• Melinda och Melvin

    Utomkveds - Vad händer sedan? tråd 3

    Jag förlorade min högra äggledare genom en x grav förra året.. och nu försöker jag och min man att bli gravida men jag är livrädd.. tänk om det inte går eller tänk om det händer igen?! :(

  • Melinda och Melvin
    acinna: Men skulle jag plussa så måste jag göra ul direkt för att se till att allt är som det ska.. men ändå rädd för jag vill ju inte fölora min enda äggledare man har kvar :( min högra äggledare brast och jag fick inre blödningar och fördes ilfart med ambulans och det tog väldigt hårt på mig att den inte gick att rädda :(
    -----------------------------------------------------------------------------
    Är det svårare att bli gravid med en äggledare tro? =/
  • Melinda och Melvin
    acinna skrev 2010-11-18 20:18:34 följande:
    MelindaBjörk: Beklagar verkligen. För mig tog det 4 veckor innan de hittade fostret och på den tiden hann jag få diagnosen "pågående missfall", "MA" och sedan utomkvedes. Träffade 5 läkare, gjorde 7 VUL och nästan 20 blodprover...
    Jag är också tvungen att göra VUL så fort jag plussat, eftersom det finns risk (ca 20%) att det kan fastna igen i vänstra äggledaren.

    När jag frågade dem eftersom de pratade om att ta bort äggledaren helt, så fick jag svaret att det är mellan 85-90% chans att bli gravid igen utan hjälp med bara en äggledare. Den som finns kvar dammsuger och  fångar ägg från båda äggstockarna! 
    Tack :)
    mitt foster var i veckan 10-11 och då förstår man att inte äggledare gick att rädda =/ Det konstiga var att när jag veckan innan allt hände så kom det ut blod blandat med hinnor och trodde då det var ett vanligt missfall och var inne på sjukhuset och gjorde vul men dom såg inget och skickade hem mig.. =/ men nu vet man att så fort man plussat så ska man följa grav noga så det känns ju lite tryggt iaf :) men oron finns där ju som sagt..

    efter min x så har min mens varit oregelbunden så svårt och veta när man ska passa på så det verkligen kan ta sig..
  • Melinda och Melvin
    acinna skrev 2010-11-18 21:36:39 följande:
    MelindaBjörk: Jag var i vecka 9+1 när de gjorde en skrapning och i vecka 10+0 när de gjorde titthålsoperationen.
    De hittade inte heller fostret på VUL då heller...
    Fick ägglossning tidigt efter operationen (gjorde operationen 16/9) och mensen kom som en klocka 14 dagar efteråt. Nästa ägglossning kom 4-5 dagar senare än den skulle, och skulle den kommit när den skulle så är jag nu på BIM+8... 
    Jag blödde nog en hel månad efter och hade väldigt ont i flera månader efter min op :( detta var 4 sep 2009 idag är jag helt återställd :)
  • Melinda och Melvin
    Mika1980 skrev 2010-11-18 21:39:56 följande:
    MelindaBjörk: jag har varit med om exakt samma sak som du. Det är jäkligt tufft, men så länge du har en äggledare och ägglossning från "rätt" äggstock ska det gå bra, det kan även bli så som acinna säger - att även motsatt äggledare plockar upp ägg. Men jag måste ändå säga emot dig lite acinna..den äggledaren som är kvar plockar inte automatiskt upp alla ägg. Många hamnar i buken och absorberas upp av kroppen också. Därav mitt problem som aldrig har äl på rätt sida.
    Jäkligt tufft och jag beklagar för dig :( men vi får kämpa på :)
  • Melinda och Melvin
    angio101 skrev 2010-11-19 07:40:45 följande:
    melindabjörk: Vad tråkigt det du gått igenom, hade väldigt likt dig nu i januari, med akutfärd, inre blödning, stor operation och borttagen äggledare.

    Hur "lätt" det är att bli gravid igen är ju väldigt individuellt, för mig gick det som en dans, plussade i maj och är nu i v30. Jag gick på vul så fort det bara var möjligt och all personal var väldigt förstånde när jag ringde och bokade tid och berättade min historia, gick alltså på vul v6+1

    Håller tummarna att det ska ta sig för er alla inne på tråden, följer den varje vecka men postar ganska sällan (så att ni inte behöver känna er avundsjuka för ofta Flört, var likadan själv när jag nojjade som mest/bäst)
    Var som en mardröm och det var det nog för dig me :( hade en väldigt jobbig tid efteråt.. Grattis till ditt plus =D bäbis snart då ^^, mys! bara att kämpa på så hoppas jag på ett plus snart :)
  • Melinda och Melvin
    Mika1980 skrev 2010-11-19 14:44:15 följande:
    Melinda: var det på vä sida du hade X:et? Jag har nämligen haft känningar på vänster sida (opererade bort den äggledaren) sedan det som hände, speciellt vid ägglossning och strax efter. Vet inte varför man får så, det borde ju rimligtvis inte finnas så mkt kvar att ha ont i..
    Min högra äggledare är borta och har bara min vänstra kvar och aldrig haft ont i den tidigare så tänkte att det kanske tagit sig nu :)
  • Melinda och Melvin
    Mika1980 skrev 2010-11-19 16:47:48 följande:
    Tack lilla Frugan.

