• Rondellen

    Utomkveds - Vad händer sedan? tråd 3

    Hur går det för alla tjejer här? Det har varit tyst i tråden ett par dagar nu... Mitt mf har gudskelov slutat blöda nu och jag känner mig normal i kroppen, vet inte alls när jag har ägglossning denna månaden så det blir att nuppa på i blindo. Har skickat egenremiss för utredning så vi kanske kommer igång med det om vi inte lyckats själva tills de kallar oss...

    Insnöad som bara den här i göteborg, har varit ute på en underbar vinterpromenad med min fina sambo!

  • Rondellen

    Virrpirr!

    Vad ont det gör mig att läsa det du skriver om hur du mår. Själv så kunde jag gråta helt okontrollerat, men jag kände aldrig behov av kurator även om jag erbjöds det, då jag ändå känd emig ltie bättre efter varje gråtskur. Det låter inte konstigt att få panikångest efter det hemska som du och vi andra varit med om, men jag råder dig att genast hitta någon du kanv entilera hos.

    Jag mådde också mkt dåligt efteråt, och ångesten kunde ta sig form i andra nojor, "vad är detta jag känner i magen"? "ngt nytt, ngt annat som händer mig?" JAg la mkt tid och energi på att googla alla möjliga sorters sjukdomar, jag trodde liksom att om detta kunde hända mig, ja då kanv ad som helst annat också hända. Och då vill ajg tillägga att jag mådde itne alls lika dåligt som du i början. MEd detta vill jag säga att jag skulle nog själv behövt hjälp, för efteråpt så kan oberarbetad sorg ta sig uttryck i all möjlig annan slags ångest.

    Men en eloge till att du erkänner din panikångest som ngt du behöver hjälp till. MNånga försöker bara trycka bort det och fortsätta somv anligt i vardagen.

    KRam!

  • Rondellen
    Virrpirr skrev 2010-02-22 09:35:38 följande:
    Stella 78:  Jag bor i värmland så det är en bit till Stockholm, men tack ändå :) Jag är en sån som alltid väntar längst in i det sista för att söka hjälp, men denna gång kommer jag inte vänta på länge. Jag fick ingen remiss inne på akuten utan man  bara tipsade att jag skulle ringa kvinnokliniken för att prata med en kurator.   Frikadellen: Det sjuka är egentligen att jag inte har tyckt att jag har mått så dåligt rent psykiskt. Det var ju på kvällen samma dag som jag kommit tillbaka som jag klappade ihop och jag var helt övertygad om att det var fysiskt. Hade aldrig kunnat tänka mig att något psykiskt gav en sådan fysisk reaktion. jag känner igen mig i det du skriver om att leta efter sjukdomar. Sådan har jag aldrig varit innan. Att bli psykiskt sjuk har alltid varit en stor rädsla för mig, och nu blir ju ångesten bara värre för rädslan för det.
    Det är skrämmande när man plötsligt inte kan kontrollera sin hjärna. Det är lättare med kroppen, den kan man ju "behandla". PSyket är svårare. Många gåner i västvärlden separerar vi psyke och kropp, och när psyket reagerar på kroppslig påfrestning så står vi handfallna. Sök hjälp och var uppriktig mot dig själv. Du, vi alla, är bara människa. Det är helt ok att vara svag ibland. Jag ställer ofta mkt höga krav på mig själv att vara stark och stabil, och när sorg eller ångest kommer så blir jag arg och besviken över att ajg är så svag. Det är inte bra. Ta varje dag för sig och låt dig själv vara prefcis så ledsen du behöver. Älta precis så mkt som du behöver. Du kommer se ljusningen i tunneln om du låter dig själv vara ledsen. Annars sparar du bara de ledsna känslorna.
    Att det är vinter, mörkt och kallt, och att det är svårt att komma iväg och göra saker förvärrar ju allt. Du ska se att när våren och ljuset kommer, så kommer du må bättre längs med. Var inte "stark" utan låt allt det ledsna flöda. Det är en reningsprocess.  
    KRam!
  • Rondellen

    Nu känns det så där i kroppen som det gjort tidigare och jag har plussat. Vill inte börja hoppas för mycket än men så fort jag kände den där yrheten och halsbrännan hajade jag till... Vet inte när BIM är eftersom jag har haft urknepiga blödningar efter mf:et. Vet inte när ÄL var heller... ska vänta några dagar till, känns det fortfarande så här ska jag testa...

  • Rondellen

    Angio, jag beklagar stort! Vad fruktansvärt att till och med ha svävat i livsfara! Du är välkommen i tråden.

    Svar till er andra... Jag väntar lite till. Känner mig generad över att jag börjar prata gravsymtom innan jag ens vet. Känns så FL på ngt vis... snart kommer jag smälla upp bilder på mitt negativa graviditetstest som jag inventerat färgerna i photoshop för skarpare konturer... :) Men hur som jag avvaktar tills måndag. Min syster skrattade åt mig och sa att jag var som en skendräktig labrador :) Men å andra sidan har jag ju fått känna på gravhormoner några gånger nu så jag vet ju på ett ungefär hur det känns. Dock kan det ju alltid vara en förkylning, magsjuka, eller bara kraftig pms på g... Så vi avvaktar... Men spännande iaf.

    Har fö fått svar på egenremissen för utredning och har fått hem papper om massa prover vi ska ta. Ska avvakta och se hur denna månaden förlöper, om mina gravsymtom är verkliga eller om jag bara är en labrador..., om det senare sätter vi igång en utredning. Kan alltid vara bra att ha så mkt fakta som möjligt.

    En fråga till er som gått igenom utredningar, de vill göra spermaprov på min sambo. han har bevisligen gjort mig gravid tre ggr även om det tagit olyckliga vändningar. Vad är det som de vill kolla?

  • Rondellen
    angio101 skrev 2010-03-01 17:30:55 följande:
    Jag ska tillbaka på uppföljning nästa tisdag och få prata med den läkare som opererade mig. Jag vet inte hur den andra äggledaren ser ut, tror att de sa på ronden att den såg bra ut, men då var jag ganska groggy fortfarande. Den info jag fick/gick in var: När ni blir gravida igen, gå på tidigt ultraljud, typ v6.Det är först nu en månad senare som frågorna börjar komma, innan dess var jag nöjd med mammas svar (hon är barnmorska) att det var ok så länge jag inte hade jätteont i magen eller blödde kraftigt (dvs mkt mer än mens), alla "små"smärtor var normal läkning. Till saken hör att hon har genomgått två stora öppna bukoperationer själv och vet hur det känns. Hon kollade också snittet och sa att det läkte jättebra. jag har sån tur som har en sån mamma
    Vilken tur du har som kan fråga din mamma! Mina föräldrar jobbar också i sjukvården, mamma är sjuksköterska o pappa läkare, så till dem kan jag ställa massa frågor. DOck är det svårare att få svar på gynekologiska undringar då detta inte är deras område. Super att din mamma finns där att svara på frågor!

    Det låter som du fick samma info som jag fått. Jag kan glädja dig med att mina ndra äggledare har bevisat sig fungera även om det slutade i missfall den gången. Jag har alltså blivit gravid efter operationen, så säger de att äggledaren ser fin ut så kan du absolut våga hoppas på framtiden!

    Kram!
  • Rondellen
    missan skrev 2010-03-03 21:45:19 följande:
    Frikadellen: Att de vill ta spermaprov på din man trots att simmarna verkar fungera bra tror jag är en del av utredningen bara. Något som måste göras för att kunna ställas i IVF-kö. Och du, det är väl helt naturligt och ok att du känner efter och känner igen symptom som du haft tidigare graviditeter. Du är duktig som kan avvakta! Och en skendräktig labrador är väl lite hårt och syniskt sagt...Stella78: Tack för ditt långa svar! Du har inte skrämt mig, jag lovar. Det jag inte förstår är varför han genomförde undersökningen på dig när han visste att du var nyopererad. Galet! Jag förbereder mig på det värsta så blir det nog bra... Jag menar den absolut värsta smärtan som måste finnas har jag redan genomlidit när min äggledare sprack. Och jag överlevde, om än med nöd och näppe. Så denna undersökning måste vara en baggis... Emmizz: Det var ingen titthålsoperation låter det som?! Jag har ingen aning om ersättning men jag är skeptisk. Du kan inte se det som ett ärr livet gett dig, en stor händelse om än negativ som påverkat dig?! Om du förstår hur jag menar...?Det finns någon salva som bleker ärrbildningar men vad den heter vet jag inte. Lycka till.
    Äh skendräktig labrador... :) Jag och syrran har en ganska kärvänlig dialog. Det är skönt att kunna skoja om allt detta... Tyckte det var så roligt att jag var tvugnen att stjäla uttrycket...
  • Rondellen
    missan skrev 2010-03-04 23:05:01 följande:
    Misstänkte att det va en "hård men hjärtlig" ton ni har mellan er. :) Jag bara tänkte mig in i hur jag skulle känna om ngn sa så till mig efter flera missfall.. Skulle nog inte va lika tuff som du! Det är ett känsligt ämne det där med barn för mig nu, trots att jag sluppit missfall...
    JO, det har du rätt i, från någon annan hade jag nog blivit ledsen kanske. Men eftersom jag vet att hon skojar så är det ganska skönt att skratta av sig också. Man behöver det i allt elände.

    Försöker iaf se sista missfallet som ändå ngt som bar med sig lite positiv info, nämligen att min äggledare fungerat. Förhoppningsvis var det bara otur och det ger med sig snart. När jag blir förtvivlad så tänker jag på Stella, som efter flera missfall faktiskt är gravid nu. Då tänker jag att det nog kommer gå vägen för mig med :)
  • Rondellen

    Stella, absolut! Heja OSS! Vilka superkvinnor vi är, trots allt hemskt vi varit med om orkar vi fortsätta kämpa och hoppas på ett lyckligt slut!

  • Rondellen

    Goda nyheter från folk här! Honungsgatan får två flugor på smällen :P Grattis grattis grattis! Vilken lycka!

    Och Missan, supergrattis till dig med, har du passage är det ingen skillnad mellan dig och en person som har två, alla ägg sugs ju in i den som är kvar.

    Själv har jag precis fått min mens nu. Så jag var skendräktig :) Jag hade ju ingen koll på när ägglossningen var eftersom  jag blödde så konstigt efter missfallet. Nu är det bara att invänta ÄL om två veckor känns skönt att kroppen är vanlig igen och att man kan börja om på nytt. Hoppas på en bebis i julklapp!

Svar på tråden Utomkveds - Vad händer sedan? tråd 3