Inlägg från: Missy Cat |Visa alla inlägg
  • Missy Cat

    Tårttråden del 17

    Sigrid skrev 2010-03-18 23:27:11 följande:
    Får man vara med fast man är total nybörjare? Jag bor också i Linköping.
    Jag bor i Norrköping
    ♥ (¯`°?.¸ ♥ LindaRunn.blogg.se ♥¸.?°´¯) ♥
  • Missy Cat
    Sigrid skrev 2010-03-19 12:05:16 följande:
    Jag ska göra iordning päronmousssen (Kiviks päronkräm + marsanpulver + vispgrädde) snart och hade tänkt ha i lite päronessens, men hur många droppar ska jag ha i?
    så många du vill, smaka av
    ♥ (¯`°?.¸ ♥ LindaRunn.blogg.se ♥¸.?°´¯) ♥
  • Missy Cat
    Hera99 skrev 2010-03-19 12:12:11 följande:
    Har inte tid att kika in här nu för tiden,har en 9 mån som är överallt nu Hur mycket SP använder ni till 1 tårta?? Visst borde väl 1 kg räcka till 2 tårtor??
    1 kg räcker bra och det blir nog över en del.
    JAg klarar att täcka en 30 cm tårta med 500g och får över till lite dekorationer med
    ♥ (¯`°?.¸ ♥ LindaRunn.blogg.se ♥¸.?°´¯) ♥
  • Missy Cat
    Sigrid skrev 2010-03-20 14:00:04 följande:
    Jag använde Maizena direkt på köksbänken och det funkade jättebra. Har läst att man ska vrida på pastan flera gånger så att den inte fastnar (några kaveltag och sen vrida lite, kavla, vrida...). Jag lyfte och hade under mer maizena i början så att det hela tiden skulle finnas där. Men det beror säkert på hur kladdig SP är. Kanske behöver SP mer florsocker. Men jag är nybörjare så jag hade kanske bara tur när jag kavlade.
    Jag knådar alltid min sp på maizena (då blir den mindre kladdig)
    Sen kavlar jag den precis som du beskrev på maizena men bara väldigt lite (jag tar min tesil och strösslar ut tunnt med maizena på bordet.

    Att tillsätta florsocker eller kavla på florsocker gör massan bara kletigare.

    Underbara tårtor i bildtråden som vanligt!!!

    Nu ska jag uppdatera bildtråden med helgens 3 roliga tårtor.
    ♥ (¯`°?.¸ ♥ LindaRunn.blogg.se ♥¸.?°´¯) ♥
  • Missy Cat
    lunkentuss skrev 2010-03-22 06:54:59 följande:
    Bakade igår inför 3 årskalas i helgen, min lilla tjej fyller stor Har köpt den där barbieformen på kakburken, så man får en klänning...Den fick stå över natten nu o svalna, så efter frukost ska jag skära den i 2 delar o sen frysa in. Skönt o ha den färdigbakad!Hittade ett recept som var till för den formen, som jag testade o det var super! Väldigt gott o fyllde formen bra =)FRÅGA:När jag ska fylla den, eller egentligen skära den... Ska jag skära två delar så långt ner som möjligt då? Längst upp är den ju väldigt smal... Känns som att det blir stadigast om jag skär i två delar så långt ner som möjligt
    Jag gillar när det är så tunna bottnar som möjligt.
    När jag har gjort barbie-tårta har jag gjort på det här viset utan den formen
    zuperduperme skrev 2010-03-22 11:06:12 följande:
    jag brukar ha dem i olika mousser för att förstärka smaken. har aldrg haft det med bara grädde
    Jag använder de också bara till att förstärka smaken.
    Vaniljen är god att ha i smeten för att få en god vaniljtårtbotten.
    Man borde kunna ha de andra smakerna i smeten med för att få en smaksatt botten.

