• saltflingan

    Utomkveds - Vad händer sedan? tråd 3

    Åhh, vad glad jag blev av att hitta denna tråd! Fick ett x dagen innan valborg, blev av med en del av vänster äggledare.

    Vad jag funderar på är om man skulle ha sån fruktansvärd otur att råka ut för det en gång till, vem står då för kostnaden för ivf? Kan tillägga att vi har en son (om det skulle påverka om man får ivf via landstinget).

  • saltflingan
    angio101 skrev 2010-06-02 15:57:22 följande:
    Var på vul idag... såå nervös

    Doktorn sa att det var ett litet hjärta som tickade därinne och på rätt plats dessutom. Flyger på moln nu.Solig
    Åhhhhhh, grattis!!!! Så underbart!!Hjärta

    Hur har fördelningen sett ut här i tråden? Är det många som har fått nya x eller har det gått bra för de flesta?

    Om man skulle vilja gå privat och kolla upp sig innan man börjar försöka igen, vad skulle det kosta på ett ungefär?
  • saltflingan
    ingela0101 skrev 2010-06-03 18:23:06 följande:
    En första utredning privat kostar 3500-4000 kr. Då tar de spermaprov, blodprov och ultraljud och man får prata med en läkare. Jag vet inte hur ofta de upptäcker att ngt är fel på bara detta men det känns som en bra början iaf...
    Ahh, jag var lite otydlig. Jag menade för att kolla om man har stopp i äggledaren eller något annat fuffens som gör att sannolikheten för ett nytt x ökar. Någon som har koll på det?
  • saltflingan

    Ni som har lite mer erfarenhet, brukar äl och mens bli lite rubbad månaderna som följer efter x? Det har nu gått 5,5 vecka sen mitt och idag fick jag mensen. Vette sjutton om jag hade någon äl dock, har inte känt de vanliga tecknen iaf. Bara funderar lite på om man kan förvänta sig att det kommer igång som det ska eller om den kommer bli lite hoppig?

    Ni som hade barn innan, känner ni att ni har kunnat sörja det forlorade barnet ordentligt? Jag har varken haft tid eller ork att sörja. Önskar att jag hade haft ont så att gråten och sorgeprocessen hade kommit av sig självt. Jag har en son på 7 månader som tar all min tid. De gånger jag gråtit så har han också blivit ledsen och då får man ju torka tårarna och försöka få honom på bra humör.

  • saltflingan
    Sejda79 skrev 2010-06-08 17:04:01 följande:
    Jag har fått en brunaktig flytning idag. Testade negativt i lördags. Är på Bim +4 idag. Trodde när jag fick flytningen att det var mensen som kommit, men det brukar inte börja med flytningar för mig och det har heller inte blivit mer. Bara så pass att det syns på papperet när jag torkar mig, men inget i bindan. (Ursäkta detaljerna). Har haft ont i rygg och mage idag. Brukar inte ha ont i ryggen vid mens, däremot har jag haft ont i ryggen de gånger jag varit gravid tidigare. Jag förstår ingenting. Kanske läge att testa snart igen. Om jag inte är gravid - varför kommer då inte mensen? Åh, jag blir tokig på min kropp.
    Min kropp beter sig inte heller som den brukar. Jag får alltid spottings 3 dagar innan mens, men denna gång kom mensen pang poff utan spottings.
  • saltflingan

    Jag plussade efter en förtidig mens. Så det kändes jätteskumt redan från början. Jag menar inte ska man plussa starkt dagen efter avklarad mens! Med mf i bagaget så testar jag var tredje dag för att se att det går åt rätt håll, men denna gång så blev testen förvisso starka men ganska jämnstarka. Så jag förstod att någon inte stod rätt till.

    Iom att jag plussade efter mensen så ville min bm att jag skulle komma in för ett vul och kolla hur långt gången jag var. De har ingen läkare på mottagningen utan det kommer en inhyrd 1gg/vecka. En utländsk läkare som knappt behärskade svenska, vet inte hur många gånger jag fick säga "ursäkta, vad sa du?". Inte läge för att ställa massa frågor direkt. Han var enbart intresserad av sin pappersnurra och enligt den skulle jag vara i v 12 eller 2. Ingen hänsyn alls till när jag faktiskt hade äl eller senaste sex. Han kunde inte se något och jag fick göra urinprov som visade positivt. Hans slutsats blev att det var för tidigt. Yeah right, jag var i v 7 (senaste äl och sex). Han tog inget blodprov för att kolla hcg utan gav mig bara en ny tid för vul....en månad senare.

    Dagen efter ringde jag till sjukhuset, men de ville först inte ge mig en tid. Sa att de inte kunde ge en tid till alla som ringer och är oroliga. Men efter att jag sagt att jag var orolig för att kollapsa här hemma ensam med sonen på 6 månader och utan bil 1,5 mil från stan så fick jag en tid en vecka senare. Den läkare jag fick träffa då hittade x efter en noggrann sökning. Blodprov togs och svaret fick jag redan 1 timme senare och fick då beskedet att det blir operation samma dag. Tydligen hade han även sett vätska i buken på vul'et men inte sagt något om detta till mig, men det står i journalen. Sen gick allt väldigt snabbt och sambon hann precis komma till sjukhuset för att ta hand om sonen innan jag låg på operationsbordet. Mycket riktigt så hade det spruckit och jag hade blod i buken.

    Jag hade heller inte ont, vilket gör mig väldigt mörkrädd för vad som kunde ha hänt om jag inte legat på för att få en tid för att kolla upp det. Känns som att det är den svenska sjukvården i ett nötskal...

    Jag har inte kunnat sörja detta barn alls. Är helt avtrubbad från känslor. Jag älskar min son och känner glädje över det, men när det gäller allt annat än honom så har jag inga känslor längre. Ganska skönt, men jag inser att det inte är hälsosamt i längden. Nästa gång vi ska till bvc ska jag be om numret till en psykolog/kurator.

  • saltflingan
    Jaynee skrev 2010-06-21 13:12:11 följande:
    Usch, nu har det börjat blöda lite smått här, men har inte ont än... tänkte avvakta lite under dagen och se om det tilltar eller blir mindre. Får väl åka in ikväll annars.
    Hur har det gått för dig?
  • saltflingan

    Jeynee:  Usch vad trist att höra om ditt mf, men det är en frisk fläkt med din positiva inställning. Yeay för dig! 

    Själv fick jag mensen en dag tidigt. Hur har det varit för er andra, har era lutealfaser ändrat längd? Min är nu nere på 12 dagar.

  • saltflingan

    Nu är andra mensen sen x avklarad. Blödde något mindre denna gång, men lutealfasen var en dag kortare. Och inga spottings innan denna gången heller. Äl har återgått till sitt normala (dvs så som jag hade innan mitt mf för 2 år sedan) på dag 14 och visst känner jag av det på äl-dagen men sen känner jag ingenting. Trist för innan kände jag av hela vägen från äl till mens.

    Hoppas det går bra föer er andra och att det kommer trilla in massa nya plus inom en snar framtid! 

Svar på tråden Utomkveds - Vad händer sedan? tråd 3