Inlägg från: Fixaren |Visa alla inlägg
  • Fixaren

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    kim86 skrev 2010-02-15 08:40:34 följande:
    när ni pratar om olika människor som ni träffat på sjukhuset under gravven. Är det barnmorskor eller diab ssk.?För så som jag förstått det så ska jag tala med en diab läkare varannan vecka om bs nu, o jag ska på inskrivning hos bm om en vecka, men vet ej hur mycket jag kommer prata med dem.Har ni mest kontakt med bm eller diab ssk eller diab läkare??ska bli så skönt nästa vecka o få gå på ul.. =)
    Jag går hos en "diabetes"bm, en barnmorska som är spececialiserad på diabetes, Ungefär varannan/var 3:e vecka. Och sen får jag gå till en spec läkare ifall jag behöver tala med läkaren och på kontroller. Jag har haft tur att ha samma läkare på alla tester och tul. {#lang_emotions_laughing}
    Men jag har utan tvekan närmst kontakt med min diabetes bm.

    Roligt med ul! :) Det är så underbart mysigt att se lilla knytet, även ifall man "bara" ser ett litet grått fält och ett pickande hjärta. Åh det är ju sååå underbart!!
  • Fixaren

    Anjasmamma: Oj, va jobbigt, men vi håller alla våra tummar för att det ska gå bra för er idag!
    Stor Kram!

  • Fixaren

    Smultron: välkommen!

    Blehnda: Jag håller med dig, det är skit när man e deppig och sambon är bortrest. Men jag säger som dom andra, det är inte jättehögt, och både du och bebben mår bra.. Och om du ligger så bra efter maten så måste det ju vara felvärde..

    Fiyali: Jag håller med dig! Jag är så less på att vakna heeela tiden. Tidigare har jag gått på toa och sedan krypit ner i sängen och somnat om direkt. Nu ligger jag vaken i typ 20 min, varje gång jag vaknar.. :( Och då ligger jag och känner efter, har ofta en "svidande" kännsla i magen, men jag gissar att det e som du säger en "mosad blåsa". Och bebisen får knappt plats, så den ligger och bökar och trycker, å då kan jag inte somna för det. Och inatt hade jag typ som "mensvärk" och då klurar jag på, är det såhär det känns när det sätter igång? hmm.. hur vet jag när jag ska börja klocka.. Hur känns en värk, men oj, det kan ju inte sätta igång nu, jag har ju inte laddat kameran, det måste jag ju göra.. Ha ha ha ha.. mycket tankar finns där..
    44 dagar kvar.... {#lang_emotions_heart}

  • Fixaren

    Fiyali: Ha ha ha, det är ju underbart att jag inte är ensam om mina djupa tankar.. ha ha, men procentuellt, det var avancerat, det kansek jag ska ge mig in på inatt.. ha ha
    Den sidan ska jag komma ihåg.. Perfekt att kunna titta på! :) Tack för tipset!

  • Fixaren
    slapparen skrev 2010-02-17 19:10:59 följande:
    Vilken jäkla KLANT jag är!!!! Jag är ju en typ 2:a och inte särskilt van vid insulininjektioner... har jag blivit varse om.Jag har sedan inskrivning på SMVC legat generellt högt i blodsocker... ganska fina förevärden innan måltider, men 1,5 timma efteråt har jag legat på allt från 8-12. Mitt HhA1c sjönk dock från 7,2 till 6,7% på 3 veckor. Ibland har det känts så himla tröstlöst att kolla blodsockret efter måltiderna... har även tyckt det är konstigt att det inte händer något med värdena, att de sjunkar i och med att jag fått höja mina doser varje vecka.I går reagerade jag på att "markören" på FlexPen inte riktigt rör sig... att den stått stilla länge.Tar fram bruksanvisningen igen och läser... VA! Jag har ju för tusan gjort fel när jag injicerat! Jag har mer eller mindre "snurrat" på den där grejen där man ställer in doserna! Man ska ju TRYCKA ner toppen av pennan!!!!!!! Inte undra på att mitt blodsocker inte sjunkit något, förutom vid enstaka tillfällen då jag förmodligen gjort som man ska.*gulp*I dag har mina värden sett betydligt annorlunda ut! Hamnade nästan ner på 3 och fick gå och köpa mig en fralla eftersom jag kände av det så pass. Det är jag inte van vid!I morgon är det dags att rapportera till diabetesläkaren... fy tusan vad jag kommer skämmas ögonen ur mig. Vad ska jag säga... skäms något så fruktansvärt! Och hemska tanke, tänk om jag har skadat "lill"!!!!! Kommer ALDRIG förlåta mig själv då. Nu kan värdena bara bli bättre, men vad gör det när alla organ och dylikt redan är anglada? jag går in i vecka 11 i morgon.Vid vilka värden/HbA1c ökar fosterskadorna?
    Oj, men det låter ju inte som om det har varit katasrofhöga värden.. hba1c är ju inte tokhögt..
    Jag tycker verkligen INTE att du ska skämmas när du pratar med dom i morgon, för det är trots allt DOM som ska visa dig hur man gör! Dom är proffsen på pennorna och dom ska se till så du gör rätt! Du har gjort det du har trott varit rätt ju..
    Jag tror att dom kommer säga att det inte är någon fara, för du har faktiskt legat bra innan måltiderna...
    Jag förstår din rädsla, men jag kan erkänna att jag har bra mycket höre värden än det där till och från, och min lilla krabat sparkar för fullt och verkar må toppen..
    *kram*
  • Fixaren
    anjasmamma skrev 2010-02-17 21:52:10 följande:
    Jag önskar er alla lycka till med era bebbar och blodsocker. Fanns inget foster att kika på igår (som väntat) men jag hoppas jag snart kan komma tillbaka till denna tråden, eller åtminstonde efterföjlare till den.Och när jag kommer tillbaka, är det med ett mycket bättre Hba1c som utgångsläge.Kram på er!!
    *kramar om* {#lang_emotions_heart} 
  • Fixaren

