Inlägg från: Lioness |Visa alla inlägg
  • Lioness

    Tårttråden del 17

    MissMurrig skrev 2010-08-15 01:53:59 följande:
    Fick ett MMS nyss med en bild på när brudparet skär i min tårta, och jag får kommentaren "Utsökt tårta, riktigt go. Det gjorde du bra" ... Då blir man glad. Kanske extra glad för att jag tagit mig ett parr glas också. God natt!
    Ja det är ju halva nöjet utöver att baka själva tårtan, att få alla härliga komplimanger!!! Det blir dock tråkigt och tomt utan dom, fick inte alls den responsen jag trodde av mottagaren till Pinupp-tårtan. Börjar snarare fundera på om hon blev besviken... Inte kul och svårt att släppa, men men...

    Kram Karin
    Besök gärna www.bagerskan.se
  • Lioness

    Hej, jag prövade dekorkantverktyg för första gången i helgen, men hur sjutton ska man göra?!?
    Antingen fick jag ett fint mönster, som gärna fastnade och sen var det omöjligt att trycka ut dom eller så kunde jag trycka ut dom men inte göra något mönster... *suck*

    Några bra tips?

    Kram Karin


    Besök gärna www.bagerskan.se
  • Lioness
    Egensinnig skrev 2010-08-22 08:53:42 följande:
    Jag trycker mönstret först och tar sedan utskäraren och skär ut mönsterremasan. Pudrar med lite florsocker så fastnar det inet. Man behöver itne trycka så hårt för att få mönstret men använda jämnt tryck. Jag tycker de är superlätta att använda så undrar nästan om det är något annat märke du fått?
    Jag använder dessa...


    Besök gärna www.bagerskan.se
  • Lioness

    Hej, min svåger fyller år imorgon och har önskat sig en chokladig tårta innehållandes brownie - maräng - chokladmousse - kladdkaka...!! Hur skulle ni göra?

    Kram Karin


    Besök gärna www.bagerskan.se
  • Lioness
    Zelmilainen skrev 2010-08-25 16:03:54 följande:
    en browniebotten, en kladdkakebotten, en marängbotten och med mousse mellan de olika lagrena... men det var ju väldigt mastiga saker alltihop... *L*
    Funderade på om man kunde dela en browniebotten i två lager och ha maräng och mousse imellan, vad tror ni?
    Besök gärna www.bagerskan.se
  • Lioness
    Zelmilainen skrev 2010-08-25 16:07:43 följande:
    borde du väl kunna, borde inte bli lika mastigt så kanske *L*
    Men hur tjock blir en brownie-botten? Jag har aldrig bakat det förut, kan man göra den lite tjockare?
    Besök gärna www.bagerskan.se
  • Lioness
    Zelmilainen skrev 2010-08-25 16:13:31 följande:
    beror det inte lite på med vilken typ av form du använder och vilket recept/vilken mängd på smet man har?
    Får väl nästan göra dubbel sats, har en 26 cm form?
    Besök gärna www.bagerskan.se
  • Lioness

    Hej, jag har fått en förfrågan av en vän som gärna vill ha kakor liknande dessa:



    Någon som har ett bra recept på kakor samt recept på en bra kristyr att dekorera med!

    Kram Karin
    Besök gärna www.bagerskan.se
  • Lioness

    Hej igen!

    Jag har lite tårtbotten kvar och tänkte göra cake pops men har ingen färskost hemma, kan man göra det tillsammans med ngt annat? Tänkte även smaksätta dom med mandel-essens...

    Några tips?

    Kram Karin


    Besök gärna www.bagerskan.se
Svar på tråden Tårttråden del 17