    så jag kommer ha en superhelg, hoppas ni andra också får det!:)
    Grattis !!! {#emotions_dlg.flower}
  • na96gen

    jag tycker jag har fått justera hela tiden .,. några enheter lite då och då .
    även nu när jag går på övertid så måste det fixas och trixas .....

    Nu borde jag vara värd min belöning ... kom nu bebis Hjärta

  • na96gen
    Camillur skrev 2011-02-27 16:16:03 följande:
    Hej allesamman!

    Nu är jag "på andra sidan"!
    Åkte in för ett sista CTG i onsdags morse (v37+4). Bm och överläkaren tyckte att det var en bra dag att sätta igång min förlossning så vi blev kvar på sjukhuset. 
    Satte in en "tampong" med gel vid 10-tiden. Sen masade det sig långsamt frammåt... Vid 18 var det så öppet att det gick att ta hål på hinnorna för att få igång förloppet. Vid midnatt hade det öppnats ca 8 cm och jag såg framför mig hur hela natten skulle spenderas krystandes i förlossningssalen... Men! Det satte en jäkla fart och 35minuter in på den 24:e feb föddes vår lille gosse Hjärta.
    Han mådde bra och fick komma upp på mitt bröst (så som man alltid trott att det ska gå till) och ligga där länge innan han undersöktes mer noggrannt.
    Första blodsockret de tog på honom låg så lågt som på 1.2! Men efter tillmatning kom det upp till 3 och sen har det hållt sig bra. (Spädbarnsgränsen för lågt bls ligger på 2,4 eller något sådant.) Det blev väl lite lågt eftersom de lät honom ligga så länge hos mig innan proverna och matningen.

    Mitt blodsocker hölls mycket bättre denna förlossning än min förra. Pga två saker.
    Ett: Jag justerade ner pumpen med % hela tiden - väntade med att sänka basdosen tills efteråt.
    Två: Jag satte stopp för det glucosdropp de ville sätta. (Det hade jag visst förra gången.) Förstår inte hur blodsockret ska fungera om någon annan skjuter i mig en massa socker i mängder som jag inte kan relatera till. Mycket bättre att justera bls med mat/dryck som man vet påverkar bls si eller så mycket. Självklart är det bar att vara beredd med glucosdropp ifall bls skulle sjunka fort.

    Grabben var stor precis som väntat. 4780g och 55cm. Men inget gick sönder för mig! Jag är som tur är gjord för att föda stora barn! Flört

    Tack ska ni ha allesamman för att ni har hjälp mig genom min graviditet! Vilket ortoligt stöd att vara många som går igenom samma sak.
    Kämpa på! Ni är snart där ni med {#emotions_dlg.flower}
    GRATTIS till PRINSEN {#emotions_dlg.flower}

    underbart att höra din berättelse. själv är jag nu på BF + 4 och har samtal imorgon kl 1t5 kring igångsättning och det var skönt att höra att din gick så bra och snabbt För jag känner mig orolig och liten bara växer och växer där inne nu ...

    tack så jättemycket
    Kram Hjärta
  • na96gen
    Camillur skrev 2011-02-27 19:13:34 följande:
    Tack ska ni ha!

    Känner att jag behöver lägga till att igångsättningen med mitt första barn tog mycket längre tid. 2 dygn tills vattnet gick "spontant". Ca 3 dygn totalt. Men även då slutade allt jättebra. Hon rusades dock iväg till undersökning på en gång eftersom jag fick lite hjälp med sugklocka på slutet.

    Ja, vi är hemma. Kom hem igår. När pojken var 2,5 dygn. Och OJ vad han syster, som är 18månader, blev stor helt plötsligt!
    jag blev oxå igångsatt med första .. gick hur bra som helst men var ändå skönt att höra om din som verkligen kändes som en kalasigångsättning

    ja visst är det häftigt .. min stora var 19 m när jag kom hem med lillebror som då vägde 3.100 g .... nästan så man knappt orkade bära .. Tyst
  • na96gen

    Så då var sista läkarbesöket hos förlossnigen avklarat.. allt såg bra ut men de vill ej att jag skall gå längre än nödvändigt så imorgon skall jag in för igångsättning.
    Känns underligt men imorgon förhoppningsvis så är jag 3 barns mamma... oj...
    håll alla tummar och tår att det går fort och bra Hjärta

