• Ankmor

    Tårttråden del 17

    VÄLKOMMEN!

    Det är jättekul att det hela tiden kommer så mycket nya ansikten.
    Då samma frågor tenderar att ställas om och om igen ber vi vänligen, men bestämt, att alla nya läser igenom "Guide till Tårttråden" ordentligt första gången.
    (Du måste vara inloggad för att läsa)


    Då Tårttrådens tempo är högt och för att ingen ska missa någon av de fina tårtor som görs bör man lägga in bilder av sina alster i Tårttrådens bildtråd som vi stolt delar med Cupcaketråden.

    Säg till här i tråden om du behöver hjälp att klistra in din bild.
    Den som hjälper till säger med fördel till innan så det inte blir dubletter.







    För inspiration :

    Googels bildsök

    Bäst resultat hos Google får du om du gör sökningen på engelska.
    Cakes + ”ämnesord”, men pröva gärna på svenska med.

    Många funderingar kring livsmedel hittar du svar på hos Livsmedelsverket


    När man gör tårtor finns det inga måsten, det viktiga är att man har roligt.
    Följ din egen budget och smak. Det finns (nästan ) inga rätt eller fel.

    __________________________________________________ __________________________


    - OBS! -


    Prata inte beställningar och betalning i tråden.
    Dels så riskerar ni att få en varning då om inlägget blir anmält, då det kan räknas som reklam, men även för att försäljning från icke livsmedelsgodkänt kök till kund är emot livsmedelslagen.


    Hotlänkning till bilder är inte tillåten.
    Om du har tillständ att använda bilden - spar ned bilden och lägg i ditt galleri, innan du klistrar in den här.
    Om du inte har tillstånd ---> Klistra in URL-adressen istället.


    Länkning till egen hemsida eller extern blogg med försäljning/som tar emot beställningar är inte tillåten.
    Länkning till egen
    FL-blogg är dock tillåten samt blogg / hemsida utan ekonomisk vinning/försäljning etc...
    __________________________________________________ __________________________


    Viktiga länkar -

      

       


                                        (Uppdateras inte på ett tag)

    En sida väl värd att besöka:

    TÅRTIVERSUM
    (Tårtsida med bla a Forum, Galleri, hjälpmedel mm)

    Hjärtligt välkomna, gamla som nya!
    Hoppas att alla ska trivas!


    Länkar till tidigare trådar

    Tråd nr 1
    Tråd nr 16 


     



    Man får länka till både hemsida och blogg så länge det inte finns någon information om egen företagsamhet/egen vinning/info om hur man beställer mm, det får inte heller finnas länkar till egen verksamhet mm

    DVS - så länge bloggen/hemsidan är helt hobbybaserad utan ekonomisk vinning så kan ni visa länk så mycket ni vill!


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-15 21:51
    ***********************************

    Här kan du dela med dig av dina BÄSTA TIPS!
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m52537869.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-18 15:35
    ---- ----

    BLOGGTRÅD!!
    www.familjeliv.se/Forum-5-155/m53109018.html
    Här kan ni länka till er tårtblogg/bakverksblogg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-21 15:30
    !!!***!!!***!!!***!!!***!!!

    HÄR BOR VI
    -----------------
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m53580376.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-09 02:53

    ^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^

    Det verkar vara något knas med tårtiversum.
    Här finns en TÅRTBITSUTRÄKNARE
    www.pejgan.com/antalbitar.asp

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-29 00:36
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
    Pejgan har lagt av...
    Nu finns TÅRTBITSUTRÄKNARE här
    lindarunn.blogg.se/
    Tack MissyCat!!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-04 14:48
    ##############################################
    TYVÄRR har vissa av medlemmarna som jag länkar till i TS avslutat sina konton / tömt sin blogg. Jag ber om ursäkt att FL inte tillåter redigering av TS...
    ##############################################
  • Svar på tråden Tårttråden del 17
  • Lenilus
    Smurfan 81 skrev 2010-03-13 16:30:48 följande:
    Superfina som vanligt!Blev ingen tävling för mig iår, hinner tyvärr inte. Däremot ska jag dit och rösta!
    Bra då får du rösta på mig! {#lang_emotions_wink} Näe, men vi kanske ses där, man kanske ska ha sitt FL-nick på en namnbricka, hehe.
    Gravid 89 skrev 2010-03-13 15:10:32 följande:
    Superfina tårtor, som vanligt! Spännande med tävling! Du får berätta hur det går sen! Vad är det som gäller för tävlingen, är det något tema, eller hur går det till?Jag tror ingen annan "härifrån" ska vara med i af, vad jag har förstått...
    Ja, jag är nervös! Vet inte riktigt vad jag gett mig in på, men måste ge mig själv en utmaning. Temat är 70-tals bröllopstårta och mer vet jag inte, info skulle komma sa dom, men ingen info har kommit än och det gör mig lite stressad. Antar att man får tolka det fritt, så jag har redan min skapelse klar i huvudet. Hur den sen klarar sig i konkurrensen återstår att se {#lang_emotions_smile}.
  • Smurfan 81
    Lenilus skrev 2010-03-13 18:28:50 följande:
    Bra då får du rösta på mig! {#lang_emotions_wink} Näe, men vi kanske ses där, man kanske ska ha sitt FL-nick på en namnbricka, hehe.

