• nexie

    Tårttråden del 17

    hej hopp!
    Kastar in en amatörfråga här hos er erfarna =) Tänkte försöka mej på att göra en sån tårta med en docka i (typ barbie) Ser ju inte så där jättesvårt ut, men jag har aldrig använt sugarpaste, så jag är lite undrande hur det är att använda...... Måste man vara "snabb" smälter det om man fipplar för mycket med det? Har bara sett en tårta som varit täckt med det och då såg det ut som att det började rinna av den när tårtan stod framme. Är det bättre med sugarpaste eller kan jag lika gärna ta marsipan ?
    Några andra basictips som man kanske inte tänker på?

  • nexie
    Lenilus skrev 2010-03-05 09:33:57 följande:
    Den som gjort den tårtan hade förmodligen inte fodrat tårtan. Sp är mer elastisk än marsipan och kan kännas lättare att jobba med, det är en smaksak. Jag gillar att jobba med både marsipan och sp, men tror nog att sp känns lättare för de flesta. Marsipan är mer stum. Då menar jag kavelmarsipan, som man kan köpa från webshoparna. Sp är liksom mjukare på nåt sätt. Och har du fodrat under täcket, dvs antingen spacklat med smörkräm eller om du spacklat med grädde, penslat olja eller smält smör på locket, så ska det inte vara några problem.
    ok, tack! Nu ska här shoppas tårtgrejer! Hoppas det blir bra bara =) Men men tjejen fyller 4 så hon blir nog nöjd även om detaljerna kanske inte kommer bli så bra.... nån gång måste man ju börja! Och så ska jag se till att fodra också! En törnrosatårta är det som gäller, det ska väl gå o fixa känns det som en docka och sen en massa rosa överallt =)
  • nexie

    Hej hå. Ville inget särskilt mer än att säga tack till den här tråden och framförallt missy cat (för en bra beskrivning på sin blogg)  Är ingen tårtbagare så där direkt men i helgen gjorde jag en rosa prinsesstårta, en sån med en docka i till min dotter som fyllde 4. Ojojoj vad glad hon blev! Hon tyckte den var så fin, det var så himla kul att se hennes reaktion!  Det bästa tyckte jag var att den inte var tvungen att vara helt slät eftersom det ser ut som veck i kjolen annars hade jag nog haft stora problem!!

Svar på tråden Tårttråden del 17