Inlägg från: Tussilussan |Visa alla inlägg
  • Tussilussan

    Tårttråden del 17

    Hejsan, måste bara fråga var ni köper era tårtverktyg ifrån? Nån som har beställt från utlandet nån gång och kan tipsa mig? Inboxa gärna!
    Köper själv vanligtvis via nätet från webshopparna här i sverige.


  • Tussilussan
    Mamma till V och E skrev 2011-03-25 08:10:15 följande:
    Jag vet att man kan få sitt privata kök godkänt för begränsad produktion. Som exempel ges bl.a. smaksättning av honung och hembakat bröd.

    Annars blir det till att bygga nytt kök. Men funderar lite på vad det köket behöver, utifrån den specifika hanteringen som tårtbakning och ev. bakning av andra konditioriartiklar kräver?
    ja har fått höra av en som startade hemma att de gick bra för hälsovårdsnämnden så länge de var i liten utsträckning och att man har rutiner så de är fräscht mm och så var de nåt om att köket skulle va typ bra, mycke yta och sånt..vet inte exakt när de gäller de men..! tror inte alls de är omöjligt iaf!!
  • Tussilussan
    Buspojkarna skrev 2011-03-28 20:30:35 följande:
    vad finns det för olika tårtbutiker på nätet? tårtdecor, kakburken.. kommer inte på fler, men vet att det finns.

    Letar efter ett speciellt silverhjärta som ska vara på syrrans bröllopstårta
    tårtpinglan, tårtkonst, cakedreams, tårtdekorationer är några fler förslag på tårtshoppar..
  • Tussilussan
    Sussiegodsaker skrev 2011-04-04 00:09:48 följande:
    Hur brukar ni frakta era tårtor på sommaren om det ska åka några mil och det är varmt ute? Tänker på risken att det kanske smälter osv.
    Jag hade lagt mina tårtor i tårtkartonger,sedan i en större kartong med massa isklampar runt om, förra sommaren.
  • Tussilussan
    Sigrid skrev 2011-04-04 12:50:13 följande:
    Det enda tipset jag kan ge är att försöka att ta så lite pasta åt gången när du knådar, kavlar och använder utstickare. Jag upplever att om jag tar en stor klump och jobbar med så jobbar jag in maizenamjöl i den och nästa gång så blir det lite mer... o.s.v. Men om jag tar en liten pastabit i taget så blir SP:n inte lika torr och spricker inte lika lätt.
    Aha..ska prova de nästa gång
    Ängaboll skrev 2011-04-04 12:53:28 följande:
    Jag letar efter garanterat nötfri sugarpaste men hittar bara ballinas och det bli ju då problem när man inte kan köpa färdigfärgad, tex svart. Vad göra??
    Är egengjord mmf lätt att arbeta med eller är den svår att kavla ut och täcka tårtor med?
    Vem är det jag sett som har recept på mmf?
    Mmf är inte så svår att kavla ut men upplever den lite elastisk så den drar ihop sig lite varje gång man kavlar ut..
    ja har recept på mmf i min blogg om du inte hittar nåt annat
  • Tussilussan

    Nån som varit med om att någon använt en bild på er tårta?
    Hittade en bild på en bröllopstårta jag gjorde i höstas på tradera! I två annonser!
    Och min bild har ingenting alls med vad denne säljer i annonsen.
    Visst, känns väl smickrande men....!


Svar på tråden Tårttråden del 17