• Virrpirr

    Utomkveds - Vad händer sedan? tråd 3

    emsan83 skrev 2010-03-03 10:44:07 följande:
    Hejsan tjejer ja funderar på en sak, efter mitt andra x så fick jag ett jätte fult ärr på magen alldeles under naveln det är säkert 4-5cm ner på magen och det har gått två år nu tror ni man kan få ersättning?Första operationen syntes det knappt efter åt.. :(
    Ja du kan få ersättning tror jag (hos vissa försäkringsbolag iaf). Hade en kompis som opererade handen och fick ersättning för ärr där. Men hon tjatade ihjäl dom också...Så det verkar inte helt enkelt at få ut nåt. Kolla hos ditt försäkringsbolag.
  • Virrpirr
    angio101 skrev 2010-03-10 11:43:51 följande:
    Var på uppföljning efter min operation och allt ser bra ut . Ärret läker fint, äggledare och äggstockar finns där och ser ut som de ska.Har fått klartecken att sätta igång babyverkstan, och har ägglossning just nu, so here we go...
    Vad skönt! Bara att köra på då :p

    Jag var också på uppföljning igår efter operationen och allt såg bra ut där med, men måste vänta 4 månader eller så eftersom man försökte spara äggledaren trots att den hade brustit (fråga mig inte hur).
  • Virrpirr

    Emmiz833: Grattis, håller tummarna för allt går vägen. Känner igen mig i det du skriver och kommer nog känna likadant om jag plussar igen efter utomkvedset.

    Lappgeten: Beklagar! Vad trist att du var tvungen att opereras. Min historia är nästan exakt likadan som din, och jag hade inte heller några extrema smärtor konstigt nog trots att utomvkvedset var stor som en valnöt.
    Jag operarades och tyckte det var riktigt jobbigt efteråt.
    Krya på dig!

  • Virrpirr

    Jag var i vecka 6-7 där nånstans när man konstaterade mitt Utomkveds.

    Det började med bruna flytningar som inte gav sig, hade lite småont i magen men ingen större fara direkt.

    Ringde in till kvinnokliniken och de tyckte att jag kunde komma in och göra ett VUL. Väl inne så såg inte läkaren nåt foster i livmodern, men såg en skugga på höger äggledare.

    Fick komma tillbaka dagen efter för mer tester och man beslöt att operera direkt. Jag fick åka runt med rullstol, vilket jag tyckte var skitfånigt eftersom jag inte hade ont alls...

    Uppvaket efter op. var det värsta jag varit med om i smärtväg och även dagarna efteråt (föda barn är inget i jämförelse). Min äggledare var redan brusten vid op. och man själva utomkvedset var stort som en valnöt typ. Konstigt egentligen att jag inte hade ondare..

    För mig är möjligheten att kunna skaffa barn i framtiden inget jag oroar mig för direkt. Jag har en underbar son och känner på nåt vis att jag inte kan kräva mer än så.

  • Virrpirr
    Lappgeten skrev 2010-06-16 08:19:45 följande:
    Ja det blir nog att söka hjälp till hösten om inget hänt tills dess. Innan dess känns inte som någon idé eftersom allting stänger under sommaren och det egentligen inte är någon panik. Sen jobbar jag väldigt hårt fysikt under sommaren med skörden och då känns det dumt att dra igång något.

    Usch vad jobbigt allting har blivit. Är det någon som varit med om att kroppen blivit deprimerad efter utomkvedet? Jag är helt matt och vill inte göra någonting. Annars är jag pigg och glad med massor av driv. Jag har lagt ner en massa krav och gör mest bara sånt jag absolut måste och saker jag mår bra av och tycker om.
    Jag gled ju in i en period av depression och panikångest efter utomkveds. Jag kände mig konstigt noginte alls speciellt ledsen egentligen över att det inte blev nån bebis. Det var jag liksom förberedd på från början på nåt vis.
  • Virrpirr
    DubbelTrubbel skrev 2010-08-19 23:28:26 följande:
    När fick ni tillbaka mensen efter X? jag opererades ju 7/8 och dom öppnade upp med kejsarsnitt och tog bort ett X i varje äggledare... Såret har läkt jättefint och jag blöder inget alls nu.. jag går bara å längtar efter "riktig" mens... haha... =) inte något man längtar efter i vanliga fall men ni som själva haft X eller missfall vet precis hur man längtar... ;)

    När fick ni första mensen efter X?
    jag är 2 veckor efter op på lördag.. hur länge kan ja få vänta?

