Blir verkligen nötkött mört om man lägger det i mjölk?
Läs rubriken.
Läs rubriken.
Nej det tror jag inte. Men genom att marinera/gnida det i kiwi och en del andra frukter.
Vi brukar lägga viltfågel i mjölk. Då blir den lite mildare i smaken. Inte så vilt-stark smak.
man kan skåra och banka en seg bit,
skäär tvärs över senea i köttet så bli det lite mörare
och banka ut den så den inte dra i hop sig när man steker den
Jag vet inte hur det är med mjölk, men jag brukar ofta marinera i filmjölk eller yoghurt.
Det gör verkligen köttet supermört!
Jag tror det är syran som gör det...
"Att marinera i mjölk är ett gammalt knep. Nya studier har visat att mjölkmarinad gör köttet mjukare och mildare. Orsaken är inte klarlagd men Shirley Corriher spekulerar att det är kalcium som ger effekten. Mjölkmarinad passar därför framförallt till välhängt vilt som har en kraftig smak och ofta behöver bli mörare. Att mjölkmarinera gris gav i experiment av undertecknad ett smaklöst mjukt kött."
en väldigt gedigen genomgång av marinader : taffel.se/artiklar/sanningen-om-marinader-molekylar-gastronomi-vid-grillen
Inte någon blogg jag känner till dock så ingen källkritik finnes.
Jag provade för första gången i somras att marinera nötkött med Coca Cola. Funkade superbra! Köttet blev riktigt gott och mört
Ska pröva med cola, kiwi och mjölk. Sen får jag se vad som blir bäst.