• Stella 78
    SamEli skrev 2010-01-25 16:46:41 följande:
    Stella; 16+0 imorgon, veckorna bara rusar förbi. Ska på ul den 8 februari.Hur långt har du kommit?
    Jag är i 11+6 idag. Jag gör KUB på onsdag så då får vi se pyret igen

    Känns som de senaste veckorna gått mycket snabbare jämfört med de första 8! Jag kommer gå rul runt v. 18. Var på inskrivning idag så nu äntligen är man inne i systemet hos barnmorskan. Känns tryggt!
  • Stella 78

    Usch Frikadellen! Men jag kan ändå inte låta bli att hoppas en gnutta att det är en riktig graviditet denna gång för dig... Men förstår att du inte vågar hoppas på det. Har de kollat den äggledare du har kvar?


     


     

  • Stella 78
    Rondellen skrev 2010-01-27 20:00:02 följande:
    De kollade med ultraljud, de såg inget någonstans, varken i eller utanför. Usch, inte en bra tråd att komme med dåligas nyheter i, mkt roligare att höra om er som det går bra för!Jag är ganska så lugn, om det konstaterar x, vilket de med all sannolikhet kommer göra så kommer jag remiiteras på eng ång till ivf, köerna är 8-10 veckor i gbg så förhoppningsvis kanske det inte är så långt till goda nyheter ändå...
    Det är ju positivt! Bra att du kan se fördelarna mitt i tråkigheten! Håller tummarna för att du snart är gravid och fullföljer graviditeten.

    Idag har vi gjort KUB. Pyret hade växt massor och vinkade till oss med ena handen! Såg ut som en människa nu! Den vände sig dessutom när läkaren bökade med ultraljudet Såg så roligt ut!
  • Stella 78
    Rondellen skrev 2010-01-28 15:14:46 följande:
    Fick besked att hcg har sjunkit, läkaren gjorde bedömningen at det handlade om mf. Jag är inte så säker. Det hade inte sjunkit med mkt. från 144 till 127. De vill att jag om två veckor skulle göra ett hemma test och om det fortfarande var positivt, komma in igen. Jag var rätt så påstridig och ville att jag skulle få fortsätta att ge blodprov. Barnmorskan jag talade med skulle prata med doktorn och ringa upp...Vi får se hur det går, om ja ghar tur kanske det iaf är ett x som avvecklar sig självt, men jag tänker sätta mig under läkarövervakning! Det kan iaf varit goda nyheter. Tänker på dig stella som fick gå igenom sådana här knasiga saker, men som nu har en frisk cok riktig graviditet! Tur att man har denna tråden, det har hjälpt mkt!
    Men då finns det ju stora chanser att du har ett vanligt mf nu. Det är visserligen tråkigt också men då finns det ju chans för dig att bli gravid igen!

    När jag hade mitt mf i september så gjorde jag vul i v. 5+någon dag. Då kunde läkaren se en prick i livmodern och gissade att det var ett foster men var alldeles för litet för att hjärtat skulle ha kommit igång. Men sen steg mitt hcg långsamt och när jag blödde och åkte in på akuten så kunde den läkaren också se någon liten prick men trodde att det bara var en blodfläck (satt på samma ställe som vid första vul). Och nu är jag ju gravid igen! Så visst kan det gå även för dig!!!

    Håller tummarna för att du kommer ner på 0 snart och får börja om igen snart! Nu är det din tur!
  • Stella 78
    Virrpirr skrev 2010-02-01 19:44:56 följande:
    Hej på er!Jag fick konstaterat utomkveds idag och allt bara snurrar i skallen.Jag hade 1800 i HCG och ska eventuellt bli inlagd imorrn och nya prover på onsdag.Först ville han lägga in mig redan idag och då insåg jag hur allvarligt det ändå verkar vara.Hur vanligt är det att man måste operera? Lång sjukskrivning?Hade tänkt jobba imorrn, men sambom tjatar att jag ska vara hemma..En jobbig del är ju att man måste berätta det för alla typ om man ska vara sjukskriven..
    Vill du inte berätta till att börja med så har du ju rätt att vara hemma och vara sjuk i 5 dagar. Efter min operation som var på en måndag så började jag jobba måndagen efter. Det hade nog gått bra om jag inte haft alla komplikationer. Men det är individuellt så du får känna efter vad du orkar.

    Operation är nästan skönast för då går det snabbt sen. Får du cellgifter så är det en dryg process sen...

    Lycka till!
  • Stella 78
    Virrpirr skrev 2010-02-01 19:55:19 följande:
    Hur vanligt är det egentligen att kroppen sköter det själv och hur lång tid brukar detta ta?Jag är i vecka 6+4 idag och än verkar ju inte min kropp gjort det iaf..Just nu känns det som man går omkring med en tickande bomb och bara väntar på att äggledaren ska spricka för det lät ju typ som det på läkaren : "du får absolut inte vara själv om nåt skulle hända"
    Jag var i v. 9 och kände inget... Så det kan dröja. Dock var mitt hcg skyhögt (18 000). Jag gissar att de kollar ditt hcg imorgon igen och ser om det sjunkit eller stigit. Har det inte sjunkit så gissar jag att de väljer någon form av behandling. Om kroppen tar hand om det själv så gör den nog det tidigare. Men jag är inte säker på det sistnämnda.
  • Stella 78

    Håller med frikadellen i allt hon skriver! Eftersom du har ett barn sedan tidigare så kan du ju bli gravid och båda äggledarna är inte sammanväxta.

