• Rondellen

    Utomkveds - Vad händer sedan? tråd 3

    angio101 skrev 2010-06-02 15:57:22 följande:
    Var på vul idag... såå nervös

    Doktorn sa att det var ett litet hjärta som tickade därinne och på rätt plats dessutom. Flyger på moln nu.Solig
    åh grattis grattis grattis!
  • Rondellen
    Stella 78 skrev 2010-06-02 20:39:02 följande:
    Grattis Angio 101!!! Underbart!

    Frikadellen; Hård mage låter ju positivt! Det är ju det säkraste tecknet jag haft varje gång jag plussat oavsett om jag fått mf, X eller som nu har en bebis i magen. Nu är det faktiskt din tur! Håll oss uppdaterade! 
    Åh jag hoppas. Men är så rädd att bli besviken igen! Har återbesök för provsvaren inför utredning om två veckor. Vill så gärna ringa o säga att det där mötet inte behövs...
  • Rondellen
    ingela0101 skrev 2010-06-02 22:13:42 följande:
    Frikadellen: Jag känner igen mig i allt du skriver! Jag har 3 dagar kvar till bim men vill inte testa för jag blir bara så deppig. Lika bra att ta det deppiga när mensen kommer :(
    Jag ska på mitt första utredningsbesök imorgon då de ska ta prover. Jag drömmer om att när de tagit proverna så visar det sig att jag redan är gravid.

    Håller tummarna för oss och alla andra!
    Ja då är vi i precis samma fas. När jag hade lämnat proverna kändes det väldigt bra faktiskt. jag kände mig upprymd av känslan att det kanske går att få hjälp och att jag "tar tag" i problemet så att säga. Då har vi BIM samtidigt då tror jag. Min cykel är oftast på 29-30 dagar så även om jag är på dag 26 så är planen att jag ska testa igen på lördag eller söndag. Men vi får se om jag kan hålla mig. Känns ibland bättre att inte testa, då har man iaf sitt hopp kvar...
  • Rondellen
    saltflingan skrev 2010-06-03 09:43:52 följande:
    Åhhhhhh, grattis!!!! Så underbart!!Hjärta

    Hur har fördelningen sett ut här i tråden? Är det många som har fått nya x eller har det gått bra för de flesta?

    Om man skulle vilja gå privat och kolla upp sig innan man börjar försöka igen, vad skulle det kosta på ett ungefär?
    Det är ett gäng! OCh de som blivit gravida har slutat skriva, de flesta iaf... Av förklarliga skäl! Så läser man tråden kan man tro att alla sitter "fast", men flera har faktiskt lyckats
  • Rondellen
    Sejda79 skrev 2010-06-05 09:01:35 följande:

    Får jag hoppa in här?


    Jag opererades för utomkvedshavandeskap 1/4 i år och då togs min högra äggledare bort. Nu försöker vi bli gravida igen, men min menscykel verkar inte riktigt funka som tidigare. Jag har alltid varit som en klocka och fått mens på beräknad dag.


    Efter operationen blödde jag konstant i två veckor (30/3-13/4). Därefter kom mensen igen den 9/5 och jag hade ägglossning 21-22 maj, vilket jag tydligt kände. Därför trodde jag att mensen skulle komma igen nu igår, 4/6. Men än är det inga tecken på att mensen är på väg, brukar alltid känna det någon dag innan. Har testat flera negativa gravtest. Antingen borde ju mensen komma när som helst eller så borde jag väl vara gravid. Känns konstigt det här.


    Det är nog itne så konsitgt om mensen är lite urballad. Det tog sex vecnor innan min kom tillbaka. Månaden därpå kom den exakt 28 dgr senare, månaden efter 35, sen har den kommit med 29-30 dagars-cykel varje gång.

    Lycka till!
  • Rondellen

    För övrigt testade jag negativt idag :(

    Nästa månad undrar jag om jag vågar försöka. Vi ska åka en vecka på semester utomlands 7:e juli, och det skulle precis pricka in testarträsket. Funderar om det inte vore skönt att slippa allt det under semester. Fast å andra sidan vill jag inte vänta två månader heller. Vad tycker ni? Vad hade ni gjort?

  • Rondellen
    Stella 78 skrev 2010-06-05 18:02:24 följande:
    Jag hade inte ro att hoppa över en enda månad när vi försökte För tänk om det är just den månaden som ägget äntligen fäster? Men jag var ju extrem efter alla års försökande. 

    Gör det som känns bäst för dig! Ett tips är att i förväg bestämma vilken dag du ska testa och sen vara fokuserad på det så du inte testar hela tiden.

     
    Jag är inne på ditt spår. TÄnk om det är denna månaden som förutsättningerna är som bäst liksom! Sen är vår semester slut en vecka efter utlandssemestern, och då är man ju tillbaka i ekorrhjulet när man inte alltid hinner och orkar med sex. Iaf inte så mycket som det rekommenderas om man verkligen försöker iaf (varannan dag hela månaden, galenskap! SÅ aktivt sexliv har jag nog inte haft sen jag var tonåring!) Det tar ju tid och energi att göra barn! Jag funderar på om det är därför som inget har hänt efter missfallet i januari, vi har visserligen haft sex  kring ÄL men inte särskilt mycket kanske bara en eller två gånger de dagarna det gäller, och egentligen är det ju bara en öppning på 24 timmar som man verkligen kan bli gravid! Lätt att missa med andra ord. Och sen att ägget ska fästa o allt det där...  SÅ nu när man är ledig är det egentligen den enda tiden som man har att verkligen "ägn" sig åt bebisverkstaden...

