Inlägg från: Zessan84 |Visa alla inlägg
  • Zessan84

    Tårttråden del 17

    Denna fråga har säkert kommit upp innan...! Var köper ni tårtfärg? Finns det bara på nätet eller i vanliga affärer? TypMaxi, coop..

  • Zessan84

    Kollade in kakburken men där är såklart det jag vill ha SLUT! Verkar som dom ha bäst priser?

    Vi har Panduros återförsäljare här så får kolla hos dom.. Däremot hittar jag inget på panduros hemsida?

    Sonen fyller 1 i mars så har ju ett tag på mig.. {#lang_emotions_smile} Men såklart had det vart roligt att göra några tårtor innan för att öva. Har bara gjort en innan o de va till dopet..

  • Zessan84

    Oj vilka tårtor ni gör! Helt sjukt fina.. =) Mina är inte alls så avancerade..eller min ska jag väl säga. Gjorde en till sonens dop i somras. Behöver er hjälp nu! Går det att kavla ut färdigköpt marsipan? Hinner inte göra egen SP då jag inte har varken glucos eller glycerol hemma, eller tårtfärg.. Snabbt svar gärna! =)

  • Zessan84

    Hjälp med egen SP!
    Enligt de recept jag har ska man ha glucos eller vit sirap. Vilket av dom är bäst/enklast att använda?

  • Zessan84

    Varför ska man inte spackla tårtan med grädde om den ska täckas med SP? Och hur gör ni istället? Grädde vill man väl ha på en tårta.. Ska snart göra min andra tårta och hoppas på bra resultat! =)

  • Zessan84

    Nu kommer jag med ytterligare en fråga! {#lang_emotions_wink}

    Ska beställa pastafärger och kikade in på Kakburken. Vad är skillnaden på de färger som är oljebaserade och de som inte är det?

  • Zessan84

    Hur mycket SP går åt till att göra en tårta i långpanna, 30x40 ungefär?
    Och hur mycket SP blir det när man gör den JFL har i sin blogg?

    Nästa vecka är det dax att göra sonens 1:års tårta! {#lang_emotions_laughing}

  • Zessan84
    Sigrid skrev 2010-03-11 17:42:00 följande:
    Jag gjorde dubbla receptet och det blev drygt 1 kg.
    Hur mycket behövdes för att täcka tårtan då? Jag ska bara ha till att täcka, o sen ska jag ha en annan färg på dekorationerna..
  • Zessan84
    kajsad skrev 2010-03-11 22:03:51 följande:
    Har du kollat Tårtiversum? Där finns uträknare för hur mycket du behöver, både av smet och sp!Du hittar det under Hjälpmedel www.tartiversum.se
    TACK! Där ska jag genast kika..
  • Zessan84

    Nyss gjort en misslyckad tårtbotten! {#lang_emotions_cry}
    Gjorde Monnies botten, dubbel sats till långpanna och ändå blev den bara 3-4 cm hög.. Tror ni jag kan dela den på 3 bottnar? Hur delar man lättast? Med kniv eller sån tårtskärare?

    Hoppas nån kan hjälpa mig!

  • Zessan84
    Missy Cat skrev 2010-03-12 12:43:20 följande:
    Monnies botten ska hellst göras 3 dubbelt till en stor långpanna.Alternativt 1 satts åt gången 3 gånger (då får du 1 botten per gång så att säga)Jag delar hellst med en tårtdelare!Jag har den från IKEAsom funkar hur bra som hellst. Den delar jag tunna tunna bottnar med genom att dra ner tråden ända ner till stödfoten (med andra ord nedanför lägsta hacket) för jag gillar tunna bottnar och mycket fyllning
    Det stod dubbel sats i det recpet jag hittade! =( Men aja..har lagt den i frysen nu så får vi väl se hur det blir att dela sen.. {#lang_emotions_sealed} I värsta fall får jag göra en enkel sats till!

    Tips på bra fyllningar i barntårta? I vanliga fall har jag ALLTIS vaniljkräm på ett lager och hallon på ett annat.. Kanske skulle testa nåt nytt..
  • Zessan84

    Vad ska jag fylla sonens 1-årstårta med? Funderade på ett lager med chokladmousse och ett med hallon. Eller borde man ha vaniljkräm? Ska vara 2 lager så har lite beslutsångest! {#lang_emotions_undecided}

    Jag är van vid ett lager vaniljkräm och ett lager hallonsylt..och grädde uppepå! Men nu vill jag testa nåt nytt.. HJÄLP!

  • Zessan84
    Zessan84 skrev 2010-03-15 20:55:09 följande:
    Vad ska jag fylla sonens 1-årstårta med? Funderade på ett lager med chokladmousse och ett med hallon. Eller borde man ha vaniljkräm? Ska vara 2 lager så har lite beslutsångest! Jag är van vid ett lager vaniljkräm och ett lager hallonsylt..och grädde uppepå! Men nu vill jag testa nåt nytt.. HJÄLP!
    Puffar lite på mina funderingar...
  • Zessan84

    Hur gör man chokladmouse då? =) Har frysta hallon jag plockade i somras.. Hur använder jag dom i tårtan?

    Kan det se ut såhär: vit botten, chokladmousse, botten, hallon, botten, och grädde. Sen fodrar jag SP:n med olja..

    Haha, så oerfaren jag är kanske det inte blir någon tårta!

Svar på tråden Tårttråden del 17