• Stella 78
    ingela0101 skrev 2010-06-17 22:13:29 följande:
    Nu har jag också varit på utredning! Det känns skönt att ha gjort ngt. Min sambo hade många spermier men inte så jättemånga som simmade bra. Det behövde dock inte betyda så mkt då det kan skilja mkt mellan olika gånger. Men det kan vara en orsak till att det tar tid...

    Mina prover såg också bra ut. Jag har varit orolig att det är pga att jag har haft klamydia för 10 år sedan som ställt till det för mig. Så jag bokade en tid för att spola min äggledare så jag fick veta ifall jag hade passage o det har jag! Känns himla skönt.

    Men, nu har jag blivit lite orolig igen. Gynekologen såg nämligen att det var ägglossning på gång. Jag gjorde VUL 2 gånger med 3 dagar mellanrum o hon trodde att jag skulle ha ägglossning igår el idag. Men jag har inte fått ngt plus på mitt ägglossningstest. Är det ngn som vet ifall man kan ha ägglossning ändå utan att plussa på testet? El är det så att det är ngt fel med min ägglossning o det är därför som jag inte fåt ngt plus.

    Efter op har min cykel varit lite konstig men jag brukar alltid plussa på ÄL-test ganska sent. Och jag borde inte ha ÄL på ca 5 dagar men kan gynekologen ha sett så fel? Hon såg att ägget hade växt o att det kom från rätt sida o allt. Hon om ngn borde ju veta när ägget släpper.

    Jag är lite nervös att det är ngt fel på min ägglossning :(
    När det gäller ÄL test så ska man inte lita blint på dem. Börja mysa några dagar innan förväntad ÄL och sen några dagar efter. Det var massa skriverier om det där för 1,5 år sedan att helst kvinnor som är lite äldre som försöker bli gravida kan ha utslag på testen när ÄL precis är eller precis har passerat. Men kommer inte ihåg varför det var så. Efter att jag läste det så började vi ha sex varje dag fr o m 3 dagar innan gissad ÄL. Är nu höggravid och har haft X och massa mf innan detta. Innan första graviditeten för 1,5 år sedan så hade vi försökt i över 2 år utan minsta antydan till plus. 
  • Stella 78

    Snart är det allas er tur! Vill inte skriva för mycket om min historia här då ni alla är i olika faser efter ert X. Kommer själv ihåg att det kändes totalt omöjligt vissa stunder för att nästa dag vara styrkt av andras solskenshistorier. Men för er som vill läsa både positivt och negativt så är ni välkomna in på min sida där jag spaltat ner alla turer kring vår barnlöshet, komplikationer med X och upprepade mf. Har ni frågor så är det bara att inboxa eller skriva här. Hänger med i denna tråd hela tiden och känner med er alla som tyvärr måste erfara detta hemsk samtidigt som jag gläds med er som lyckas!

    Vad ni än gör, ge inte upp! 

  • Stella 78
    saltflingan skrev 2010-07-29 12:33:56 följande:
    Lycka82 och Lia27: Grattis till era knytt! Det inspirerar att höra att det går bra för andra. 

    Själv har jag lite frågor. Kan någon förklara hur det går till när höger sida fångar upp ägg från vänster sida? Ja eller vise versa.  Jag trodde att de båda sidorna var åtskilda varandra, har verkligen ingen koll på hur vi är skapta.

    Sen undrar jag även över om någon känner igen sig eller har en förklaring till min äl-relaterade fråga. Jag började testa förra måndagen (då äl skulle ha kommit om den höll samma mönster som förra månaden) och fick svagt resultat. Testade dagen efter bara för att se om det blev starkare eller svagare, det blev starkare.
    Ons: lika starka
    Tors: starkare än kontroll
    Fre: något starkare än kontroll men svagare än tors
    Lör: lika starka
    Sön svagare
    Att jag får flera positiva test hör till vanligheterna, men jag har haft molande värk på vänster sida (den sida som är opererad) ända sen dess och den ger inte med sig. Känner av det mest på mornarna. Sen är jag fortfarande kåt och det brukar sluta tvärt efter äl. Igår fick jag en riklig vattnig flytning så jag kände att jag skulle testa en gång till. Resultatet blev neg men så pass starkt som det kan vara 1-2 dagar innan äl. Det borde det inte vara så här långt efter tycker jag. Kan äl dra ut så här långt på tiden, att det inte lyckades i förra veckan och att kroppen nu försöker äl igen? När testerna visade pos i förra veckan kände jag att äl var på vänster sida och det är som sagt även där som värken sitter kvar.

