Inlägg från: Lady Namárië |Visa alla inlägg
  • Lady Namárië

    Tårttråden del 17

    Nu var det längesedan jag gjorde tårta, men eftersom jag har fått "gå en tårtkurs" i present tänkte jag kika in här och höra om någon har något tips på bra kurser, gärna i mellansverige eller runt Stockholm.


    So say we all
  • Lady Namárië
    Sigrid skrev 2010-03-10 13:42:02 följande:
    När man täckt tårtan med SP, hur förvarar man den då? Med lock (om man har) eller bara som den är?
    Utan lock, annars finns det risk att SP:n smälter.
    So say we all
  • Lady Namárië
    LinnIzabelle skrev 2010-03-12 16:55:54 följande:
    Är det någn här som kan ge mig ett recept eller tips på apelsinchokladtårta? Jag vill ha chokladbottnar, men sedan är fyllningen mitt problem? Kan man göra apelsinkrokantfluff ? Och finns det nån  tårtfyllning med apelsinmak? Eller ska jag göra på nåt helt annat sätt ändå? Kom gärna med tips .För en apelsinchokladtårta, det vill jag verkligen ha!
    Fluff på romerska bågar, kanske?
    So say we all
  • Lady Namárië
    Lady Namárië skrev 2010-04-08 21:09:15 följande:
    Kan någon lite snabbt svara på om det går att frysa Bakels SP? Hur bllir det att jobba med efteråt?
    Ursäkta att jag tjatar, men jag sitter och skall trycka iväg en beställning på tio kilo, och det vågar jag inte göra om SP:n inte går att frysa.
    So say we all
  • Lady Namárië
    strommis skrev 2010-04-09 10:24:11 följande:
    varför ska du frysa sp:n? den håller sig länge som den är i förpackningen.
    Jag kan ju inte påverka vilket bäst före-datum det är på förpackningarna jag får. Jag gör en del tårto, men jag hinner inte göra av med tio kilo på en månad.

    Dessutom är jag inte hundra på att den kommer packad i mindre förpackningar, och om jag har brutit förpackningen borde det väl nästan vara bäst att frysa den?
    So say we all
  • Lady Namárië
    Missy Cat skrev 2010-04-09 10:52:22 följande:
    Varför ska du frysa den? Den har lång hållbarhet (1 år minst) och jag tror inte den blir särskillt dålig sen heller, provsmaka. Den innehåller ju främst socker!
    Lady Namárië skrev 2010-04-09 10:37:25 följande:
    Jag kan ju inte påverka vilket bäst före-datum det är på förpackningarna jag får. Jag gör en del tårto, men jag hinner inte göra av med tio kilo på en månad. Dessutom är jag inte hundra på att den kommer packad i mindre förpackningar, och om jag har brutit förpackningen borde det väl nästan vara bäst att frysa den?
    Jag har fått SP som bara har någon månad kvar på hållbarhetsdatumet när jag beställt från t. ex Kakburken. Just den här SP:n skall inte användas för privat bruk, så jag vill inte chansa på hållbarheten.
    So say we all
  • Lady Namárië

    Hur många tårtor med ca 25 cm diameter skulle ni göra till 45 vuxna och 5 barn som inte har ätit mat utan bara en rejäl chokladbrownie innan tårtan serveras?

    Jag har kollat Tårtuniversums uträknare, men är osäker på om jag skall satsa på "medel" (25 bitar) eller "stor" (16 bitar).


    So say we all
  • Lady Namárië

    Finns det några grossistfirmor som har tårttillbehör (främst pastafärger) i Sverige, eller importerar alla webshoppar själva?

    Jag behöver aprikost, och det verkar vara slut överallt.


    So say we all
Svar på tråden Tårttråden del 17