Inlägg från: na96gen |Visa alla inlägg
  • na96gen

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    har idag varit på SMVC och blivit sjukskriven 25% för att få tid att vila lite .. känns helt ok.
    Sitter även med stödstrumpor på mig, för hon tyckte inte jag såg vacker ut..

    ha det gott
    Hjärta

  • na96gen
    kattis1986 skrev 2010-12-21 14:03:31 följande:
    har suttit på internetsidor och läst om gravida och diabetes idag och nu har jag stressat upp mig...
    det står ju överallt att man ska vara extra noga med blodsockret och så redan innan och den första tiden i graviditeten för då finns det risk för fosterskador..och det visste jag ju, men såhär ligger det till:
    jag och min sambo har försökt bli gravida i drygt ett år och när vi bestämde oss för att satsa så gjorde jag även det med min diabetes, och började äta vitaminer och så... men min kropp betedde sig så konstigt och vi fick aldrig plus på stickan! så nu senaste månaden fick jag komma på undersökning hos en läkare så att jag senare skulle få tid för utredning av barnlöshet...så jag var ju säker på att jag var tvungen äta nå tabletter för att få igång kroppen! så jag la bebisverkstan på hyllan!!!
    vilket jag nu inte skulle ha gjort eftersom att jag blev gravid:)
    så nu är jag uppskattningsvis i v.6-7 nånting och har ju inte skött mig perfekt under tiden tills nu för 2 dagar sedan....
    hur farligt tror ni att det är?hur tidigt kan de se om det är något fel på bebisen?
    låter lite som min berättelse när vi skulle bli med första... skötte mig perfekt men inget plus på stickan .. så tråkigt. Men när jag släppte tanken precis som du skriver, så fick vi plus.
    Jag tror på noll risk eftersom du skött dig så fint så länge.
    Vad har du för HbA1c ? bara det som räknas, säger de Hjärta

    lycka till {#emotions_dlg.flower}
  • na96gen
    Mayalotta skrev 2010-12-22 21:06:47 följande:
    Mitt blodsocker har blivit alldelels horribelt den senaste veckan. Riktigt låga värden med enorma rekyler och sen sjunker det i rekordfart igen. Tappar synen och blir jättekonstig då jag får känning med. Är i vecka 33 nu, kan inte alls minnas att det var så här förra gången och det är superjobbigt.

    Har haft säkert 5-6 känningar på en dag och så höga värden emellan. Justerar inte så mycket med extra doser så det känns inte som om det beror på det. Får hoppas jag får tag på min diabetesläkare imorgon så jag vet om jag bör ändra något annat. Sist jag pratade med henne tyckte hon jag skulle ta mer måltidsinsulin och det började jag med vilket då resulterade i detta och nu har jag minskat men det hjälper inte!!!

    'Måste bara få kräka av mig lite, det är superjobbigt!
    sänder en styrkekram   {#emotions_dlg.flower}
  • na96gen
    Lajka skrev 2010-12-26 03:21:01 följande:
    Trots mina ansträngningar har jag ändå ett Hba1c på 7, o online verkar åsikterna gå isär gällande vad som är viktigast när man har gränsvärden, att pressa ner dom eller se till att ligga stabilt, så vad ska jag göra? Och hur?

    Min första läkare var väldigt tydlig med detta då jag väntade mitt första barn. Det enda som räknas är ett bra HbA1c och det är att komma under 5. så det är det jag jobbar efter ...
    så om det kan hjälpa dig så {#emotions_dlg.flower} 


    så mitt tips är lägg fokus på en sak i taget.

    Lycka till

  • na96gen

    Lajka: jag har 19 månader mellan mina så vi blev gravida med andra innan jag slutade amma första.. fungerade bra tycker jag .. 
    jag kan svara på din fråga.. det var tufft som sjutton i början med barn så tätt.. eller rättare sagt för att lillebror skrek konstant i 6 månader.... men nu betalar det tillbaka sig hela tiden tycker jag .. nu är de 5 och strax 4. Och nu väntar vi den tredje i feb.. så det är spännande.

  • na96gen

    men stora barn är ju inte bara vi diabetiker som kan få .. man vet ju aldrig hur stora de skulle vara om vi varit friska eller hur ...
    Min första vägde 3.600 men få gick jag över tiden med henne och grabben vägde 3.100 g..
    men som sagt man vet ju aldrig vad de skulle ha vägt annars
    Båda barnen blev tillmatade efter förlossnigen och tills jag kommit ikapp med produktionen... så ingen av dem behövde dippa...

  • na96gen
    bellablomman skrev 2010-12-27 19:12:28 följande:
    tänk att vår gulletuss kommer i augusti.... nu är det äntligen vår tur!
    Hjärta underbart Kram{#emotions_dlg.flower}
  • na96gen

    vid senaste TUL så låg vår åt 'fel' håll oxå men jag håller alla tummar och tår för att den har vänt sig till på onsdag då vi skall på nästa UL..., men orolig är man ju för man vill ju att allt skall vara så naturligt som möjligt

  • na96gen
    harvärldensunderbarastefamilj skrev 2010-12-27 21:58:37 följande:
    na96- hmm sitter just o funderar på om det inte kan vara rätt vanligt att de liksom far runt lite åt alla håll där inne? Håller tummarna för att liten skall vända sig nedåt iaf för er!!! När e nästa UL?
    jo precis . så länge det finns plats så snurrar de fint  Tyst
    men båda innan har haft huvudet neråt nästa hela tiden så det blir lite nya tankar så klart Tungan ute
    Flicka 2005 Pojke 2007 Bebis 2011
  • na96gen
    Minimimoon skrev 2010-12-29 00:47:00 följande:
    Hej hej!

    Nu känns det som att jag inte orkar (dels för att man har en 1-åring) på samma sätt med alla dessa stick. Tar minst 5 insulindoser per dag och ska ta 7 stick i fingret men det är inte alltid jag lyckas med det. Hursomhelst nu senast när jag pratade med en vikarierande? diabetesläkare var han måttlig irriterad på mig som inte tog mina 7 stick om dagen och att jag hoppade över allt en dag när jag var magsjuk. Jag var då i v 11 och han upprepade 2 ggr att det minsann är nu alla organ utvecklas och att missbildningar ökar när jag missköter mig såhär. Senaste HbA1c låg på 6,3. Har ett KUB-test inbokat nästa vecka och jag kan knappt sova på nätterna för att jag oroar mig och att skuldkänslorna äter upp mig. Hur vanligt är det att missbildningar uppstår när man har lite högre blodsocker? någon som råkat ut för det? 
    Nämen usch att ha sådan uttalade krav på sig .. de är besvikna på mig oxå men jag orkar inte ta så mycket prover utan gör så gott jag kan på mitt sätt ..  Huvudsaken är ett bra Hba1c och det vet du ju redan så.. lägg energi på det istället för alla andra måsten....
    Vet tyvärr ingen statistik.. eller kanske tur det .. för då får man ju ännu mera tankar ..
    Lycka till
    jo jag väntar min tredje Tyst
Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare