• Hjärtat78

    Utomkveds - Vad händer sedan? tråd 3

    Pemberly skrev 2010-06-13 20:59:36 följande:
    Jag var i vecka 6
    Jag var i v7 +3 när mitt utomkveds hittades. Hade blödningar totalt i 3 veckor när det togs bort och hade väldigt ont under hela tiden. Ringde både bm och kk akuten som tyckte att det gick över eller så fick jag börja med p-piller igen iom att jag hade sån mensvärk. Hade inga tecken på att jag var gravid, så det blev som en stor överraskelse när provet visade positivt efter mycket tjat på bm att jag orkar inte blöda och ha ont längre. Blev vidare skickad till kk där dom tog hcg på torsdagen och sen tillbaka igen på lördagen för att ta ett nytt, för dom såg inget på ultraljudet. Hgn hade ökat lite men inte mkt, blev inlagd men dom visste inte på vilken sida det satt utan göra ytterliggare ett ultraljud dagen efter.Under hela tiden hade jag jätte ont i vänster sida och till sist hittade dom att det satt på vä och senare på söndagen blev jag opererad och det hade börjat komma blod i buken men hade inte brustit ännu. Dom fick ta bort hela vänster äggledare. Det är 6 veckor sedan X togs bort och mensen kom tillbaka efter 5 veckor, så nu vill vi testa igen men får vänta 1 månad till innan.
  • Hjärtat78
    Jaynee skrev 2010-06-15 14:43:50 följande:Fick väldigt bra uppföljning faktiskt, fick ta blodprov varje vecka tills hcg-värdet var normalt. Kan man inte kräva det?
    Jag fick ingen uppföljning efter X och visst har man mått upp och ner hela tiden, så det tar ett tag att komma igång igen
  • Hjärtat78

    Jag väntar på min andra mens sen x, kände av äl ganska mcyket denna gången så jag hoppas den kommer snart. Vill inte att det ska ändra sig utan gå som det gick innan x.

  • Hjärtat78
    saltflingan skrev 2010-08-02 16:45:26 följande:
    Man gör vanligt vul, skillnaden är att de på gyn på sjukhuset har mycket bättre maskiner.
    Jag var v7 +3 när mitt X konstaterades 7 maj och fick först göra ett vanlig Vul, men där kunde dom inte se något i äggledaren. Första hcg låg på 1400 och sen höjdes det till 1500 2 dagar senare. Men dom kunde ändå inte fast ställa vilken sida det satt på utan fick göra ett nytt ultraljud som var ännu bättre där läkaren har specialisering och hittade det efter 2 min koll. Så be dom göra med det andra ultraljudet. Dom tog bort min vänstra äggledare eftersom ägget satt fast i väggarna. För 3 veckor sen började jag få ont i samma sida igen och har då fått gulkropp efter först ÄL efter X och får vänta nu 3 månader till innan jag får bli gravid igen. Fast nu ska dom iaf hålla koll så att gulkroppen försvinner och det känns skönt för hade jag inte själv ringt dit så hade jag fortfarande haft ont i vänster sida precis som i maj.

    Hoppas det går vägen för dig LYCKA82, tänker på dig!!
  • Hjärtat78

    Lia: GRATTIS, ser att det finns även hopp för oss andra som har fått X innan att det kommer att går bra.

    Lycka: Jag går  på MAS i Malmö och där har dom specialister för den andra ultraljudsmaskinen där man ser
    mer och det var så dom hittade mitt. Hoppas att det sitter på rätt ställe för dig oxå!!! Håller tummarna för dig!!!

  • Hjärtat78
    LYCKA82 skrev 2010-08-04 19:26:38 följande:
    hej alla. jag har blivit inlagd. blir op om en timme... så hemskt. de kommer förmodligen ta bort min äggledare. kram
    Hoppas dom kan ta bort ägget och att du får behålla äggledare, hålla ALLA mina tummar för dig!!
    Bamsekram

    Tänker på dig!!!
  • Hjärtat78

    Till mig sa läkaren att jag ska vänta 2 månader efter titthålsoperationen, men iom med jag fick gulkropp så ska jag vänta minst 3 månader till nu... Blir nästan ett halvår..

    Lycka: Skönt att dom slapp ta bort den andra äggledaren....Glad

  • Hjärtat78
    Camila skrev 2010-08-06 21:11:36 följande:
    Så knäppt att de säger så olika. Man blir ju så förvirrad och man vill ju så gärna göra rätt. Men det är säkert väldigt individuellt och jag tror faktiskt att vi hade kunnat börja försöka med än gång efter en menscykel. Läkarna är säkert extra försiktiga med oss och tar det säkra för det osäkra med tanke på vad som hänt oss innan (vår son dog strax efter förlossningen).

    Så det är nog bara att köra...kroppen brukar ju vara så finurlig att den känner när den är redo igen  
     
    Dom säger olika på alla sjukhusen så det är ju svårt att veta vilket som är den rätta tiden att vänta för att plussa igen. Vet att läkaren sa att jag ska vänta men känner att jag vill testa när jag ska ha äl nästa gång. Vill ju pluss igen Solig.

    Kanske blir det på Mallorca om en vecka Solig
  • Hjärtat78
    LYCKA82 skrev 2010-08-08 17:04:23 följande:
    Stackare... har tänkt på dig. Vad konstigt att de gjorde en bukoperation och inte titthål. Förstår att du har ont.. Kan inte föreställa mig smärtan att kräkas när man precis genomgått en operation! Jag har haft hosta sedan operationen pga att den tuben man har i halsen har irriterat slemhinorna... det gör svinont att hosta så jag äter ständigt halstabletter. Har varit förstoppad oxå sen operationen så det har varit en jobbig smärta det med... att ta i med magen..
    Fick du behålla dina äggledare? Jobbigt att ligga på förlossningsavd.. Jag hade utsikt över den parkering som ligger vid förlossningen när jag låg på sjukhuset. Såg gravida vankandes ute på parkeringen för att snabba på processen och det tyckte jag var jobbigt.. slapp dock höra barnskrik... stackare
    Idag har jag börjat blöda från underlivet. Kan det vara mensen tror ni? När fick ni tillbaka er mens efter operationen? Jag fick sjukskrivning 7 dagar.. så jag ska jobba i helgen, men har svårt att förstå hur detta skall kunna gå. Jag jobbar inom vården och lyfter tungt. Hur länge var ni hemma efter titthålsoperation?
    Jag hade oxå problem med halsen efter tuben i halsen, dom hade försökt länge innan dom fick ner en och än idag 3 månader efter så ibland försvinner min röst när jag har pratat för mycket. Kan ju inte vara tyst när jag jobbar i en butik. Jag blev sjukskriven i 1 vecka och fick inte bära tungt så det fick min kolleger ta tills smärtan hade släppt. Jag fick tillbaka min mens 5 veckor efter operationen och funkade bra tills nästa äl då jag fick gulkroppscysta som jag nu hoppas försvinner.

    Är det någon som fått gulkroppscysta efter haft ett X??

    Mina ärr har läkt fint efter titthålsoperationen och börjar bli ljusare nu, så att man snart kan sätta igång igen.
  • Hjärtat78

    LYCKA82.
    Vid andra ÄL så bildas det en hinna runt ägget när det ska släppas,
    men denna hinnan fylldes med vätska och blev en gulkroppscysta som
    sitter på samma sida där jag hade X:et. Så nu vet jag att den vänstra
    äggstocken fungerar efter operationen. Men cystan gör ju ont,
    typ samma smärta som jag hade innan op.

    Jag blödde väldigt lite efter operationen och det slutade 2 dagar
    efteråt. Be dom kontrollera dig så att det inte blir någon infektion,
    jag fick urinvägsinfektion efter katetern men inget mer.

    Hoppas det går över.Glad

Svar på tråden Utomkveds - Vad händer sedan? tråd 3