• Kräfta2009

    Utomkveds - Vad händer sedan? tråd 3

    Hej!

    Jag opererades för x för två veckor sedan. Fick behålla äggledaren. Nu har mitt hcg dock stigit och i morgon ska jag få cellgifter.

    Någon som vet vad som händer med det blod som finns i buken om man får cellgifter???? Jag trodde att om det fanns i blod i buken så gjorde man alltid operation.
    Har fått väldigt dålig info på sjukan, hoppas på att få lite mer i morgon.....

    Det verkar förresten vara väldigt olika vad läkare säger angående när man får försöka igen. Fick höra igår att man kan försöka efter att första mensen varit, men de flesta här verkar ha fått svaret att man ska vänta 3 månader.

  • Kräfta2009
    Jaynee skrev 2010-04-11 15:44:52 följande:
    Oj, men dom borde ju kolla upp om det är blod kvar. Kanske att kroppen tar reda på det själv och du får gå på efterkontroller? Fråga imorgon när du kommer till läkare, antar att det bara är sköterskor som tar blodprov och av egna erfarenheter vet jag att det är svårt att få ur dom information angående ens egna tillstånd, för dom vet helt enkelt inte, är inte insatta i situationen som läkarna är. Om att försöka igen sa min läkare att hon rekommenderade oss att hoppa över en cykel och köra igen sen, dom flesta får nog höra tre månader (för titthål, 6 månader för öppen buk-op) och det är vad jag läst på nätet också. När jag frågade min läkare om det så svamlade hon lite om att det var för den psykiska återställningen och ingenting om att det skulle vara farligt för kroppen att bli gravid så tätt inpå ett x, men som sagt, det är svårt att få ett rakt svar om det mesta ifrån vården. Annars kan du ringa sjukvårdsupplysningen och fråga, dom borde väl veta?
    Tack för snabbt svar

    Efter operationen sa de att det räcker med en mens, men jag tror att om man får cellgifter så kan de finnas kvar i kroppen och skada ett framtida foster. Men jag blir väldigt förvirrad av alla läkare som säger så olika hela tiden!

    Gör det ont att få sprutan?????
  • Kräfta2009
    Stella 78: Läste i din profil. Vad otroligt jobbigt du måste ha haft det!!! 

    Jag fick min spruta igår. Tycker också att det sved lite de första timmarna, men nu känner jag ingenting mer än lätt illamående. Fick höra att det kommer att göra ont dag 2-4. Jag hade inte så mycket blod i buken när jag fick sprutan, det mesta hade förvunnit under helgen och  mitt blodvärde var stabilt.

     Mitt hcg låg på ca 1100 när jag fick sprutan.
    Fick höra igår att cellgifterna går ur kroppen fort och att det som är viktigt innan man försöker igen att hcg går ner till 0 och hur fort det går ner. Så det verkade inte vara nån fara för framtida embryo, mer att alla rester ska förvinna. Enligt honom försvinner cellgifterna efter 1 vecka. Halveringstiden är kort.
    Oroar mig inför framtiden, det har ju ändå blivit ett ärr på äggledaren där ev framtida foster kan fastna...Vi står dock i kö till IVF också.

    Vilket sjukhus opererades du på?

    Kram, kram


  • Kräfta2009

    Stella 78: Grattis till graviditeten, jätteunderbart!!!

    Har oroat mig hela dagen och halva gården över att jag inte har ont efter cellgifterna. Läkaren sa att jag kommer att få ont i buken och att det brukar börja 2-3 dagen......Undrar nu om sprutan inte hjälpt, om något är helt galet fel!!! Vad tror ni??? Någon annan som inte fick ontSka inte ta hcg-prov förrens på tisdag, långt tills dess.

    Förresten, under sista ultraljudet så var jag öm på höger sida också. Kan två ägg bli befruktade och ett ägg fastna i varsin äggledare? Alltså kan man ha x i båda äggledarna samtidigt? Under alla ultraljud så har man mest fokuserat på vänster sida liksom för det är där jag haft mest ont. Jag är säkert bara överdrivet nojjig, men undrar i alla fall......

    Kram på er!

  • Kräfta2009

    Nu har jag fått ont som mensvärk och även börjat blöda. Är det resterna av fostret som stöts ut som en blödning eller vad.......?

  • Kräfta2009
    angio101 skrev 2010-04-15 13:19:31 följande:
    Ja och nej. Din livmoder har ju blivit förberedd på en graviditet med all slemhinneuppbyggnad och allt, så det är nog inte fostret i sig, utan allt omkring som du nu blöder ut, ungefär som vid en normal mens, fast kanske rikligare. Blödde själv ordentligt i 1 1/2 vecka efter mitt X. Håller tummarna för dig att allt går bra.
    Jag blev verkligen orolig och nojjig igår så jag åkte till gynakuten. Det verkar som ingen läkare har nån riktig koll på vad som händer när man får cellgifter. Jag blir galen över att inte få svar på vissa frågor.

    Det enda hon sa var att det inte var konstigt att jag blödde. Hon kunde se lite vätska i buken och man tog hcg och hb.

