mrsjossie skrev 2010-10-19 20:48:15 följande:
Jag har köpt från en Ica-affär som har catering. Fråga även på lokala bagerier/konditorier.
Sussie skrev 2010-10-19 16:11:15 följande:
Hej! Fler än jag som har problem med sprickor när ni täcker tårtan med sockerpastan?
Jag använder Ballinas sockerpasta.. Vet inte vad jag gör för fel :( Sen när jag lyfter tårtan lyfts även sockerpastan upp så sockerpastan blir knövlig. Tror att det kanske beror på att jag inte använder smoother nog mycket men vågar ju inte det med risk för ännu fler sprickor. Känns väldigt tråkigt. Någon som har en lösning på det hela? Tacksam för alla förslag! :)
Jag använder också Ballinas pasta men har aldrig varit med om att den spruckit. Jag brukar i alla fall göra så att jag spacklar tårtan jämn med smörkräm eller grädde. Smörkrämen blir grymt jämn om man arbetar med den länge (jag använder en slickepott modell mindre för detta). Sedan kavlar jag sockerpastan, dock inte för tunt och jag använder rikligt med maizena. Lägger sedan ihop "locket" försiktigt för att sedan lyfta över det. Är tårtan riktigt stor så "viker" jag locket två gånger, eftersom locket är så pass tjockt så blir det heller inga märken eller sprickor.
En smoother underlättar arbetet med en "mjuk hand" går minst lika bra.
Kanske är det så att du helt enkelt kavlar den för tunt? Maizena är nog också bra för att binda ihop.
Jag använder också mycket maizena men har upplevt det som att Maizenan har fastnat i sockerpastan och när jag gjort tårtor som varit färgade är det ju omöjligt att få bort Maizenan från sockerpastan (?) Jag hoppas verkligen jag kommer på något bra sätt att minska sprickorna i sockerpastan och dessutom inga problem med Maizenan, men vet bara inte hur :(