    Jag trodde aldrig att jag skulle bli gravid igen med tanke på hur mycket vi kämpat tidigare. Vi försökte bli gravida i 2 år utan minsta antydan till plus. Gjorde fertilitetsutredning och var snart framme för IVF. I feb-09 fick jag väldigt oväntat ett plus som dock slutade i mf. Var dock väldigt glad för att jag blivit gravid naturligt. Nya krafter fick vi och nästa plus kom i slutet av april (samtidigt som vi skulle gå på vårt första IVF besök). Lyckan blev kort igen, fick mf i 5+4. 16 dagar senare visade det sig att det även var ett X och jag opererades först och fick behålla äggledaren, men det började 2 veckor senare växa igen och jag fick cellgift men blev sjukt dålig och fick fruktansvärda smärtor så jag tappade medvetandet och fick åka ambulans in och de opererade bort äggledaren. Lång återhämtning efter sista operationen då kroppen var i chock. Det var i samband med detta som jag sen var helt besatt av familjeliv och letade solskenshistorier etc. Fick i samband med operationerna veta att jag hade endometrios, vilket de förklarade vår barnlöshet med. En spolning av hö äggledare gjordes i augusti. Fick inget kalrt svar mer än att de inte fick igenom någon vätska. Och med tanke på endometrios så var våra chanser minimala så det var bara att ställa in sig på IVF.

    I september påbörjade vi IVF. Jag sprayade en dag, sen fick jag plus på stickan! Hade blivit gravid naturligt igen! Fick bekräftat att pyret låg på rätt ställe. Men fick återigen mf. Fick svaga plus i sluet av oktober igen men fick mens bara en dag för sent. Läkarna sa att det nog var ett befruktat ägg som inte lyckats fästa ordentligt i livmodern.

    Och sen i november så blev det plus igen!!! Och nu är jag i v. 14+1!

    Pyret mår bra och växer för fullt! Så visst går det trots att man har alla odds emot sig!

    Håller tummarna för att du ska må bättre snart och våga försöka snart igen! Nästa gång går det!

  • Stella 78
    Theina skrev 2010-02-10 12:10:10 följande:
    Stella: Oj vilken gåshud jag fick.. lider verkligen med dig för allt som hänt, men fantastiskt att du är gravid nu, stort grattis blev du då det på naturlig väg eller? vad är det du skrev om? endometrios? kostar ivf mycket pengar? ver du det? Tack för att ni är så snälla mot mig, det behövs
    IVF kostar ca 30 000:- per försök. Men vi var på G att få landstingsfinansierad IVF eftersom vi inte har några barn sedan tidigare. Då får man 3 försök gratis (1,5 års kö här i stockholm). VI är glada att vi lyckades själva för det innebär ju att vi har stor chans att lyckas med ev. syskon sen också.

    När det gäller endometriosen så är jag skeptisk till att den är så utbredd på mig eftersom jag lyckats bli gravid med så korta mellanrum nu senaste tiden. Min gissning är att jag haft sammanväxningar på vä äggledare och att den var dominant. När den försvann så funkar den högra som den ska. Men det är som sagt var bara en amatördiagnos jag själv ställt Endometrios är att livmoderslem har läckt ut lite överallt och kan orsaka smärtor i magen och gärna i samband med mens. Är helt ärligt inte alls påläst om det då jag inte riktigt trott på att jag har så mycket av det. Visst har jag mensvärk, men vem fasen har inte det? Men annars har jag inga problem med magen.

    Det läkarna sa till mig var att det är stor risk att även andra äggledaren är skadad om den första är det. Men det beror alltid på orsak till att man fått sammanväxningar. T ex om man haft Klamydia så är det stor risk att infektionen har funnits i båda äggledaren. Sen kan man ha medfödda förträngningar eller andra ärrbildningar i äggledarna som kan vara bara i den ena. Men jag är nästan helt övertygad om att eftersom du fått barn innan så bör din högra fungera perfekt!

    Hur känns det nu? Vågar ni prova så snart kroppen är återhämtad? Jag var helt manisk efter operationerna och bara räknade ner dagarna tills jag fick börja försöka. Väntade 2 månader efter sista op eftersom jag fått cellgifter, och den 3:e månaden hade jag igen ÄL så det blev 3 månader innan det riktiga försöket blev av och då tog det sig ju!

    Visst har det varit en sjukt jobbig resa, men nu när denna gravidietet har gått enligt planerna så känns det värt varje bakslag och smärta vi haft genom åren! (3 år sedan vi började försöka). Får vi nu bara ett friskt knyte så är det värt allt ännu mer!
  • Stella 78

    Jotack nu passar inga kläder längre! Känner mig mest som en korv i alla mina gamla kläder... men ser det som ett lyxproblem! Magen börjar sakta komma även om jag själv ser mig som mullig mest Är i v. 15+5 idag.

    Jag kan inte låta bli att tycka det är härligt med snön! Äntligen en riktig vinter som gör att jag inte bara tycker allt är tråkigt! KOm dock på att jag denna vinter inte kan skylla på att det varit lite snö och därför inte kunnat åka längskidor. Så ikväll skulle jag eg. åkt med lillebror, men nu blev jag helt matt så nu blir det i veckan istället! Glömmer ju bort att man kan göra det även när man bor i Stockholm!

    Skönt att blödningarna börjar avta för dig Frikadellen! FÖr mig har ÄL kommit varje gång ca 2 veckor efter att mf startat. Så jag gissar att det gör det för dig också eftersom du fick så tidigt mf. Nästa månad är din månad!

Svar på tråden Utomkveds - Vad händer sedan? tråd 3