    Jag har ju iofs gjort smultronmuffins (muffins grundrecept) och tillsatt smultron arom.
    Det blev gott
    ♥ (¯`°?.¸ ♥ LindaRunn.blogg.se ♥¸.?°´¯) ♥
  • Missy Cat
    Sigrid skrev 2010-03-22 16:33:41 följande:
    Frågar igen få se om någon har något tips (lite blandade frågor): 1. Ni som spritsar era tårtor när ni spacklar dem, vilken tyll andvänder ni? Såg på kakburken.se att det fanns en som heter Tyll 789, någon som har den och tycker att den är bra? 2. Någon som gjort egen FP? Funkar det bra? Har den samma hållbarhet som SP? 3. Ni som bakar mycket egna runda tårtor. Vilken diameter har ni på den form ni använder oftast? (funderar på om jag ska beställa)
    Jag har wiltons 4-pack runda bakformar (15, 20. 25, 30)
    Jag använder oftast 25 cm (ger ca 15-20 bitar beroende på höjd)
    Sen har jag en vanlig springform från Ica (24 cm) men den krymper alltid ihop så den anser jag ger 12-15 bitar.
    ♥ (¯`°?.¸ ♥ LindaRunn.blogg.se ♥¸.?°´¯) ♥
  • Missy Cat
    Sigrid skrev 2010-03-22 16:35:45 följande:
    Någon som kan tipsa om någon bra bok där man kan få idéer och kanske steg-för-steg beskrivningar på figurer och tårtor? Såg att det fanns att beställa på kakburken lite olika varianter, men det är svårt att veta om de är bra.
    Internet ger mest information!
    ♥ (¯`°?.¸ ♥ LindaRunn.blogg.se ♥¸.?°´¯) ♥
  • Missy Cat

    Vad tror ni om att göra passionsfruktsmousse på samma sätt som med päronkräm?
    Passionsfrukskräm+marsanpulver+vispgrädde och även tillsätta lite urgröpta passionsfrukter??

    Har någon gjort passionsfruktmoussen i Jfl's blogg?
    Det ska vara Italiensk maräng i. Tror ni det funkar med hårt vispade äggvitor med socker ist?
    Har inte tid och orka att göra en italiensk maräng först.


    ♥ (¯`°?.¸ ♥ LindaRunn.blogg.se ♥¸.?°´¯) ♥
  • Missy Cat
    hoppas på en liten skrev 2010-03-23 12:51:39 följande:
    tänkte höra med er lite jag brukar göra egen mmf täcka tårtan med och ska ha dop nu till helgen hinner inte köpa några andra gelefärger så jag tänkte om det går att anv'nda vanlig karamell färg? jag brukar ju hälla i färgen innan den blir till en deg tänkte om de funka med sån färg oxå?
    Det går jättebra med vanlig karamellfärg!
    Mael skrev 2010-03-23 07:46:51 följande:
    Jag har också gjort en passionsmousse utan marängen. Tyckte dock det blev ganska bra smak på den. Jag improviserade ihop den helt så jag har inte i huvudet nu exakt hur jag gjorde, men om du har tid att vänta till i kväll och kan påminna mig så ska jag leta upp min lilla lapp som jag vet att jag skrev ner lite proportioner på.Håller dock med Lenilus att det var mycket jobb med silningen...
    Gjorde du den i jfl´s blogg och uteslöt marängen?

    Det kanske är lättast att utgå från passionsfruktskräm och tillsätta marsanpulver och vispad grädde
    ♥ (¯`°?.¸ ♥ LindaRunn.blogg.se ♥¸.?°´¯) ♥
  • Missy Cat
    Mael skrev 2010-03-23 16:49:00 följande:
    Jag hade den som utgångspunkt och kombinerade med (hittade ingen citrus kesella t.ex). Hade följande proportioner. Känns som om det var till en rätt liten tårta, men jag minns inte riktigt... 1 äggvita 1 dl socker 1 tsk citron som jag vispade ihop saften ur 3 passionsfrukter 2 gelatinblad (blötlagda och sen smälta i lite av passionssaften) 0,5 burk kesella 1,5 dl grädde vispad halvhård
    Tack för hjälpen Mae och Lenilus
    Får se hur jag gör den (om jag gör den) beställaren har inte bekräftat beställningen ännu.
    ♥ (¯`°?.¸ ♥ LindaRunn.blogg.se ♥¸.?°´¯) ♥
Svar på tråden Tårttråden del 17