  • na96gen

    Tänkte jag skulle ta och berätta att i tisdags fick jag min lilla bebbe - det blev en flicka Hjärta

    Vi hade tid på förlossnigen kl 8 för igångsättning eftersom jag gått över 6 dagar.
    Fick tablett nr 1 kl 10 och tabeltt nr 2 kl 15. Sen är lillhjärtat född kl 19.15.
    Helt underbar förlossning trots att det  blev en igångsättning.
    Nu är hon två dygn och vi har fått komma hem, helt underbart

    Nu är jag trebarnsmamma Tyst

    lycka till allihopa


    Dotter -05, son -07 och en dotter -11
  • na96gen
    sakurasaj skrev 2011-03-05 14:30:52 följande:
    na96gen: Åh, grattis!! En flicka, var det vad ni trodde? Bara nyfiken!
    Så skönt som sagt att höra om igångsättningar som förlöpt hyfsat smidigt! Jag är fortfarande rädd inför min eventuella...
    ser att man kunde tolka mitt inlägg annorlunda än vad jag hade tänkt
    Jag har ju nu tre barn och med första blev jag igångsatt, gick superbra men tog på krafterna att vara på sjukhuset och lite akut på slutet så hon kom med klocka.
    Andra kom av sig själv och med det i bagaget kände jag att jag helst ville slippa en igångsättning igen, Dock fick även han hjälp på slutet med klocka, men pigg och kry lite kille som kom,
    Denna tredje förlossningen var den mest underbara. Trodde som sagt inte en igångsättning skulle kunna toppa .. men jo det kunde det.
    I måndags hade jag samtal med läkare som ansåg att nä jag skulle inte komma igång av mig själv utan skulle behöva en knuff med tabelett., Jag blev superledsen för det kändes blläääää...
    Men vi åkte in på tisdagen kl 8 och efter inskrivningen så fick jag första tabletten insatt.. jag och maken vilade och mös hela förmiddagen. och passade även på att sova. Den första tabletten skulle verka i 6 timmar så nästa fick jag kl 15.15 och vid 16.30 började jag få lite småväkar.. inte så farligt så ingen inte ens sköterskorna trodde jag skulle få inom kort hihi
    kl 19 började det bli lite jobbigt, så jag bad om lustgas. Hann ta några andetag sen var lillvännen ute Klockan var då 19.15..
    Det absolut bästa jag gjort i hela mitt liv.
    Världens vackraste flicka .. så klart ..

    Så idag är jag mera positivt inställd till igångstättning än vad jag var för några dagar sedan...
    Dotter -05, son -07 och dotter -11
  • na96gen
    Protea skrev 2011-03-06 13:18:21 följande:
    Grattis!!!! Vad underbart! Hoppas vi far se dig i den andra traden nu!

    vilken är den tråden ?

    ha en bra dag Hjärta
  • na96gen
    Alema skrev 2011-03-06 18:45:11 följande:
    Fått höja mina doser jätte mkt nu på bara några dagar. Känns som att jag aldrig ligger tillräckligt bra. Hamnar mkt kring 8-9 trots massa insulin. Känns jätte frustrerande och jag blir orolig för bebis!!
    Hur mkt höjer ni åt gången?? Man vågar ju inte vräka på föör mkt heller så man får massa känningar!Gråter
    Jo så gjorde jag .. vräk på men var beredd Cool och sedan efter även där var beredd så du ej får rekyl .. så har du nytt läge att jobba ifrån ..
    Men som sagt var beredd så du ej dimper för lågt ..
    Lycka till
  • na96gen
    fridanilsson skrev 2011-03-07 07:02:24 följande:
    jag har ringt gyn men fick ingen tid förrän fredagen den 18e. därför jag försöker få reda på lite erfarenheter och fakta nu, är i vecka 6. inget tålamod att vänta och gå och va orolig, sover knappt om nätterna...
    kunde få en tid nu hos privat gyn-klinik men ett vul kostar 1900 spänn och det känns onödigt för att få komma en v tidigare, hade jag haft gott om pengar över denna månaden hade det varit en annan sak..

    säger som sweatheartno1 :


    åk in akut.. om inte annat så tar det kraft av dig som du behöver för att sköta om dig och din diabetes


    Bättre att veta.


    när jag var gravid första gången så sände BM in mig till akuten.. så de har ju all utrustining så ...


    Lycka till

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare