• ingela0101

    Utomkveds - Vad händer sedan? tråd 3

    Hej

    Jag ger mig också in i den här gruppen. Jag fick mitt X i februari och opererade bort ena äggledaren. Vi försöker för fullt  nu och hoppas att det ngn gång ska vända.

    Jag vill så gärna bli gravid igen men det känns helt omöjligt. Vi hade försökt i 7 månader innan jag fick mitt X. Men jag får iaf lite hopp av att läsa att det har gått bra för några utav er här inne iaf.

    Jag väntade inte efter operation(titthåls) då min barnmorska sa att enda anledningen till att vänta en menscykel är att då har man ngt datum för mens att gå på, men det är inte farligt på ngt sätt att bli gravid.

  • ingela0101

    Jag blödde i 15 dagar efter mitt x. Och då hade jag blödit i 3 veckor innan också, då de trodde att det var ett vanligt missfall och inget x. Inte roligt men det är bara att vänta ut det...

  • ingela0101

    nericia77:
    Nej det verkar vara väldigt olika för alla.  Jag verkar mest ha blödit ut i livmodern, jag hade bara 4 dl blod i buken men hade som sagt blödit i 3 veckor. Jag tycker mest att det är konstigt att man inte kan upptäcka ett utomkveds på ett tidigt vaginalt ultraljud. De verkar ju kunna se allt möjligt med ett sådant annars.

    Hur fungerade er mens efter operationen? Jag har haft mens en gång som kom efter ca 6 veckor. Nu håller jag på och väntar på ägglossning som aldrig verkar komma. Borde haft den för några dagar sedan men inget utslag på äl-stickorna. Kan den ha blivit oregelbunden efter operationen? Eller fick ni mens som vanligt efter att den kom igång?

  • ingela0101

    Åh, jag håller tummarna för er allihopa! Jobbigt att hela tiden gå och vara orolig. Jag vet inte hur jag skulle reagera om jag blev gravid igen, antagligen likadant som er. Först glad och sedan konstant rädd...

    Pamkin:
    Opererades du via titthål el inte? Jag tog bort min ena äggledare via titthål o då sa de att jag kunde försöka bli gravid direkt igen. Det kunde dock vara bra att vänta 1 månad så att mensen kom igång. Jag har försökt men har tyvärr inte lyckats bli gravid än :( Det var iofs bara 2 månader sedan men jag hade väntat länge innan också.

  • ingela0101

    Frikadellen: Jag känner igen mig i allt du skriver! Jag har 3 dagar kvar till bim men vill inte testa för jag blir bara så deppig. Lika bra att ta det deppiga när mensen kommer :(
    Jag ska på mitt första utredningsbesök imorgon då de ska ta prover. Jag drömmer om att när de tagit proverna så visar det sig att jag redan är gravid.

    Håller tummarna för oss och alla andra!

  • ingela0101

    En första utredning privat kostar 3500-4000 kr. Då tar de spermaprov, blodprov och ultraljud och man får prata med en läkare. Jag vet inte hur ofta de upptäcker att ngt är fel på bara detta men det känns som en bra början iaf...

  • ingela0101

    Nu har jag också varit på utredning! Det känns skönt att ha gjort ngt. Min sambo hade många spermier men inte så jättemånga som simmade bra. Det behövde dock inte betyda så mkt då det kan skilja mkt mellan olika gånger. Men det kan vara en orsak till att det tar tid...

    Mina prover såg också bra ut. Jag har varit orolig att det är pga att jag har haft klamydia för 10 år sedan som ställt till det för mig. Så jag bokade en tid för att spola min äggledare så jag fick veta ifall jag hade passage o det har jag! Känns himla skönt.

    Men, nu har jag blivit lite orolig igen. Gynekologen såg nämligen att det var ägglossning på gång. Jag gjorde VUL 2 gånger med 3 dagar mellanrum o hon trodde att jag skulle ha ägglossning igår el idag. Men jag har inte fått ngt plus på mitt ägglossningstest. Är det ngn som vet ifall man kan ha ägglossning ändå utan att plussa på testet? El är det så att det är ngt fel med min ägglossning o det är därför som jag inte fåt ngt plus.

    Efter op har min cykel varit lite konstig men jag brukar alltid plussa på ÄL-test ganska sent. Och jag borde inte ha ÄL på ca 5 dagar men kan gynekologen ha sett så fel? Hon såg att ägget hade växt o att det kom från rätt sida o allt. Hon om ngn borde ju veta när ägget släpper.

    Jag är lite nervös att det är ngt fel på min ägglossning :(

  • ingela0101

    Tack alla för stöttning! Jag fick plus på ÄL-testet idag så gynekologen hade inte så fel. Min cykel är verkligen oregelbunden efter op. Nu är det bara att hoppas att spolningen har gjort susen o att se till att mysa mkt...

    Jag fick möjlighet till ett återbesök efter min op. Men det var ngt de erbjöd men inte tyckte var nödvändigt. Jag gick såklart dit iaf. Känns skönt att få kolla allt och få prata lite mer med ngn. När jag op gick allt så fort och jag mindes ingenting om vad de sagt till mig.

  • ingela0101

    Vad skönt att höra att det kan gå bra!

    Camilla: Jag tycker att du är så himla stark och duktig och du lyckas alltid peppa mig och alla andra i tråden! Du har verkligen gått igenom alldeles för mkt. Tillåt dig att bryta ihop lite då och då. Jag tror att det kan vara ganska bra och ge inte upp! Snart måste det vara din tur!

    Jag har precis haft äl och håller tummarna för denna gång. Känns dock helt omöjligt för oss. Jag tror att vi nu är på det 14:e försöket och har bara fått ett X under hela denna tid. Alla i min närhet blir gravida när de precis slutar med p-piller och det känns så himla orättvist. Den sista månaden har 5 vänner fött sina barn och 3 till närmar sig. Jag undrar om det tog tid för oss innan utomkveds för att äggledaren var dålig men nu då... De tog bort min äggledare och då borde det gå bättre nu men inte. Bara väntan, väntan, väntan och sedan kommer mensen och jag bryter ihop.

    Jag håller tummarna för oss och tycker att det är skönt att ni finns!

Svar på tråden Utomkveds - Vad händer sedan? tråd 3