Inlägg från: Lenilus |Visa alla inlägg
  • Lenilus

    BILDTRÅD nr 12 för tårt- o cupcaketrådarna

    Fick ett telefonsamtal i början av veckan, av Bingo Rimér! Fick en total chock, han ville beställa en tårta till sin dotter som fyllde 7 år igår, lördag. Så han var hemma hos oss i fredags kväll och hämtade den här tårtan. Kändes väldigt surrealistiskt, men kul! Tårtan ligger uppe i både hans och Katrin Zytomierskas blogg. Tårtan hade ljusa bottnar och var fylld med Dumlefluff & hallonmousse, spacklad med chokladsmörkräm. Täckt och dekorerad med en mix av marsipan & sp.


    Till en tjej som älskar djur. Ljusa bottnar, rårörda hallon, Dumlefluff, spacklad med chokladsmörkräm. Täckt och dek. med sp


    Ben 10. Ljusa bottnar, geléhallonfluff, päronfyllning, spacklad med persikasmörkräm. Täckt med sp. Dek i en salig blandning av marsipan, gp och sp.


    Pippi, Tommy & Annika, ett försök till imitation av små figurer som ser ut på ett ungefär så där, tror de är i plast. Chokladbotten, mjölkchokladganache, grädde med hallon, spacklad med chokladsmörkräm. Täckt med sp, figurer i sp.

  • Lenilus
    Helgens tårtor!

    Fluffig rosa rosett och guldfjärilar var önskemålet till denna och så fick det bli. Chokladbotten, Geishafluff, vit chokladganache & spacklad med chokladsmörkräm. Täckt och dek med sp och sockerkulor.


    Tärningstårta till en kille som brukar göra något slags trick med tärningar. Ljus botten, päroncreme & vnailjcrem, spacklad med vaniljsmörkräm. Täckt och dek. med sp


    Potenstårta. Till ett möte ang. ny lansering (tror jag) ett ett typ Viagrapiller. Citronbotten, citronbotten, grädde med hallon, spacklad med vaniljsmörkräm. Allt är sp.


    20-årstårta. Chokladbotten, mjölkchokladganache & grädde med hallon, spacklad med chokladsmörkräm. Allt är sp.
  • Lenilus

    Rorri racerbil. Tack för inspirationern, Mae och Elisha! Ljusa bottnar, hallonmousse & mjölkchokladganache, spacklad med chokladsmörkräm, täckt och dek med sp.

  • Lenilus

    En replika på en tidigare tårta, med rosetter istället för rosor. Ljusa bottnar, hallonmousse & vaniljcreme, spacklad med vaniljsmörkräm. Täckt med sp. Krona i gp, resten sp och sockerkulor.

  • Lenilus

    Två helt oberoende tillställningar denna helg ville ha grodtema på sina tårtor!

    Doptårta med ljusa bottnar, hallonmousse, chokladfärskostcreme och spacklad med chokladsmörkräm. Täckt och dekorerad med sp.
    DSC03995.JPGDSC04007.JPG

    Dom här grodorna är kopierade från bröllopsinbjudan och blommorna är samma som i brudbuketten. Ljusa bottnar med vaniljpannacotta och blåbärsmousse, spacklad med blåbärssmörkräm. Allt är sp förutom gräset.

  • Lenilus

    Här är tårtorna jag gjorde till förra helgen!

    60-årstårtor till en dam i Laholm! Det är en bra bit från Stockholm, men det var visst inga problem, med en kylbox. Ledord var blått, rosa, vitt, gillar katter och att läsa.

    Chokladbotten, After Eight fluff, päronmousse, spacklad med chokladsmörkräm. Täckt med sp. Dek med sp och kristyr.

    Ljusa bottnar, hallonmousse, Geishafluff, spacklad med chokladsmörkräm, täckt med sp. Dek med sp och kristyr.


