Inlägg från: TurkiskPeppar |Visa alla inlägg
  • TurkiskPeppar

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    villhabarnigår: Vi började bebisverkstad i sept 2008, så då har vi längtat ungefär lika länge då Vi fick hjälp med provrör i vintras och hade tur då och lyckades på första försöket Men jag har verkligen haft jättesvårt för att fatta att vi äntligen ska få en liten. Har inte mycket mer än en månad kvar nu, men tycker fortfarande det känns helt overkligt även om det blivit lite bättre. Men när det väl är dags att försöka få ut den så lär det ju kännas att det är verkligt i alla fall Ska bli så mysigt!!

  • TurkiskPeppar

    Gtr: Välkommen hit! Jobbigt att du mår så dåligt redan nu. Jag har hört att FK är betydligt mer förstående för gravida diabetiker än för "vanliga" gravida när det gäller  sjukskrivningar. Jag fick igenom min sjukskrivning utan problem, men det var visserligen senare i graviditeten, men tror nog det ska vara lungt för dig också.

  • TurkiskPeppar

    villhabarnigår: Tycker 4,9 är ett helt okej hba1c, men visst blir man besviken om det stiger. Låter klokt med en deltidssjukskrivning, att se till att du och bebis mår bra är ju viktigast av allt. Och med deltid får du ändå komma iväg och känna att du gör lite nytta i alla fall
    Nä, det är verkligen inte långt kvar nu, kan inte fatta att skrutten ska finnas här ute hos oss om bara en månad!! Så spännande och pirrigt Jag tror det blir vanlig förlossning. BM och läkare säger bara att jag inte får gå över tiden mer än max någon dag så om det inte kommer igång av sig själv innan blir det igångsättning. Skulle jag utveckla havandeskapsförgiftning innan bf-dagen så blir det nog igångsättning ännu tidigare. Snitt är nog bara aktuellt ifall något skulle gå fel. Du ska göra snitt på grund av ögonen va? Mina ögon hade inte försämrats vid senaste kollen, sååå skönt!!

  • TurkiskPeppar
    Maddie72 skrev 2010-10-26 20:31:52 följande:
    Här i Kalmar får man gå 7 dagar över tiden sen sätts man igång. Men det beror ju också precis på hur stor bebisen är.
    Här är det inte bara på grund av storleken som de inte vill att diabetiker går över tiden, utan även på grund av att moderkaksfunktionen försämras snabbare om man är diabetiker så det kan bli farligt för barnet. Men så länge man kontrolleras noga hela tiden så ska det säkert inte vara någon fara. Moderkakan lär ju inte lägga av bara sådär över en natt.
  • TurkiskPeppar
    Maddie72 skrev 2010-10-26 20:50:56 följande:
     Vilket landsting tillhör du? Jag vill gärna ta upp det med min läkare på spec MVC. Bra och veta var det sker någonstans.
    Jag går på spec mvc i Lund. Kan ha missförstått för det var så länge min bm tog upp det här. Men att det var faror med att gå över tiden oavsett storlek är jag helt säker på att hon sa, och är nästan helt säker på att det hade med moderkakan att göra. Så max någon dag är över tiden är jag lovad. Berätta gärna vad du får för information, kan vara intressant
  • TurkiskPeppar

    Protea: Skönt att få vara hemma och fokusera på bs och bebis nu! I Lund där jag går gör man TUL i v 28, 32 och 36. Sen gör man även flödes-ul samma veckor plus i v 38. Mellan v 28-34 har jag varit på kontroll på spec mvc varannan vecka, och efter v 34 är det varje vecka fram till bf.

  • TurkiskPeppar

    villhabarnigår: Skönt att allt såg bra ut på ögonkollen!

    Imorgon ska jag göra nytt TUL och hoppas verkligen att skrutten växt som den ska. Vid första TUL i v 28 var den 1% över normalkurvan och vid TUL i v 32 var den 12% under. Om den är ännu mindre jämfört med kurvan imorgon så blir jag lite orolig. Känns lite konstigt att oroa sig för att barnet ska vara litet, har alltid tidigare varit rädd för att få ett stort barn på grund av diabetesen...

  • TurkiskPeppar

    Tack för era tummar! Ska rappportera när jag kommit hem. Ett litet barn kan ju egentligen vara skönt. Men om det inte ens följer sin egen kurva utan bara blir mindre och mindre jämfört med normalkurvan så känns det lite läskigt. Så länge den ligger kvar runt 12 % under imorgon så är jag nöjd, för då har den ändå växt som den ska sen sist

  • TurkiskPeppar

    Skrutten hade växt på duktig och låg nu precis mitt på normalkurvan. Skönt!! Däremot var mitt flödes-ul inte så bra... verkar som om moderkakan har börjat bli sämre. Dessutom fortsätter blodtryck att stiga och äggvita att öka, så nu anses jag ha havandeskapsförgiftning . Blev inlagd direkt i samband med besöket på spec mvc idag. Kommer att ligga här tills skrutten är ute. Hoppas det inte ska dröja allt för länge, för det är ganska långtråkigt här redan! Men bra att skruttens välmående övervakas noga.

  • TurkiskPeppar

    villhabarnigår och na96gen: Tack för era kramar!! Jag har ca 4 veckor kvar till bf. Hoppas verkligen inte jag ska behöva vänta så länge. Hade jag varit hemma hade 4 veckor gått fort, men på sjukhuset går tiden såååå långsamt! Men viktigast är i alla fall att skrutten bevakas noga och hela tiden mår bra.

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare