• KSB

    Tårttråden del 17

    Hej!
    Är nu här i tråden, men har varit inne å läst ett par veckor för att lära mig alla era konster :)

    Vilka super fina tårtor ni gör allihopa!

    Jag har hittills gjort 3 tårtor varav 2 best., i söndags kväll hade jag ett par vänner som akut kom på att de ville ha 2 tårtor till måndagen, som tur var hade jag börjat baka 2 tårtor till min sambos jobb bara för skojs skull- för att öva. 

    jag valde att dekorera beställningstårtorna annrolunda mot vad jag tänkte dekorera de andra tårtorna, men hade ju redan förberett dekortaitonerna till sambons jobb,  måste jag kasta dekorationerna eller hur länge klarar de sig?

  • KSB

    Hej allihopa!
    Har läst endel i tråden och letat efter ngt tips när man ska göra laktosfri tårta, finns ju endel laktosfria produkter, men har svårt att tänka vad man ska fylla tårtan med?

  • KSB

    Hej!
    Nu kommer jag med lite nya frågor som ni specialister säkert har svar på...

    Sist lyckades (eller misslyckades) jag med att göra en barbietårta, dock gick detta inte riktigt som jag trott.
    Efter att jag fyllt tårtan, ställt den i kylen (ca 12 timmar) tar jag ut den och sätter den på ett tårtfat, när jag ska börja spackla och täcka så ger sig tårtan, mousserna rinner ut på sidan och bottnarna flyttar på sig, den blev okej ändå, men man blir ju besviken.

    Har de å göra med att mina mousser var för lösa?eller hade jag för mkt mousse, svårt för er att svara på dett när ni inte såg den, men kanske ngn teori?

    Jag undrar även vilket ni föredrar att spackla med, jag har hittils bara andvänt mig av grädde, men funderade på smörkräm, vilket ska man använda när?

    Jag täcker alltid med mmf och behöver alltså inte tänka på att fodra.(vilket man väl slipper om man har sp och spacklar med tex smörkräm)

  • KSB

    en liten fråga till, när man arbetar med fp, ska man använda sig av maizena precis som när man kavlar mmf?

  • KSB
    Lilla fröet skrev 2010-05-26 19:54:13 följande:
    hej, visst va det så att jag kunde göra ahlgrensfluffen ikväll o vispa den i mon kväll? 80 g till 3 dl grädde e det lagom, smakar det mycket då? Kan man färga mmf blått med karamellfärg tror ni?
    Att göra fluffen ikväll och vispa den i morgon är perfekt, det är viktigt att den hinner svalna ordentligt innan den vispas.
    60-80 gram till 3 dl är lagom.
    Jag har färgat mmf med blå karamell färg ett par gånger, oftast får jag den turkos, vet inte om man har i ännu mer färg om man får den riktigt blå, man får använda sig av mkt maizena då den blir väldigt kladdig.
    Lycka till!
  • KSB
    Sigrid skrev 2010-05-30 17:59:11 följande:
    Lemoncurle, kan man ha det som en fyllning i tårta? Bör man blanda den med grädde eller något annat eller ska man ha den som den är? Vad kan passa som ytterligare lager?
    Jag gjorde lemoncurd i en tårta förra veckan, jätte gott!
    Jag köpte ingen burk med lemoncurd, utan gjorde hemmagjord sen blandade jag det med grädde!
    Mannen fick tårtorna till jobbet och de var populära, hallon passar fint ihop med det.
  • KSB
    krikkelin skrev 2010-06-08 10:45:42 följande:
    Jag ska göra en hallonmousse tårta i veckan som ska vara täckt med sp. Jag kan såklart inte lägga sugarpasten direkt på hallonmoussen för då antar jag att den smälter men tror ni att det räcker att jag spacklar/fodrar med grädde under sugarpasten? eller är det säkrare med smörkräm kanske?
    Jag har gjort en tårta fylld med hallonmousse igår, jag spritsade en ring med grädde på kanten av botten innan jag fyllde på med hallonmoussen, sen spackalde jag med grädde.
    Täckte med mmf, men de är ju viktigt att syran från hallonen inte kommer i kontakt med mmf;en.

    Jag vet inte vilket som är bäst att spackla med, men de vet säkert ngn av de andra här inne :)
    Men jag har för mig att de är så att spacklar du tex. med grädde måste du fodra sp:n med olja, pensla på locket. Använder du dig däremot av smörkräm tror jag du slipper det, men som sagt är säkert ngn som har ett bättre svar på detta :)
  • KSB

    Hej!
    Har en tårta där jag ska täcka med marsipan(svart), är inte van vid det, vad är bäst att kavla den på?
    Vill inte använda maizena eller dyl då jag tycker de är så svårt att borsta bort de från marsipanen...

Svar på tråden Tårttråden del 17