    Iofs hade jag 2 äl (eller iaf pos på testen i 2 omgångar med 2 veckor mellan) nu vid x'et men då kändes det inget i perioden mellan. Den gången fick jag en äl-flytning några dagar innan bim och testade för äl och visst var det positivt. Fortsatte testa ända till de blev svaga så jag vet att det inte var en grav redan då. (ocj ja, även med gravtest.) Trodde att det var en engångsföreteelse eller är det vanliga med flera äl under samma cykel??
    Äggledarna är flexibla om de är friska och böjliga, därav att de kan fånga upp ägg från andra sidan som släpper ägget om det inte finns någon äggledare där. Jag trodde inte det skulle hända mig utan det bara var sån där solskenshistoria som händer andra. Men jag fick bekräftat av min fertilitetsläkare att ägget släppt på vä sida en månad när jag blev gravid. Den gången blev det dock väldigt tidigt mf. (inte för att det hade med saken att göra )

    När det gäller äl-stickor så fortsätter LH hormonet vara lite stegrat fram till mens och därav att du kan få utslag, även om det inte är helt positiva. Jag har under några månader fortsatt testa efter äl bara för att se hur testen funkade och de gick liksom aldrig ner helt utan snarare att de blev starkare framåt mensdags. Däremot så har de blivit starkare tidigare efter ÄL när jag varit gravid. Så räkna bara dagarna som du får superpositiva som ÄL-dagar. Rinniga flytningar brukar inte betyda ÄL utan de ska vara sega som äggvita. Alla får dock inte detta äggviteliknande slemmet i någon större utsträckning, men dock vanligt. 

    Kände att det blev lite flummigt detta då jag verkligen skriver i all hast nu... Återkommer när jag har mer tid. HAr ju varit testoman under de vi inte blev gravida

    Hoppas du får plus på stickan snart! 
  • Stella 78
    LYCKA82 skrev 2010-08-02 10:29:43 följande:

    Jag har inte blött någonting... trodde verkligen att det satt rätt denna gång.. Jag är så rädd för att opereras igen,,, känns som om man återupplever det som hände för 5 år sedan. De symtom jag haft är att att jag får rätt ont i magen ibland, molvärk och bajsignödig med kramper i magen..


    Det känns så tomt inom mig nu, finns inget som kan trösta mig... får nog bli IVF nästa gång


    USCH och fy för att behöva gå igenom det igen! 
    Lider med dig!

    KRAM 
  • Stella 78
    LYCKA82 skrev 2010-08-02 16:55:09 följande:
    Var har du läst om tjejer med X som haft HCG över 10 000?
    Tyvärr hade jag hcg på 18 000 innan jag opererades första gången. Var då visserligen i v. 9-10. 
    Om du vill kan du gå in på min presentation och läsa om X-resan och alla andra mf.

    Håller ändå tummarna för att det sitter rätt på dig! Verkar ju som lovande siffror för v. 6+0. Tror jag hade något liknande nu när jag blev gravid och det fastnade på rätt ställe. Vid mitt X när jag först fick en blödning och var inne och kollade i v. 5+4 hade jag bara ett hcg på 277 därav att de var så säkra på att det var ett vanligt mf. Tyvärr är ju X väldigt lurigt så länge man inte kan se något i livmodern. Förstår att du blir besviken på sjukvården, men trots alla mina turer så inser jag någonstans att de verkligen gjort vad de kunnat för mig och det viktiga är att jag blev frisk och faktiskt efter några fler turer blev gravid. Förstår som sagt var att det är svårt att känna så nu och sorgen är också viktig att låta ha sin gång. För mig blev fl faktiskt lite av räddningen. Orkade inte prata med vänner som inte hade gått igenom samma sak, helst inte de som faktiskt hade småbarn eller blivit gravida utan några större bekymmer.

    Tveka inte att fråga om det är något du funderar på eller bara vill ventliera! Inte för att jag är någon expert, utan kan bara utgå från min bittra erfarenhet....  
  • Stella 78

    Tyvärr kan de ju inte göra så mycket mer än att följa hcg och kolla med vul. Jag gissar att de kollar hcg på onsdag för att se om det stigit som en normal graviditet eller ej. Vid X kan det ju antingen snigla sig uppåt eller skjuta i höjden väldigt fort. Vid vanlig graviditet så dubblas hcg ca var 3:e dag. 

  • Stella 78
    LYCKA82 skrev 2010-08-03 10:39:47 följande:
    Jag har pratat med sahlgrenska nu. Hon förklarade för mig att det inte finns en specifikt ultraljudsapparat som man kan se äggledarna på, men att vissa sådana apparater är känsligare och nyare så att man kan se, om man även som läkare är duktig på att se... och upptäcka X.
    Tycker att det är jobbigt att gå hemma och inte veta.. men det känns ju som om det borde vara ett x.
    Tycker dock att läkaren gjorde fel både när hon gav mig besked om utomkveds och sedan ringde upp och gav mig hopp för att jag hade ett såpass högt värde. Hon hade aldrig sett ett så högt innan.. vilket är bevisat att man kan ha. Jag svävar mellan hopp och förtvivlan här.. och behöver vänta till imorn kl 15.00 då provsvaret kommer. Vill bara få bort mitt x.. så att äggledaren inte blir mer och mer förstörd....
    Funderar på att åka in akut till sahlgrenska.. eller ska jag vänta till imorn när jag får provsvaret?
    Vad tycker ni?

    Hur har det gått för dig på VULet idag Lia?
    Är du orolig så åk in. Tyvärr kan de ju inte göra mer än ett vul till och då kanske kunna se om det sitter i livmodern eller i äggledaren. 

    Ovissheten är nog ändå värst, just som du skriver att man slits mellan hopp och förtvivlan. Det finns ju ett litet hopp om att det ändå sitter rätt, men samtidigt tror jag du gör rätt i att ställa in dig på det värsta. Då kan det bara bli bättre. 

    Var det på Sahlgrenska du var häromdagen också? Jag bor i Stockholm och när jag kom in på sös andra gången och de misstänkte X så var de 3 läkare som tittade på mig varav 2 var specialister. Just för att de är olika skickliga på att upptäcka saker på vul. 

    Vad sa hon mer som du pratade med på Sahlgrenska idag? Var det bara att du skulle vänta på hcg provet imorgon? 
  • Stella 78
    lia27 skrev 2010-08-03 15:48:01 följande:
    Hej kom hem nyss från SÖS,graviditeten ligger i livmodern och den är 6,9mm o hjärtat slog.Jag började gråta i stolen trodde ej att det var möjligt efter 3mf senaste 2åren...är överlycklig...hoppas att den stannar kvar nu bara.
    LYcka 82-håller tummarna nu för dig imorgon!!!
    Grattis! Visst är det en underbar känsla att se den där lilla lysdioden som blinkar! Kommer så väl ihåg i december när vi var och fick det bekräftat att det satt rätt. Tyvärr så kan man ju inte sluta nojja ändå. Vi var helt inställda på mf många veckor till. Men nu verkar det som vår lilla Lysdiod kanske kommer inom några dagar! Sitter här med ganska kraftiga förvärkar och bara hoppas på att det ska dra igång ordentligt under em/kväll.

    Lycka82, och det inte går vägen för dig nu så MÅSTE det vara din tur nästa gång. Men än är inte hoppet helt ute! Lova att uppdatera så fort du vet något mer! Du kommer fixa detta! Även om det känns piss nu! Trots alla våra motgångar så är det faktiskt värt det nu när vi äntligen närmar oss mål! Det bästa är att man glömmer bort hur piss man mådde när det var som sämst.  
  • Stella 78
    DubbelTrubbel skrev 2010-08-03 21:23:04 följande:
    Hejsan..

    Vet inte om jag hamnat rätt här.. men ni kanske kan hjälpa mig att få svar på några frågetecken jag har...

    Senaste mens 19/6
    Plussade på gravtestet den 19/7
    Har en menscykel på 30 dagar ca..

