• Tuttie

    Tårttråden del 17

    Hittade detta recept på JFL´s blogg.
    Recept.
    Den svenska varianten på chokladpasta kan fås genom att blanda 100 g smält choklad med
    ½ dl sirap (mörk, ljus eller vit)

     

    Någon som vet om man kan göra det med VIT chocklad och vitsirap?
    Så chokladpastan blir vit. Är det gott?

    Någon som har nått recept på hur man får svart"lock" till tårtan. Kunde man använda KÄCK?


    ♥ Cornelia 060420 ♥ Gustav 091024 ♥
  • Tuttie

    Hejsan!
    Jag läste genom eran BILD tråd och hittade en tårta med Ahlgrensbilarmousse i.

    Någon som har recept på det? Och vad ska man ha till, vad blir det för smak på det ?

    Hur mycket mousse behövs om man ska göra en drake?  En rund ganska stor...

    Hoppas ni kan hjälpa mig :)

    Mvh Susanne {#emotions_dlg.flower}


    ♥ Cornelia 060420 ♥ Gustav 091024 ♥
  • Tuttie
    Dipsy skrev 2010-10-20 10:15:41 följande:
    antar att det är ahlgrensbilar fluff du menar...då är det bara att smälta ner lite bilar i grädde (ska inte kokas) och när det smält så in i kylen, när de är helt nerkylt så vispar man upp det och då blir det härligt fluff....(man kan ta alla dess tänkbara godis sorter och göra på detta viset) kan det vara typ 3 dl grädde och 180 gram bilar..
    Tack!
    ♥ Cornelia 060420 ♥ Gustav 091024 ♥
  • Tuttie

    Jag ska göra en tårta i veckan. Och jag tänkte ha krusbärsmousse... men vad ska jag ha till, några förslag?


    ♥ Cornelia 060420 ♥ Gustav 091024 ♥
  • Tuttie
    Zelmilainen skrev 2011-04-17 19:53:36 följande:
    hälften vaniljkräm och hälften grädde som vispas separat och sen rörs ihop.
    aha okej.. Vad blir det för färg på glasscremen?
    ♥ Cornelia 060420 ♥ Gustav 091024 ♥
  • Tuttie

    Jag fyller år nästa vecka och funderar på att göra en vanligtårta med "surströmingar" på..
    Någon som gjort en sådan tårta?


    ♥ Cornelia 060420 ♥ Gustav 091024 ♥
  • Tuttie

    Eller en tårta som en surströming.
    Någon som har några idéer på hur jag ska göra?


    ♥ Cornelia 060420 ♥ Gustav 091024 ♥
  • Tuttie

    Bläddrat igenom bildtårtstråden en sväng och såg att någon använt sig av geléhallonfluff

    Blir det jättesött ? Vad rekomenderar ni till?
    Hur gör man det?


    ♥ Cornelia 060420 ♥ Gustav 091024 ♥
  • Tuttie
    VirrAnna skrev 2011-10-19 11:52:25 följande:
    Har inte testat gelehallonfluff själv men en vän gjorde det nyss och sa att det blev väldigt sött. Hon gjorde fluff på pimbåtar istället. Det blev inte alls lika sött. Kan tänka mig att hallonbåtar blir bra också.
    Hur gör man det då?
    ♥ Cornelia 060420 ♥ Gustav 091024 ♥
  • Tuttie

    Om man har hallonbåtsfluff kan man ha blåbär till det som en andra fyllning. Eller blir det konstigt?
    Vad rekommenderar ni?


    ♥ Cornelia 060420 ♥ Gustav 091024 ♥
  • Tuttie

    Någon som har nått bra tips på hur man kan göra traktorhjul?


    ♥ Cornelia 060420 ♥ Gustav 091024 ♥
  • Tuttie

    Jag ska göra två tårtor i helgen och tanken är att det ska vara Lakrits i den ena och skumtomtegrädde på ena..

    Hur får jag bäst lakritssmak, och kan man ha citronfromage till?

    Kan man ha chocklad till skumtomtegrädden?

    Hoppas ni är snälla och hjälper mig! 


    ♥ Cornelia 060420 ♥ Gustav 091024 ♥
  • Tuttie
    Ängaboll skrev 2011-12-15 09:00:05 följande:
    Går det inte att göra lakritsfluff, dvs smälta ner turkisk peppar i grädde?
    Jag har ingen aning... tänkte att jag skulle använda mig av Lakritsbåtar men turkiskpeppar var ju ännu fräckare.. Någon som vet om det går?

    Kan man ha citronfrimage till? 
    ♥ Cornelia 060420 ♥ Gustav 091024 ♥
  • Tuttie
    Angel13 skrev 2011-12-15 10:03:13 följande:

    Supergod lakritssmak får du från kick lakritskola från Malaco, den blir supergod med vaniljmousse till gjord på milda vaniljvisp

     


    SMälter man ner den bara och blandar med vanlijmoussen eller blandar jag med vanlig grädde och har sedan ett annat lager med vaniljmoussen?
    ♥ Cornelia 060420 ♥ Gustav 091024 ♥
  • Tuttie
    Vaja skrev 2011-12-15 10:13:03 följande:

    Borde inte vara några problem att smälta lakritsbåtar, men tror att det tyvärr kan bli väldigt svag lakritssmak. Sedan beror det lite på vilken typ av lakrits man vill ha. Malacos lakritskola är kanon om man vill ha sötlakrits. Salta sillar är supergott att göra fluff på, fast då blir mer salmiaksmak.


    Saltasillar? Har aldrig hört talas om...

    Vad ska man ha till då? 
    ♥ Cornelia 060420 ♥ Gustav 091024 ♥
  • Tuttie
    Angel13 skrev 2011-12-15 10:35:20 följande:
    smälter med grädde och gör vaniljmoussen som ett andra lager. Jag gjorde en moussetårta med denna combo , toppade med lakritssås"glans". Supergott!

    Har gjort en tårta på turkiskpepparfluff och lemoncurdmousse, det blev lite konstigt i en tårta. Sötlakrits passar bättre. :)
    VAd menar du med Lakritssås  "glans"
    ♥ Cornelia 060420 ♥ Gustav 091024 ♥
  • Tuttie
    Angel13 skrev 2011-12-15 12:33:40 följande:
    2dl färdig lakritssås (som man har till glass) blandat med 1/2dl vatten och 3 gelantinblad, blir en glansig topping :) måste givetvis stelna i kylskåp
    Aha okej! Tack.
    ♥ Cornelia 060420 ♥ Gustav 091024 ♥
Svar på tråden Tårttråden del 17