• Dipsy

    Tårttråden del 17

    hallå alla experter...tänkte göra en dop tårta och jag har tidigare använt egen gjord mmf då man inte behöver fodra på något sätt men den kan vara aningen svår jobbad...hittade dock ett annat recept som jag tänkte pröva...sockerpasta med gelatin och glycerol,nu till min fråga...behöver man fodra på något sätt så den inte smälter eller klarar den kontakt med grädde???och hur brukar ni göra när ni ska kavla en stoooor bit och lyfta över den till tårtan så den inte går sönder??? använder ni plastfolie att kavla på eller??

  • Dipsy

    prövar frågan igen...

    tänkte göra en dop tårta och jag har tidigare använt egen gjord mmf då man inte behöver fodra på något sätt men den kan vara aningen svår jobbad...hittade dock ett annat recept som jag tänkte pröva...sockerpasta med gelatin och glycerol,nu till min fråga...behöver man fodra på något sätt så den inte smälter eller klarar den kontakt med grädde???

    och vad tycker ni att man behöver i verktygsväg för att lyckas med en snygg tårta något som ni absolut inte vill vara utan?

  • Dipsy

    så om jag fattat det rätt ...? så kör ni alla fyllningar och sen grädde längst ut och så ytterligare en fyllning typ smörkräm??? gillar när man kan bygga upp tårtan på slutet med grädde...

    smotern???hmm vad kan det tänkas vara...och hur länge håller tårtfärgerna?

  • Dipsy

    sommarpar: jo nu hittade jag det...pastan är ett liknande som jag hittat på en anna sida förutom glykoset...

    färskost som du använder i smörkrämen är det typ philadelhpia??

  • Dipsy

    socker pasta funkard et att göra figurer i det eller måste man ha mp...hur gör man det själv??

  • Dipsy
    ejja81 skrev 2010-10-19 07:36:46 följande:
    Min favorit är vaniljcreme alternativt hallongrädde och chokladpudding är väldigt underskattat....
  • Dipsy

    jag puffar för min fråga igen....

    jag har wiltons färger hemma och de är över året gammla...de har blivit lite sega i kontistensen..
    hur gammla färger kan man använda och hur funkar det att färga in när de är så sega???

  • Dipsy
    Hallandstös skrev 2010-10-19 10:54:30 följande:
    Hej tårtexperter!
    Jag har en fråga och hoppas det är okej att ställa den här...

    Min fråga gäller egentligen inte en tårta utan en smörgåstårta som jag vill färga "toppfyllningen" svart på. Så jag tänkte att ni måste vara experter på det här med färg.

    Vilken typ av färg ska jag ha för att det ska bli svart och inte grått?
    Jag behöver ju ha en färg som inte sätter någon smak.

    Tacksam för hjälp.
    wilton har en färg som blir svart...och smakar inget...
  • Dipsy

    när jag gjort mmf så har jag använt mycket kokosfett vid utkavlingen...då blir det lättare att jobba med...

    men som sagt så tänker jag pröva mig på socker pasta och då är min fråga....spacklar ni med grädde OCH smörkräm??? eller brukar det räcka med grädde??? har aldrig gjort en tårta med smörkräm och har ingen aning om hur det skulle smaka tillsammans med resten av fyllningarna??? så man kan även använda mazena vid utkavlingen...inte florsocker då???

Svar på tråden Tårttråden del 17