    Har gravsymtom och känner mig inte knepig alls..
    I torsdags 29/7 på morgonen så fick jag fruktansvärt ont i magen.. höll i sig flera timmar så jag sökte till akuten.
    Där trodde dom först på blindtarmen, men fick komma till Gynläkare etersom jag visste om graviditetn.
    Jag har sparsamma blödningar och har haft sedan dess.
    Dom tog HcG på torsdagen den 29/7 och det visade på 1700 ca.. Eftersom dom inte såg något alls på Vul förutom att jag hade bakåtliggande livmoder och tjock fin slemhinna så fick jag åka hem. Fick jag ont igen skulle ja söka kk direkt.
    Fick remiss för nytt HcG på söndagen kl 8.00.. då visade värdet 1500 ca så det hade ju sjunkit lite.. Tog nytt HcG på måndagen (igår) och den hade stigit till 1900 igen.. Blöder fortfarande, men ingen smärta och dom ser inget X på vul... Ska tillbaka imorgon på morgonen och ta nytt hcg, tillbaka på torsdag för nytt Vul.. läkaren ville inte konstatera varken X eller mf.. jag vet inte vad ja ska tro eller vad som händer igentligen..
    Någon som varit med om detta?
    Jag opererades för X i maj förra året. Efter första op fick jag behålla äggledaren. Hcg sjönk efter op men 2 veckor senare så började det stiga igen och jag fick extrema smärtor. Visade sig att det blivit kvar lite celler som fortsatt att växa och därav att hcg gick berg och dalbana. Fick cellgift men 2 dagar senar fick ajg panikont igen och tappade medvetandet och kroppen. Eftersom kroppen var i chock av all smärta under 1 månads tid och så opererade de bort äggledaren. 

    Fick förklarat och har läst om det under tiden att just ett hcg som går upp och ner tyder på ett X. Är det ett mf så bör hcg sjunka hyfsat snabbt. Vid mina mf har hcg försvunnit väldigt fort.  
  • Stella 78
    Kerstin W skrev 2010-08-03 22:21:23 följande:
    Jag råkade ut för X i januari 2008. Jag var på Sahlgrenskas akut 2 gånger och skickades hem. Tredje gången kröp jag in och svimmade precis som du Stella 78. Äggledaren var sprucken och det blev jätte akut med operation. Först var jag ortoligt förtvivlad över att ha mist en äggledare men enligt min läkare så finns det en studie som visar att det ofta tom är en fördel om äggledaren tas bort då den kan vara skadad och därmed orsaken till X.

    Efter ett missfall i mars 2009 blev jag gravid igen i juni 2009. Doktorn menade att ägget kom från den sidan där äggledaren tagits bort (hör och häpna men det funkar visst på något sätt?!?). Den 4 mars 2010 föddes min enäggstvillingar.
    Precis! Vi försökte bli gravida i 2 år utan plus på stickan. När vi äntligen fick plus men slutade i mf blev vi ändå glada för att det funkade. 2 månader senare fick jag mf och X. Efter alla turer och äggledaren sen var borta så blev jag i stort sätt gravid varje månad. Vi hann påbörja IVF med en dags behandling innan jag var gravid då ansågs det som lite av ett mirakel då de inte kunnat se någon passage på kvarvarande äggledare. Men som sagt var, blev gravid vid nästan varje äl men tyvärr slutade det ju i mf. Men nu äntligen får vi vårt Pyre vilken dag som helst!

    Har fått förklarat för mig att förmodligen var min vä äggledare defekt men ändå dominant. Därav att vi haft så svårt att bli gravida och att det sen blev X. Nu när den är borta och det visade sig trots allt att hö var frisk så funkar det att bli gravid för oss! 
  • Stella 78
    LYCKA82 skrev 2010-08-21 12:12:53 följande:
    När hade ni sex första gången efter operationen? Min barnmorska sa att vi skulle vänta några veckor, men nu börjar det bli svårt att vänta längre.. Vill veta hur ni gjorde.. vill ju inte få infektion...
    Till mig sa de att så länge man blöder av X:et så ska man inte ha sex. Efter det finns det inget som hindrar. 
    Håller tummarna för att du får ÄL nu snart så ni kan börja försöka igen.

    För 2,5 veckor sedan kom vår extremt efterlängtade prinsessa till världen. Kan bara säga att nu när jag sitter och snuffar på henne så har det varit värt varje år av barnlöshet, varje mf och utomkved. För att inte tala om alla tårar och uppgivenhetskänslor! Men som sagt var, nu är det värt varje minut av tidigare lidande för hon är helt perfekt i mina ögon  
Svar på tråden Utomkveds - Vad händer sedan? tråd 3