    Idag har jag fruktansvärda "menssmärtor" och blöder jättemycket, verkligen som en riklig mens eller mer.
  • Kräfta2009

    Tack för alla era svar. Underbara ni är som engagerar er, är jätteglad att jag hittade det här forumet!

    Känner mig lite lugnare nu, vi verkar ju vara fler som haft blödningar. Hade ni jätteont också????

    Jag får svar på hcg i morgon hopppas jag, då skulle läkaren som skerv ut mig ringa och höra hur jag mår.

    Vi kommer vänta 3 månader med att börja försöka igen. Känns inte så kul, men vi har nyss köpt en lägenhet så får försöka fokusera på flytt, renovering och så

    Tack för att ni finns!!!

    Kram på er.

  • Kräfta2009
    Jaynee skrev 2010-04-16 00:48:21 följande:
    Min första mens sen op började idag (opererades 16e mars har jag för mig), när ämnet ändå nämns, den är inte som den brukar vara, det är lite mörkare och lite mer än vanligt. Åååh, så skönt att allt börjar om! Förhoppningsvis lämnar jag mitt sista hcg-prov för den här gången i nästa vecka också, så kan vi starta på ruta ett igen och ge allt ett nytt försök. Har vi tur vinner vi högsta vinsten!
    Håller tummarna att hcg är ok så ni kan försöka igen snart!

    Kram
  • Kräfta2009

    I tisdags var jag och kollade mitt hcg. Det hade sjunkit till 413. Hoppas, hoppas att det fortsätter sjunka så man kan gå vidare någon gång. Känns som en ständig oro att det behövs ytterligare cellgifter eller en operation!

    Jaynee:
    Har du kollat ditt hcg igen?

  • Kräfta2009
    Jaynee skrev 2010-04-22 16:14:12 följande:
    Kräfta2009: Det går åt rätt håll för dig, skönt! Jo, jag lämnade blod igår. Har inte hört något från läkaren än, men tror att det är väldigt lågt eller helt borta, känner det på mig.
    Härligt, hoppas det är helt borta!!!

    Ja hittills har det gått och rätt håll för mig! Men jag vågar inte ta ut nåt i förskott, mitt hcg har pendlat så mycket fram och tillbaka sista veckorna.  Jag har dessutom hela tiden känningar på vänster sida. I bland som molvärk och ibland hugger det till. Jag blödde inte så länge, bara ca 2 dygn, vet inte om det är bra eller dåligt....
  • Kräfta2009
    Lappgeten skrev 2010-04-23 14:54:32 följande:
    Ja jag och min man har funderat på om det är en depression, fast den är fysikt och inte pykiskt för i skallen mår jag bra. Det måste nog vara hormonerna som spökar, hade  16 000 i hcg så det blev nog en stor omställning för kroppen två gånger. Men jag måste få tillbaka min ork igen, har ju gård att sköta och nu börjar det hårda arbetet med den... Har bokat in en massagebehandling nästa vecka där jag berättat vad som hänt för att se om det går att få ordning på kroppen så. Har ni andra fått någon uppföljning för sjukhuset? Jag har inte hört ett pip sen operationen därifrån.
    Togs äggledaren bort? Om den gjorde det så tror jag inte man brukar få gå på uppföljning. Om den däremot är kvar så brukar man få göra hgc kontroller tills värdet är ok.

    Jag är också väldigt trött, skulle kunna sova nästan dygnet runt. Har ändå bara haft hcg 1300 som högst. Jag tror absolut att det kan vara dina hormoner som spökar, det händer ju ändå en hel del med kroppen!!  För min del är det ganska mycket psykiskt, jag sörjer jättemycket och tycker det känns jättejobbigt emellanåt.
  • Kräfta2009
    Jaynee skrev 2010-04-23 12:49:36 följande:
    Jag hade känningar ett par tre veckor i båda äggledarna efter OP, lite molvärk och ibland högg det till (precis som du beskriver det), vet inte varför, nu känns det ingenting. Blödde gjorde jag ganska mycket, men inte så länge, tre kanske fyra dagar. Hade inte du blött i mest på insidan? I så fall kanske mycket hade kommit ut redan och kroppen har absorberat bort det själv? Det kommer gå fint, jag antar att du får gå på fler efterkontroller tills dom ser en fint fallande hcg-kurva eller kanske tills det ligger på noll. Du är i goda händer, men jag förstår dig i din ängslan. Kändes som att hela världen skulle rasa när mitt hcg stigit ena gången jag var in. Jag håller alla tummar och tår för dig!
    Jo, jag har blött på insidan också, men är osäker på hur mycket. I tisdags hade jag dock inget blod eller vätska i buken .

    När kan man börja gymma? Lyfta tungt osv?
  • Kräfta2009

    Nu är mitt hcg nere på 20 Känns jättebra! Ska dock fortsätta ta prover för säkerhets skull. Så i juli-aug får vi börja försöka igen

    Önskar er alla en mysig helg!

    Kram!!!

Svar på tråden Utomkveds - Vad händer sedan? tråd 3