    jessicaviola: Jag säger som Vilda, flytningarna blir lite sega och hala, men annars märker inte jag ägglossningen.. Och vi får hoppas att din mens håller sig borta! =)

    Vilda: Hoppas ni hade det underbart på spat! Det hade vi, såå lugnt och skönt! Ville inte åka hem..
    Härligt att besöket var givande hos sjukgymnasten, hoppas verkligen att dina övningar hjälper så du slipper ha så ont..

    Kim: Mysigt att se hjärtat!!! Vi gjorde inte heller kub/nupp test..

    Wille: Hoppas att det kommer igång snart, så du får träffa din lilla! Jag kan tänka mig att tiden går väääldigt långsamt när man är så nära..

    Smultron: Jag hoppas verkligen att du kommer till ro och tar hand om dig. för om du stressar upp dig så kommer det bara bli svårare för dig. Dom kommer klara det själv, men du kanske ska be bom lägga in dig ett tag så du kommer på rätt köl.
    Prova testa blodsockret i handflatan istället, jag tar bara där och det gör inte alls ont. Hatar när dom sticker mig i fingret hos bm.
    Jag håller alla tummar jag har att du får behålla din lilla pärla! *kramar om*

    Nasse: Vi kanske kan dela. Min är heeeeeeeelt åt andra hållet. Vilket gör mig tokig. Vi kan sitta i soffan på kvällen och han går ut och hämtar det han vill ha från köket. Det är INTE lätt att sitta i soffan och känna att jag vill ha!! men jag får inte för jag ligger så högt.. :( Men samtidigt känner jag dom smaskiga dofterna.. urk! Men ibland så tar jag en extra dos och smakar lite.. ;)

  • Fixaren

    Vilda: Vilken tur ni hade, att tågen gick! :)
    Då får vi hoppas att det förbättrar! :)
    Vi var på strömstad spa, helt underbart!

    Jag var hos bm idag, och allt såg bra ut. *pustar ut*
    Hade en såndär jobbig vecka förra veckan, när jag trode att mina höga värden berode på semlor,  men när det höll i sig i flera dag så insåg jag att ne, det kan jag u inte skylla på. Låg mellan 9-10 hela nätterna, fick dela upp lantusdosen på morgon/kväll, höja dom doserna och höja novorapiden, då fick jag det under kontroll igen! *skönt* Men hej å hå vilka doser..

    Var på tul i torsdags, och den lille låg på +14,8% och hade en aning för mycke fostervatten, men det var ingen fara sa hon.. Men å så otroligt det känns att det är en "färdig" bebis på ca 2700g i min mage nu.. {#lang_emotions_heart} Jag längtar! 38 dagar kvar..

    Just nu är jag proppmätt efter en smaskig kyckling och fetaost paj, me trots detta så är jag såååå sjukt sugen på en VIT baguette med massa brieost och salamikorv på eller att hugga in på ett paket Delicatobollar. Mums!

  • Fixaren

    sosso, jag gör oxå så till viss del.. Är jag på kalas och vill ha 2 tårtbitar så tar jag det! Och om jag ligger bra hemma på kvällen så kan jag smaska nått gott. Men om jag ligger högt så måste jag först få ner det innan jag äter nått sött, och då brukar jag låta bli.. för jag inte orkar vänta..
    Men det är klart att vi ska få gotta oss oxå! Så hårt som vi jobbar!!!

  • Fixaren

    Smultron: Så länge man tar i handen så blir det samma värde. Förändringarna och felvärerna kommer när man börjar sticka sig i t.ex. underarmen.
    Men om man sticker på "fettbulan" vid tummen eller där fingrarna sitter fast i handen så blir det exakt samma värde. Men i armen skulle jag aldrig testa..

    Blhenda: Stackars liten, både bli av med sin manlighet och vara tvungen att bada samma dag.. kan inte vara lätt att vara man ;)
    Åh va mysigt med småttiga grejer.. 15v kommer gå så fort! :)

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare