• Camila

    Utomkveds - Vad händer sedan? tråd 3

    Hej Alla,


    Har följt er alla lite på avstånd. Har tidigare inte haft ork att börja skriva, men nu äntligen känner jag mig starkare och är redo att börja försöka bli gravid igen. Jag kan berätta lite kort min historia...
    ...jag blev gravid 2009 och födde en son i sept 2009. Tyvärr dog han endast 3 dagar gammal pga att han antagligen fick en infektion (e coli) under förlossningen. Både jag och min sambo blev apatiska och det har varit en tuff väg tillbaka. Men runt årsskiftet orkade vi försöka igen och jag blev gravid igen i mars. Tyvärr slutade även det i katastrof och jag fick utomkveds. Jag blev akut opererad och de tog bort min högra äggledare. Detta blev ett stort bakslag för oss men vi har ändå inte deppat ihop totalt. Vi är fortfarande positiva och tänker inte ge upp än. Så länge hoppet finns kommer vi att försöka. Såklart är det med dubbla känslor, vi är livrädda att jag ska få utomkveds igen. Samtidigt vill vi ju bara försöka igen. Vi har haft kontakt med Spec mvc och andra läkare och de alla ger oss olika svar på när vi kan börja försöka igen. Vissa säger att vi måste vänta minst 3-4 månader, medan andra rekommenderat 2 månader. Vi har bestämt oss för att försöka efter min nästa mens(dvs efter 2,5mån efter operationen). Helst skulle jag vilja kolla min äggledare som jag har kvar men jag har inte fått ngn bra respons hos läkarna. Jag vill se så att det inte den är skadad el har cystor el är trång. Vet att man kan spola ledaren och vill kolla mina möjligheter. Jag vet inte om vi pallar med ett ytterligare utomkveds och gör gärna allt jag kan för att förhindra ett nytt. Så jag har tagit tag i det själv och sökt hjälp privat. 
    Så nu är det nya tag, tredje gången gillt!
    Känns bra att få stöd och kunna stötta andra! 
    Kram till er alla & hoppas vi alla snart är gravida igen
  • Camila

    Stella 78: Tack för dina fina ord, det värmer

    Grattis alla ni som har plussat!!! Va spännande
    Längtar tills vi börjar försöka!

    Kram till er alla!


  • Camila
    Jaynee skrev 2010-05-20 00:07:46 följande:
    Först och främst Camila, tänkte att jag skulle skriva något svar på ditt inlägg förut, men jag har inga ord för det du gått igenom. Det senaste året måste ju ha varit som att leva i en mardröm. Hoppas som sagt att det går vägen den här gången.angio101, grattis till plusset! Håller tummarna för att det sitter rätt.volvo bm 814, vad roligt! Dubbel lycka, småler för mig själv. Ta hand om dig och magen :)
    Tack för visat stöd!!!! Ord värmer mer än man tror, även när det är främligar man pratar med Jag vågar inte tänka tanken på ett nytt utomkveds och jag tror att det är viktigt att man är positiv. Så visst fan hoppas jag att det går vägen nästa gång. Har äl om ca 2 veckor så då ska vi mysa på för fullt här hemma

    Ja, vad härligt att livet går vidare! Grattis ni alla!!!
    Styrkekramar till er andra!!

    kram
  • Camila
    angio101 skrev 2010-06-02 15:57:22 följande:
    Var på vul idag... såå nervös

    Doktorn sa att det var ett litet hjärta som tickade därinne och på rätt plats dessutom. Flyger på moln nu.Solig
    Hurra! Stort Grattis!
  • Camila
    Jaynee skrev 2010-06-21 13:12:11 följande:
    Usch, nu har det börjat blöda lite smått här, men har inte ont än... tänkte avvakta lite under dagen och se om det tilltar eller blir mindre. Får väl åka in ikväll annars.
    Jag håller tummarna att det inte blir mer!!!

    KRAMAR!!!!!!
  • Camila

    Jaynee: Skönt att höra! Ja guuud va jobbigt att behöva vänta till VUL. Suck finns inget värre än att inte veta. Hellre veta än att leva i osäkehet. Berätta gärna hur det går!Jag är positiv och tror att det kommer gå bra för dig Förstår att det är svårt att vara positiv men min energi kanske smittas
    Massa massa Kramar


  • Camila
    Jaynee skrev 2010-06-25 10:45:37 följande:
    Jag är ganska säker på ett vanligt MF den här gången, har molvärk eller som kraftig mensvärk just nu och blöder stora klumpar. Glömde bort det alternativet i min noja, var helt inställd på bebis eller X. Känns inte så farligt i alla fall, tänker behålla min tid för VUL ändå, så får de väl se om resterna kommit ut. 
    Typiskt! men bra att du mår ok, jag hade nog tänkt likadant! Massvis m styrkekramar & jag ska tänka på dig när du har ditt VUL!

     
  • Camila

    Jaynee: glädjer mig att du mår ok! Dina ord peppar mig även mig att vara positiv och njuta av sommaren!

    Frikadellen: beklagar ditt tidigare missfall Tur att det är sommar och det faktiskt finns annat att foka på!

    Själv hade jag äl igår! Vi myste massor men tyvärr är det lite knepigt för mina äl är ofta ganska smärtsamma, så ibland undrar jag...inge skoj att käka massa alvedon för att sexa lite, haha. Har blivit värre sen förlossningen men 
    men det är väl en mening med allt. 

    nu hoppas jag att våra semestrar gör att vi alla slappnar av mer och blir gravida när vi minst anar det.

    Kramen

     


  • Camila

    Ekaterina: Beklagar att du oxå fått genomgå ett utomkveds

    Min mencykel gick tillbaka till det normala med än gång. FIck mens direkt 27dagar efter operationen. Har sedan dess regelbunden mens, däremot blöder jag mer varje gång och behöver använda både tampong och bindor för att inte läcka.

    Förstår att det måste vara jobbigt med långa menscykler...kan du inte kolla upp det?


  • Camila

    Hej alla,

    skönt att få höra lite solskenshistorier-) Det peppar mig mer än ni anar!!!!

    Fick min mens i fredags och då bröt jag ihop...då kände jag att nu orkar jag inte mer...det känns som att min kropp och mitt psyke har snart nått sin gräns. Att förlora sin son efter förlossningen och sen behöva uppleva ett utomkveds kort därefter börjar tära på mig. Men så gick jag in här i forumet och läste era kommentarer och kom på andra tankar. Jag kan inte ge upp än!

    Så tack för att ni berättar att det kan faktiskt gå bra!

    Kram

     


  • Camila

    ingela0101: TACK! dina ord värmer Förstår din frustration! Är flera av mina vänner som hunnit bli gravida el fått barn. Så ledsamt och svårt att glädjas med dem  

    Jag håller också tummarna för oss att det snart är våran tur!


  • Camila
    LYCKA82 skrev 2010-08-06 16:02:55 följande:
    De tog bort hela vänster sida denna gång så detta skall inte kunna upprepas. Glömde fråga hur länge man bör vänta med bebisverkstaden. Nån som vet? Känner mig rejält omtumlad, min kropp orkar knappt stå...ont i magen som sjutton
    Jag frågade flera specialist läkare och de rekommenderade mig att vänta 2-3 månader. Tror det beror på hur op gick till, om man fick öppna buken helt eller bara gjorde titthålls op. På mig gjorde de titthållsop. 

    Skönt att du är ok trots allt och att du fick behålla din kvarvarande ledare!

    Kramar! 
  • Camila
    saltflingan skrev 2010-08-06 18:28:51 följande:
    Så lustigt, jag gjorde också titthålsop och till oss sa de 1 månad (eller ja en menscykel).
    Så knäppt att de säger så olika. Man blir ju så förvirrad och man vill ju så gärna göra rätt. Men det är säkert väldigt individuellt och jag tror faktiskt att vi hade kunnat börja försöka med än gång efter en menscykel. Läkarna är säkert extra försiktiga med oss och tar det säkra för det osäkra med tanke på vad som hänt oss innan (vår son dog strax efter förlossningen).

    Så det är nog bara att köra...kroppen brukar ju vara så finurlig att den känner när den är redo igen

    Lycka Till nu Alla så ska vi nog alla snart plussa!
     
  • Camila
    ewaulrica skrev 2010-08-14 11:02:13 följande:

    Har inte varit aktiv i tråden på länge, jag fick mitt utomkveds i nov förra året. Skulle göra alla andra som fått X och äggledare borttagen, genom att berätta att jag nu är gravid!! :) Jag hoppas innerligt att allt kommer gå vägen och att det denna gång håller ända fram, det tog ju sin tid innan vi fick till det den här gången. Det finns hopp alltså! :) Ge inte upp alla ni som kämpar!


    GRATTIS EWAULRICA!
Svar på tråden Utomkveds - Vad händer sedan? tråd 3