• Sejda79

    Utomkveds - Vad händer sedan? tråd 3

    Får jag hoppa in här?


    Jag opererades för utomkvedshavandeskap 1/4 i år och då togs min högra äggledare bort. Nu försöker vi bli gravida igen, men min menscykel verkar inte riktigt funka som tidigare. Jag har alltid varit som en klocka och fått mens på beräknad dag.


    Efter operationen blödde jag konstant i två veckor (30/3-13/4). Därefter kom mensen igen den 9/5 och jag hade ägglossning 21-22 maj, vilket jag tydligt kände. Därför trodde jag att mensen skulle komma igen nu igår, 4/6. Men än är det inga tecken på att mensen är på väg, brukar alltid känna det någon dag innan. Har testat flera negativa gravtest. Antingen borde ju mensen komma när som helst eller så borde jag väl vara gravid. Känns konstigt det här.

  • Sejda79

    Jag förstår mig inte alls på min kropp. Brukar alltid vara regelbunden, men den här månaden har inte mensen kommit. Har testat negativt flera ggr, så jag borde inte kunna vara gravid heller. Det här ska vara den andra mensen efter operationen, om man inte räknar blödningen som kom direkt efter op. Börjar bli riktigt orolig nu.

    Jag kände tydligt att jag hade ägglossning två veckor efter förra mensen och vi lyckades tajma in äl. Förstår inte varför mensen inte kommer, då jag tydligen inte är gravid.

  • Sejda79

    Jag har fått en brunaktig flytning idag. Testade negativt i lördags. Är på Bim +4 idag. Trodde när jag fick flytningen att det var mensen som kommit, men det brukar inte börja med flytningar för mig och det har heller inte blivit mer. Bara så pass att det syns på papperet när jag torkar mig, men inget i bindan. (Ursäkta detaljerna). Har haft ont i rygg och mage idag. Brukar inte ha ont i ryggen vid mens, däremot har jag haft ont i ryggen de gånger jag varit gravid tidigare. Jag förstår ingenting. Kanske läge att testa snart igen. Om jag inte är gravid - varför kommer då inte mensen? Åh, jag blir tokig på min kropp.

  • Sejda79

    Fick mens idag Rejäl mens dessutom

    Har köpt ägglossningstest nu. Har insett att min mens troligen blivit oregelbunden efter mitt utomkveds, så vi behöver nog få bättre koll på när min ägglossning egentligen är.

  • Sejda79

    Kände ni på er att det var något som var fel innan det upptäcktes att det var utomkveds? Jag plussade väldigt svagt. Minns att jag berättade för en kompis att jag plussat, men att jag inte riktigt litade på det eftersom det var så svagt. Sedan var jag väldigt trött och svag, både strax innan jag plussat och veckorna efter. Jag minns att jag berättade för sambon och min kompis att jag upplevde den här graviditeten som totalt olik graviditeten med min dotter, då var jag snarare pigg och glad. Ett par dagar innan det konstaterades att jag hade utomkveds så började jag blöda och det var då ett ordentligt tecken för mig. Visserligen vet jag att man kan blöda under en graviditet och ändå få friska barn, men för mig kändes det då som en bekräftelse på något jag haft på känn hela tiden, att det var något fel. Jag blödde aldrig under graviditeten med min dotter.

    Åkte in på akuten under natten, fick ligga kvar tills dagen därpå, men de visste inte då om det var missfall på g. Fick åka hem och så tillbaka igen ett par vändor. De kunde inte hitta något i livmodern, men de såg heller inget annat på ultraljudet. Läkaren sa att han var väldigt osäker på om han skulle operera eller ej, för han var så osäker på om det verkligen var utomkveds. Men han opererade ändå. På skärtorsdagen. Och han hade haft rätt - det var utomkveds. Så det var ju tur att han inte ville släppa mig. Det hade ju inte varit så kul om äggledaren hade brustit under påskhelgen. Fick åka hem dagen efter, men har inte fått någon som helst uppföljning. Det enda vi fick veta var att vi skulle återkomma för ultraljud nästa gång vi plussat.
    Har ni fått någon uppföljning efter era operationer?

    Klart man är orolig för framtiden. Kommer vi att kunna få barn igen? Kommer det att bli missfall eller utomkveds även nästa gång? Jag hade lätt för att bli gravid innan mitt utomkveds, men nu har min menscykel blivit så oregelbunden så det är svårare att pricka rätt.

