Inlägg från: salsajenny |Visa alla inlägg
  • salsajenny

    Tårttråden del 17

    Hej! Ursäkta om frågan redan ställts, orkasr inte kolla igenom hela tråden...=)

    såg att flera testat att göra cake pops, och idag gjorde jag oxå det. men misslyckades totalt....vet inte riktigt vad sopm ska vara i kaksmulet, i vissa recept står det kesella, i andra står det färskost, vilket jag tolkar som philadelphiaost...? jag tog färskost, och det smakade bara det, typ....jag mixade tyvärr alltsammans oxå, jag antar att man bara ska mixa kakorna lite,m och sen blanda med osten? eller kesellan då...?
    men om det ska vara kesella, håller det verklige ihop bollarna sen?

    nån som testat doppa i vit choklad? iaf den chokladen jag hade (fazer) blev aldrig rinnig, utan bara kletig, vilket såklart inte var så bra när jag väl doppade bollarna däri....konstigt!?

     hur stora ska de vara? mina var nog knappt som en femkrona i diamater, det kändes för mkt, men det kan beror på all ostsmak...!

    och så hade jag bara tandpetare hemma som pinnar, vilket oxå var helt värdelöst...!

    bättre lycka nästa gång, säger vi då! (med lite hjälp från er, vill säga...=))


  • salsajenny

    Hej, det går ett tag mellan gångerna jag visar mig i tråden. =)

     Behöver hjälp!

     Jag ska göra en bröllopstårta till en kompis i maj. hon är allergisk mot mjölk och soja. fyllningar är inga problem tror jag, men jag vet inte vad jag ska spackla med! finns ju inget stabilt alternativ till grädde, och smörkräm tycker hon inte om. chokladkräm syns väl igenom det vita locket.

     vad kan man ha istället???? helt inget med gelatin i. blir svårt att hantera...

     har en gång spacklat med oatly vaniljvisp med ganska mycket snabbgeltinmix i, och det blev jättebra konsistens, men sen smälte locket under natten och gick sönder......vet dock inte om det var havrevaniljvispens, gelatinets eller sp:ns fel. kanske en kombination? nån som kan utesluta nåt av dem? jag gjorde egen sp, men hade problem med den, då den var så porös och märklig i konsistensen, eventuellt hade jag i för lite gelatin i den, men jag är inte säker....

    nån som kan hjälpa mig?


  • salsajenny
    Fracklands skrev 2010-04-15 08:17:40 följande:
    HERREGUD vilka tårtor! Jättehäftiga!
    Ja, eller hur!? Helt galet!

    Själv sitter jag nu här och tycker synd om mig själv för att jag inte har den tiden jag skulle vilja ha att lägga ner på alla dekorationer på kommande tårta.....temat är trädgård och grönsaksland.

     vet ni hur otroligt mycket man kan göra då? listan är alldeles för lång, hur ska man välja ut vad man ska ha, och vilket som är enklast men samtidigt finast och roligast att ha på en tårta?

     Suck. Vilket i-landsproblem.....haha....

     
  • salsajenny

    hallå!

    nån som har i färskt minne att ni gjort en 3-våningstårta till ca 60 pers, och vad det var för mått på bottnarna då? jag får aldrig till proportionerna snyggt....

    finns det nån frosting (att spackla med) som är mjölkfri? vill ha samma karaktär på spacklet som smörkräm, utan att det alltså innehåller smör...typ med florsocker då, alltså....ska ha vit sp, så inget mörkt och chokladigt.....


  • salsajenny

    och fyllningar: jag tänker mig nåt med choklad och nåt med jordgubb. soja- och mjölkfritt.

    finns det nån bra chokladkräm inom de ramarna?

    och vad tror ni om tinade frusna jordgubbar (avrunna), florsocker, kanske lite havregrädde för att fylla ut lite, och så gelatin? kan det vara nåt?

     eller nån som har andra förslag?


  • salsajenny
    Smulan1979 skrev 2010-04-28 17:02:43 följande:
    Jag hade vispat ett paket vaniljvisp (havre) hällt i ca 1 1/2 dl jordgubbssylt och ev lite citronessens för att få bort all havresmak. Sen en msk smält gelatin i det.Jag har gjort det med hallonsylt som blev jättegott.
    tack! ska jag absolut överväga!

    nån som gjort stabil fyllning med hjälp av Ekströms kräm-pulver? Alltså jordgubbskräm eller hallonkrämspulver? man kan kanske blanda med havrevaniljvisp och få en snabb och god fyllning?
     eller blanda med mosade jordgubbar eller liknande?
Svar på tråden Tårttråden del 17