    Och Melinda, det innebär säkert att du åtminstone har haft äl på vänster, så då är ju oddsen bra. :)
    Pirrar så i magen, hoppas hoppas =D
  • Melinda och Melvin
    ÄrtaMärta skrev 2010-11-20 12:11:43 följande:

    Fy vad jag känner mig deppig idag =(!


    Jag hatar mensen!


    Allt känns så långt borta just nu, nästa ÄL är inte på fleeeeera dagar och så väntan på ännu ett BIM med ett negativt resultat!


    Dessutom kan vi bara försöka engång till sen måste vi pausa då vi åker utomlands, vi åker den 24 januari och jag skulle ha BIM den 21:a skulle aldrig kunna åka iväg om jag visste att jag var gravid men samtidigt inte visste om den satt rätt!


    När jag fick mitt X så var det 18 dgr efter ÄL, skulle inte vilja uppleva det någon annanstans än i sverige faktiskt. Satt på gravid.se sidan och där fkan man ju se kommande fyra försöken med ÄL och beräknad födsel datumen, kändes lagom jobbigt att se att det inte finns ngn chans att man kan få ett barn till sommaren längre utan snarare november/december på sin höjd =(. Förlåt för mitt negativa inlägg men det känns som allt suger just nu! Så less på denna eviga väntan!


    Bamsekramar.. vet hur det känns när man måste vänta :( Jag och min färstman ska gifta oss 1 juli 2011 och vi vill båda att det ska ta sig innan det :) så hoppas! Skulle vara så mys att få vara gravid vid vigseln =P
  • Melinda och Melvin
    ÄrtaMärta skrev 2010-11-22 13:15:13 följande:
    Är det ingen annan som blir lite avis när ngn i ens bekantskapskrets blir med barn?
    Själva kämpar vi med ÄL och det eviga jagandet efter ett plus medans en vän till mig blev först gravid på försök 1 men den graviditeten sluta i MF, hon hann inte ens få en ordentlig mens så blev hon gravid igen.
    Självklart är jag glad för deras skull (de har tre barn sen tidigare) men kan inte rå för att jag känner lite svundsjuka inom mig =(, vill inte känna så men kan inte rå för det heller!
    varför blir vissa personer på smällen så lätt medans andra får verkligen kämpa?!!
    Känner samma som dig =/ jättejobbigt! 
    ☆ ☆ ☆ ♥ Bröllop sommar 2011 ♥ ☆ ☆ ☆
  • Melinda och Melvin

    Jag och killen hade ju lite myspys torsdag 18 nov.. på lördagen började jag blöda (oregelbunden mens) och det var nog mensen som kom.. men igår stog jag i duschen och mådde så illa och var svimfärdig så jag var tvungen och sätta mig =/ jag blöder inte så mkt som jag brukar göra under mensen.. men kan det ha tagit sig tro?

    Kan det vara möjligt att jag är gravid?? =O 


    ☆ ☆ ☆ ♥ Bröllop sommar 2011 ♥ ☆ ☆ ☆
  • Melinda och Melvin
    acinna skrev 2010-11-24 21:06:45 följande:
    Oj vad aktiva ni varit medan jag varit iväg!
    Hälsar InaV och Mmmbop välkomna till vårt gäng. Beklagar omständigheterna att ni är här...

    Har varit iväg och äntligen fått göra ett VUL! Och...har bestämt mig för att avboka 3D-ultraljudet på fredag. Eller ska jag kanske välja att säga att skjuta upp det ett tag.

    VUL visade att ägget kom från höger sida denna gången (hade X.et i den vänstra äggledaren) och någonstans långt ner i hinnsäcken låg vårt lilla Pyre!!! Har inte fattade det ännu, men vi båda gick därifrån med ett fånleende på läpparna. Är lovad att få göra ett nytt VUL om en vecka eller två eftersom fostret var väldig litet.

    Blev lite skeptisk över läkarens kommentar när jag sa att det satt i livmodern var att det är knappt det. Hoppas hon menade att det var väldigt tidigt och att fostret mätte knappt 7 mm idag.
    GRATTIS =D Hjärta Gravid
    ☆ ☆ ☆ ♥ Bröllop sommar 2011 ♥ ☆ ☆ ☆
  • Melinda och Melvin
    Idag vaknar jag av världens jävla illamående :( det var inte långt ifrån att jag kräktes! Hmm..
    ☆ ☆ ☆ ♥ Bröllop sommar 2011 ♥ ☆ ☆ ☆
Svar på tråden Utomkveds - Vad händer sedan? tråd 3