    Vill ha mensen NU!!.... så ja kan börja med Pergo igen.. och förhoppningsvis få min efterlängtade "normala" grav!

    Fick iallafall höra på sjukhuset KK hur ovanlig jag var som haft detta!
    Att få ett X i varke äggledare var något dom aldrig sett förr... det har förekommit i sverige men inte på vårt sjukhus..
    Min läkare som op:ade mig förvarnade mig dock för risken/chansen att få mer än ett barn... jag hade benägenheten att släppa mer än ett ägg då jag åt pergo.. =)
    Så då vet jag ju iallafall att jag släpper ägg med pergo och min CHANS att få mitt efterlängtade barn ökar..
    nu då dom "städat" upp där nere... ;)
    Jag hoppas och ber om att att slippa fler X och läkaren lovade och skrev i min journal om att jag skulle få komma på spec.mödravården/gyn så fort jag blev gravid igen.. och att dom skulle göra nogranna kontroller när jag börjat med pergo igen....

    Hoppas allt går bra för er tjejer!
    Nu +ar vi tycker ja !!

    ;) 
    Det dröjde väl runt 1,5 månad tror jag för mig innan den kom tillbaka. AHur längde sa de att du måste vänta innan du försöker bli gravid igen?
  • Virrpirr

    Nån som mensen bettet sig konstigt på efter X?

    Jag hade ju mitt X i feb i år och det tog väl nån månad innan mensen kom tillbaka.

    Sedan rullade den på som vanligt typ.

    Men nu har jag inte haft mens på två månader!

    Jag är inte gravid för jag har testat mig.

  • Virrpirr

    Den kom visst igång tillslut..

    Kom på att jag desutom får väldigt ont i min högra äggstock när jag har ägglossning. Vilket jag inte känns innan mitt X.

    Ett X kan verkligen ställa till med mycket, även långt efteråt..

  • Virrpirr

    Det är snart ett år sedan mitt X och det är en sak jag funderat på som jag inte gjort innan.

    Vi planerer att börja försöka skaffa ett syskon till sonen som är 2,5 år.

    Jag kom ju in med brusten äggledere. Men de tog inte bort hela utan lappade ihop den och sparade det som gick att spara. När man läser runt lite så verkar de ju ta bort ägglederan på de flesta så det inte ska hända igen.

    Det känns ju som att risken är rätt stor för mig att det händer igen för mig, med tanke på hur skadad äggledaren lär vara.

  • Virrpirr
    Mmmbop skrev 2010-12-06 14:46:35 följande:
    Ja, risken är större efter en ingrepp. Det du skulle kunna göra är ju att be om att få kosntraströntga äggledarena för att se om det blivit några sammanväxningar alternativt att du går och får ultraljud innan ägglossning så ni bara försöker när det släpper ägg från "rätt" sida.

    Det går ju att chansa också, men var noga med att få komma på tidiga VUL så att de ser att en eventuell graviditet hamnat rätt!

    Lycka till!
    Det infon jag fick när jag åkte hem, var väl typ att ring så fort du plussar nästa gång. Man nämnde aldrig nåt om nån kontraströntgen (är väl för dyrt antagligen Tyst)

    Hade de tagit bort den helt hade ju inte ägget fastnat iaf, och vad jag förstått så styr kroppen över till den friska ägglededaren..
Svar på tråden Utomkveds - Vad händer sedan? tråd 3