Tårttråden del 17
Denna fråga har säkert kommit upp innan...! Var köper ni tårtfärg? Finns det bara på nätet eller i vanliga affärer? TypMaxi, coop..
Denna fråga har säkert kommit upp innan...! Var köper ni tårtfärg? Finns det bara på nätet eller i vanliga affärer? TypMaxi, coop..
Kollade in kakburken men där är såklart det jag vill ha SLUT! Verkar som dom ha bäst priser?
Vi har Panduros återförsäljare här så får kolla hos dom.. Däremot hittar jag inget på panduros hemsida?
Sonen fyller 1 i mars så har ju ett tag på mig.. Men såklart had det vart roligt att göra några tårtor innan för att öva. Har bara gjort en innan o de va till dopet..
Oj vilka tårtor ni gör! Helt sjukt fina.. =) Mina är inte alls så avancerade..eller min ska jag väl säga. Gjorde en till sonens dop i somras. Behöver er hjälp nu! Går det att kavla ut färdigköpt marsipan? Hinner inte göra egen SP då jag inte har varken glucos eller glycerol hemma, eller tårtfärg.. Snabbt svar gärna! =)
Hjälp med egen SP!
Enligt de recept jag har ska man ha glucos eller vit sirap. Vilket av dom är bäst/enklast att använda?
Varför ska man inte spackla tårtan med grädde om den ska täckas med SP? Och hur gör ni istället? Grädde vill man väl ha på en tårta.. Ska snart göra min andra tårta och hoppas på bra resultat! =)
Men kan man fodra direkt på grädden? Eller måste man göra på locket?
Nu kommer jag med ytterligare en fråga!
Ska beställa pastafärger och kikade in på Kakburken. Vad är skillnaden på de färger som är oljebaserade och de som inte är det?
Hur mycket SP går åt till att göra en tårta i långpanna, 30x40 ungefär?
Och hur mycket SP blir det när man gör den JFL har i sin blogg?
Nästa vecka är det dax att göra sonens 1:års tårta!
Nyss gjort en misslyckad tårtbotten!
Gjorde Monnies botten, dubbel sats till långpanna och ändå blev den bara 3-4 cm hög.. Tror ni jag kan dela den på 3 bottnar? Hur delar man lättast? Med kniv eller sån tårtskärare?
Hoppas nån kan hjälpa mig!
Vad ska jag fylla sonens 1-årstårta med? Funderade på ett lager med chokladmousse och ett med hallon. Eller borde man ha vaniljkräm? Ska vara 2 lager så har lite beslutsångest!
Jag är van vid ett lager vaniljkräm och ett lager hallonsylt..och grädde uppepå! Men nu vill jag testa nåt nytt.. HJÄLP!
Hur gör man chokladmouse då? =) Har frysta hallon jag plockade i somras.. Hur använder jag dom i tårtan?
Kan det se ut såhär: vit botten, chokladmousse, botten, hallon, botten, och grädde. Sen fodrar jag SP:n med olja..
Haha, så oerfaren jag är kanske det inte blir någon tårta!
Någon som testat denna hallonmousse? http://www.familjeliv.se/Bloggar-9-39/b26853p494944.html
Har aldrig gjort mousse förut.. Funkar den som fyllning i en tårta?
Ska jag skippa grädden utanpå och göra chokladsmörkräm att spackla tårtan med?
Och inuti tårtan h vaniljkräm som ett lager och hallonmousse som ett..
/Frågvisa jag