Inlägg från: BiBiMueMue |Visa alla inlägg
  • BiBiMueMue

    Tårttråden del 17

    Av en kosntig anledning kom jag fram till en bloggare som gjorde superfina tårtor med SP som dekoration, och ju mer jag tittade och ju fler bloggare hittade jag. Man kan säga att jag har blivit förälksad av denna underbara bakmetoden. Själv gillar jag att baka kakor och den enda tårtan jag har vågat ge mig in på är marängtårtan i långpanna. Skulle vilja lära mig att baka flera sorters.
    Har suttit i flera nätter och gogglat på nätat och i Fl om länkar, webbshop och bloggar. Jag vill bara mer! Jag en fråga till er , - måste jag vara bra på att rita, måla eller? Man får mycket hjäl av er här och från Youtube. practise makes perfect! Sägs det.

    Tack på förhand!

  • BiBiMueMue

    Guppyn, då kan vi följa varandra men du är ett steg före..hihi.. Grattis till din första tårta! Finns det ett foto som vi kan se? Jag tycker också MMF ser godare ut, dessutom så tycker vissa att det är lättare ha att göra med än SP, men det kanske är en smaksak.

    Jag har mest gogglat efter olika tårtor för att fastna speciellt för en som är fin, god, lätt och enkel att göra , men har än så länge ej hittat. Jag vet ungefär hur allt går till med Sp, MMF och att göra blommor med verktyg och för hand och vissa modellfigurer. Men jag måste läsa vidare om olika fyllningar och inte enbart smörkräm för det tycker jag låter äckligt och onyttigt. Det jag har läst av bloggare så tycker jag att de gör godare fyllningar än amerikanarna och engländarnaTungan ute. Ni gör så goda fyllningar!
    En fråga, jag har letat och letat men hittar inget på svenska vad CmC och tylosa är för något. SKulle någon av er kunn berätta för mig vad det är?

    Tackar på förhand!

  • BiBiMueMue

    förresten, guppy - det finns massor med tips i början av denna tråd. Jag klickade mig in i rutan" ny i tråden" sen blev jag slussad vidare där jag tycker är intressant. däribland, finns filmlänkar på YT. Det är genom de länkarna jag har hittat infos. Lycka till!

  • BiBiMueMue
    Lenilus skrev 2010-07-19 22:18:48 följande:
    ca 400 g smör, vispas med en burk kondenserad mjölk, smaksätt med det du vill att den ska smaka
    Blir inte det för fettigt? Spacklar ni mest med smörkräm eller mousse eller annat alternativt?

    Guppy, skall genast titta på bildenSkrattande

    Ock tjere, tack för en jätte fin tråd om olika sorters fyllningarKyss
  • BiBiMueMue

    På tal om hur man gör vatten, tror ni det fungerar med Agar Agar med färg i ? Har någon provat?
     Tack för så många bra tips kära ni.

    Snart är det vår bröllopsdag i augusti och då täntke jag baka en tårta. Har funderat och funderat men vet inte vilket tema eftersom jag inte är så high på detta än. Har tänkt på blommor och rosor, så det får bli dessa. Hallonsmak går hem hos mig med och min man gillar kaffe, kanske man kan ta capuccinomousse. Tycker ni det passar?

  • BiBiMueMue

    Hur gör ni med dekorationen. Gör ni det i förväg och har på laddning eller gör ni nytt varje gång? Färgar ni också i förväg till de färger ni önskar eller gör det vid tillfälle? Hur får ni blommorna så lätt bjöda efter stansningen? Köper ni en foammatta? Är det som en vanlig skummatta?

    Var på panduro idag och kände på deras sp men glömde fråga till hur många tårtor det tcker. vwet ni? Vet ni om det är billigare att köpa från internet eller i en butik( om man har den möjligheten, förstås)?

    Ni som gör minitårtor, vilka formar bakar ni bottnarna i ? Finns det att köpa?

    Tackar för tips.

  • BiBiMueMue

    Jag läste för många sidor igår och glömde bort vart jag hade läst angående ett " hemligt" recept från enmor- eller farmor angående tårtbotten. I det skulle man ha en knivsudd salt för att få det att hända något ( har glömt) Känns detta igen för någon av er, för jag skulle gärna vilja prova detta receptSkrattande. Det lätt gott iaf!

  • BiBiMueMue
    Hallonmousse.(räcker till en 3 våningstårta)

    500 g djupfrysna hallon
    2 msk socker
    fröna från 1 vaniljstång
    4 dl naturell youghurt
    ½ - 1 liter vispgrädde


      Det här receptet, vet ni till hur många bottnar detta blir. hittade en som JFk,lagt in. Tycker det blir för mycket vispgrädde men å andra sidan är jag en novis, så jag skall ej säga något. Bombar er med mejl nu, sorry , för jag skall bara välja ut fyllningar sen köpa lite sp och redskap så skall det bakas här.

    Guppy, äntligen fick jag rätt på rätt länk. Din tårta blev super fin för att vara en nybörjareFlört.

Svar på tråden Tårttråden del 17