    Mors dag. En replika på två tidigare tårtor jag gjort, verkar poppis! Ljusa bottnar, hallonmousse, mjölkchokladganache, spacklad med chokladsmörkräm, täckt och dek med sp.


    30-årstårta till en snowboardkille. Chokladbottnar, Geishafluff och vaniljgrädde med hallon. Täckt och dek med sp, fp och kristyr.

  • Lenilus

    Ljusa bottnar, Daimfluff med Daimkross, vaniljcreme och hallon. Spacklad med chokladsmörkräm, täckt med sp, dek med sp, fp och kristyr
    Blixten McQueen, ljusa bottnar, jordgubbsmousse och chokladmousse, spacklad med chokladsmörkräm. Täckt med marsipan. Dek med sp och fp


    Bröllopstårta med pioner. Ljusa bottnar, hallonmousse & limemousse, spacklad med vaniljsmörkräm. Täckt och dek med sp.


    Bröllopstårta med renoveringsstema, då brudparet är känt för att alltid renovera sitt hus, som är målat svart. Chokladbotten, övre och undre delen Geishafluff och vit chokladganache, mellandelen chokladganache & nougatcreme. Spacklad med chokladsmörkräm.


    Lila/vitt/silver bröllopstårta med hallonmousse & Geishafluff. Spacklad med chokladsmörkräm. Täckt och dekorerad med sp.



    Rosa/aubergine bröllop med "Mirandanallar" iklädda en imitation av brudparets kläder. Tårtan är rosa rakt igenom, spackling, bottnar och fyllning. Hallonmousse & vaniljpannacotta, spacklad med vaniljsmörkräm och täckt och dekorerad med sp och sockerkulor. Den här tårtan var sååå sjuuukt tung, vi uppskattade att den vägde ca 30 kilo, understa tårtan är 35 cm/diameter.


  • Lenilus

    Som vanligt suddiga och fula bilder på FL.

    Bröllopstårta tills imorgon. Ljusa bottnar, Geishafluff, vit chokladganache och rårörda hallon, spacklad med chokladsmörkräm. Täckt och dek. med sp och sidenband.




    Laktos och nötfri variant till bröllopet. Ca 6-7 bitar. Ljusa bottnar, chokladkräm, vaniljgrädde med hallon. Spacklad med chokladsmörkräm



    Den här tårtan har jag gjort bara för att min styvfarmor ska komma på besök i helgen. Hon har aldrig sett eller smakat mina tårtor, så tänkte hon skulle få göra det nu :)
    Blev lite ihopplock från rester av både innehåll och dekorationer. Ca 6 bitar stor.
    Ljusa bottnar, lemoncurdgrädde, rårörda hallon & vit chokladganache, spacklad med vaniljsmörkräm.




     


     


     


     


     

  • Lenilus

    Här är bröllopstårtan jag gjorde på Öland. Övre och undre tårta är ljusa bottnar med champagnemousse & rårörda hallon, den i mitten är citronmousse och rårörda hallon. Allt spacklat med hallonsmörkräm och täckt med sp, sedan sprayat med pärlspray, vilket knappt syns på bilden. Även rosorna pudrade jag med glitter. Det är färska rosor och sidenband, caketopper ordnade brudparet med. Första gången jag gör en tårta med icke ätbara dekorationer!


  • Lenilus

    Baby shower tårta inspirerad av två utav mina tidigare tårtor, på begäran. Ljusa bottnar, jordgubbsmousse, vit chokladganache, spacklad med jordgubbssmörkräm. Täckt med sp, dekorerad med sp och gp.



    Doptårta till en liten kille vars föräldrar är från Spanien och Sverige. Hans pappa är tydligen galen i Adidas, därav temat. Chokladbottnar med 50/50 ljus/mörk chokladganache, vit chokladganache, spacklad med chokladsmörkräm. Täckt med sp. Mestadels dekorerad med sp, flaggor i gp.

Svar på tråden BILDTRÅD nr 12 för tårt- o cupcaketrådarna