    Min väninna tycker att jag är överdriven som tänker så mkt och planerar, hon tycker jag bara borde köra på som vanligt, men det är ju lätt för en person som aldrig varit med om något X, än mindre ens börjat planera barn, att säga! BIM nästa månad skulle bli 4:e juli. Vi åker 7:e. Det vore en fantastisk present för resan att få vara gravid. Men med MF i bagaget är jag rädd att jag i såfall skulle gå och oroa mig hela semester, för att inte tala om oron för X. Lika illa är det om man fått mens, inte ens då kan man ju känna sig trygg. Jag sitter bara och analyserar om blödningen liknar den vid X:et eller MF:et eller om det är vanlig mens det handlar om... 

    Men samtidigt ger tanken att vänta två månader också ångest! Usch jäkla velande!
  • Rondellen

    Jag räknade fel. BIM skulle vara den 6:e juli, vi åker den 7:e. En metod skulle vara att bestämma sig för att inte testa förrän man kommer hem igen? Tror ni att ni skulle klara det?

  • Rondellen

    Min cykel blev faktiskt regelbunden efter mitt utomkveds. jag har mens med exakt 29-30 dagar emellan varje gång, innan varierade min mens 26-40 dagar! Man skulle ju kunna tro att det skulle bli tvärt om med tanke på hur mycket jag går och oroar mig över min kropp jämt o ständigt efter detta. Alltså hormoner påverkas ju om man är stressad och orolig liksom. Men nej, nu är mensen som en klocka för första gången på flera år.

    Min mensvecka är slut nu vilket är underbart. JAg vet itne hur det är med er andra, men när jag fick mitt X så blödde jag ju kosntant i fyra veckor fram till operationen och blödde i nästan två veckor efter operationen. Tål inte att se mensblodet för det påm inner så mycket om all stress som var då. Nu mår jag ännu värre när det är sommar ute. Detta då min operation var under sommaren och all våndan jag hade under tiden fram till operationen gjorde att hela sommaren blev förstörd. Sommarväder,gröna blad, semesterprat allt påminner om hur olycklig jag var förra sommaren, allt roligt försvann för jag var bara in och ut från sjukhuset. Visst är det konstigt?

    Varje gång jag har mens så oroar jgmig för att jag egentlgien ahr en annan blödning som ajg misstar för mens, så som det var när mitt X började. De fem dagarna jag blöder är en vånda och det har vairt ännu värre denna veckan. Det är med stor lättnad som mensen nu är slut. Jag satte mig och lipade av lättnad förut när jag såg att de vanliga blodfria flytningarna har satt igång som normalt.

    Oj vad loångt det blev. Skönt att skriva av sig ibland... Ska på återbesök för utredningen på tisdag iaf för att få svar från blodproverna. Hoppas att steget tillatt få börja prova på IVF inte är allt för långt...

  • Rondellen
    Pemberly skrev 2010-06-13 20:20:21 följande:
    Lycka till med utredningen. Jag fick börja med ivf väldigt snabbt efter min utredning. Läkaren sade att eftersom jag haft utomkveds och dessutom svårt att bli gravid så är det ju bevisligen problem med äggledarna och då gick de direkt på ivf och försökte inte med tex inseminationer först. Hur snabbt det går att få börja beror ju förstås på var ni bor och hur resultaten från bodproverna ser ut. I vårt fall såg alla mina blodprover normala ut och makens spermaprov såg också normalt ut och då bestämde läkaren direkt att vi skulle börja ivf och jag fick starta hormonbehandlineg för det redan i nästa menscykel (september förra året). Nu lyckades det ju tyvärr inte på första försöket, men det andra frysta embryot som sattes in tog sig och nu är jag gravid i vecka 21. När jag nu väl är gravid och allt ser normalt ut så känns det som att de tidigare motgångarna inte spelar någon roll längre. Jag är inte alls ledsen för mitt utomkveds eller misslyckandena i början av ivf-processen längre utan glädjer mig bara åt det kommande barnet.
    Åh tack för ditt svar! Jag känner som du, alltså när det väl kommer lyckas, vilket jag fortfarande tror att det så småningom kommer att göra, så spelar allt det man varit med om ingen roll. När rätt person skapas så lyckas det, tror du inte? Stort grattis till din graviditet, förresten! Din historia verkar precis som jag vill att min skall bli. Du har ju en äggledare kvar va? Så det är ju itne uteslutet att det kanske blir naturligt oxå i framtiden. 

    Skönt att det gick snabbt innan ni fick börja med IVF, jag hoppas svaret blir detsamma för oss. Jag är lite orolig då jag har haft MF oxå, men det kan ju faktiskt bara vara en ren slump. 
Svar på tråden Utomkveds - Vad händer sedan? tråd 3