  • Sejda79
    Lappgeten skrev 2010-06-16 08:19:45 följande:
    Ja det blir nog att söka hjälp till hösten om inget hänt tills dess. Innan dess känns inte som någon idé eftersom allting stänger under sommaren och det egentligen inte är någon panik. Sen jobbar jag väldigt hårt fysikt under sommaren med skörden och då känns det dumt att dra igång något.

    Usch vad jobbigt allting har blivit. Är det någon som varit med om att kroppen blivit deprimerad efter utomkvedet? Jag är helt matt och vill inte göra någonting. Annars är jag pigg och glad med massor av driv. Jag har lagt ner en massa krav och gör mest bara sånt jag absolut måste och saker jag mår bra av och tycker om.
    Även jag känner igen mig. Jag var också egentligen förberedd på att det inte skulle bli någon bebis, jag hade känt på mig redan från början att den här graviditeten var annorlunda. Men jag blev ändå oerhört trött. Både fysiskt trött, jag har alltid varit en nattuggla, men nu efter utomkvedet så kan jag inte vara uppe längre än till 23.30, jag har till och med somnat framför datorn och det har aldrig hänt tidigare. Men också psykiskt trött. Jag känner igen mig så väl i att vara matt och inte vill göra något. Jag är egenföretagare och har verkligen brunnit för mitt jobb, men nu är det nätt och jämnt att jag kan hanka mig runt och slutföra det jag absolut måste. Jag är också utbildad doula och har varit engagerad i bland annat kvinnojouren och amningshjälpen, men har fått sluta med allt, eller åtminstone lägga det på is ett tag. Jag orkar helt enkelt inte.
  • Sejda79

    Jag tänkte höra med er om hur vi ska gå vidare... jag hade ett X i våras. Opererade bort ena äggledaren, men fick höra att den andra skulle fungera som vanligt. Vi har försökt bli med barn sedan dess, men inget händer. Vi har en dotter sedan tidigare och hon blev till på första försöket. När jag blev gravid med X så var det också på första försöket. Nu har vi hållit på sen operationen i våras och inget har hänt, så jag börjar bli både orolig och irriterad.

    Ringde kvinnokliniken idag för jag vill gärna kolla upp om den andra äggledaren verkligen fungerar fortfarande. Jag fick inte ens ett återbesök efter operationen utan fick bara åka hem dagen därpå och har inte haft kontakt med vården sen dess. Men till svar fick jag att eftersom vi har en dotter så kommer ingen utredning att göras såvida vi inte bekostar den privat. Vi vill inte sätta igång någon stor utredning, utan bara kolla upp hur det ser ut, typ som återbesök. Vad gäller? Vart ska jag vända mig?

  • Sejda79

    Jag tog kontakt med Kvinnokliniken igår, men hon som svarade var så otrevlig. Ska ringa imorgon igen och kolla om jag har bättre "tur". Kollade upp privata alternativ också och det skulle kosta 2000 kr att kolla äggledarens funktion. Ingen extrem summa, men jag tänkte först kolla om jag inte kan få det via landstinget. Och så kan vi ju fortsätta försöka ett tag till också. Jag opererades i mars i år och sen väntade vi några månader innan vi började försöka igen, så vi har inte försökt så himla många månader ändå. Men eftersom min dotter blev till på första försöket och även den graviditet som slutade med X så blir man ju lite fundersam när man försöker månad efter månad och inget händer. Framförallt med tanke på att de varit in i den friska äggledaren och jag har anlag för ärrbildningar. Jag misstänker att det blivit ärrvävnad i den friska äggledaren och det är därför inget händer. Vore därför bra om jag fick kolla upp det.

    Ni som blivit gravida efter X, hur lång tid tog det för er innan ni plussade på nytt?

  • Sejda79

    Vi är inne på vårt femte försök att bli gravid efter mitt utomkvedshavandeskap i våras. Har ägglossning nu i helgen, men har idag och igår haft blodblandade flytningar och mensvärk. Jag känner mig orolig. Har aldrig haft det tidigare kring ägglossningen. Kan inte vara nidblödning eftersom jag inte haft ÄL ännu. ÄL-test visar negativt. Vad tror ni?

Svar på tråden Utomkveds - Vad händer sedan? tråd 3