    Ja, jag är nervös! Vet inte riktigt vad jag gett mig in på, men måste ge mig själv en utmaning. Temat är 70-tals bröllopstårta och mer vet jag inte, info skulle komma sa dom, men ingen info har kommit än och det gör mig lite stressad. Antar att man får tolka det fritt, så jag har redan min skapelse klar i huvudet. Hur den sen klarar sig i konkurrensen återstår att se .
    Tror vi var typ 5 från FL som tävlade förra året, men man får inte veta vem som gjort vilken tårta!

    Tror man skulle få tolka fritt, men ring de och fråga! Man vill ju ha lite tid på sig så det kan vara skönt att få börja så fort som möjligt om du nu redan har en idé klar.
  • Vaja
    Smurfan 81 skrev 2010-03-13 18:30:15 följande:
    Har nån testat den här?www.kakburken.se/product_info.php?products_id...Naturligtvis slut i lager... Men det den enda neutrala jag kan hitta. Står att man ska använda den med schabloner, funkar det att bara spray på tårta för att få en glitter effekt?
    Den har jag {#lang_emotions_laughing} Blir fina glittriga tårtor av den. Har på några stycken i bildgalleriet, men tyvärr så syns inte så bra. Syns bäst på min nyårstårta, annars knappt märkbart på bild {#lang_emotions_frown}
  • Smurfan 81
    Vaja skrev 2010-03-13 21:20:12 följande:
    Den har jag  Blir fina glittriga tårtor av den. Har på några stycken i bildgalleriet, men tyvärr så syns inte så bra. Syns bäst på min nyårstårta, annars knappt märkbart på bild
    Ok, men då vet jag att det blir bra "på riktigt" i alla fall!
    Får ta den med nästa beställning, den och massa färger jag ville ha var slut i lagret, men jag ville inte vänta längre med min beställning nu. Ojojoj, när är man nöjd med verktyg tro?
  • Niccipicci

    Smurfan - Jag som tycker jag har gått igenom kakburkens sida hur grundligt som helst. Tydligen inte Dock vill jag ha helvita.

    Egensinnig - Den där vikningen såg ju faktiskt jätte enkel ut och smart idé med overhead papper som fönster. Det där kommer jag pyssla med framöver

    Tack ska ni ha!

  • Smurfan 81
    Smurfan 81 skrev 2010-03-12 22:21:57 följande:
    4 ägg 2 dl socker 2 dl Finax Glutenfri mix 2 tsk bakpulver Vispa ägg och socker. Blanda bakpulvret med mixen, vispa ner i äggblandningen. Ner i en form (ca 22 cm). In i ugnen ca 40 min på 175 grader.
    Förlåt, jag skev fel på glutenfria receptet! Det äe Sempers Fin Mix jag använder Inte Finax! Blandade ihop det! Finax har väl iofs också nån typ av bakmix, men jag har bara använt Sempers Fin Mix och det blir jättefina luftiga bottnar!
  • Sigrid

    Ni som gör egen SP, vilket recept följer ni?

    Det recept jag har (från bakalitenkaka-bloggen) står det att det ska vara 900-1000 g florsocker, men eftersom det är första gången jag gjorde SP så har jag ingen aning om hur "kladdig" SP ska vara. Ni som gjort SP och fått den bra, har ni något exakt mått på florsockret där ni tycker att det blir perfekt?

  • Egensinnig
    Sigrid skrev 2010-03-14 11:01:05 följande:
    Ni som gör egen SP, vilket recept följer ni?Det recept jag har (från bakalitenkaka-bloggen) står det att det ska vara 900-1000 g florsocker, men eftersom det är första gången jag gjorde SP så har jag ingen aning om hur "kladdig" SP ska vara. Ni som gjort SP och fått den bra, har ni något exakt mått på florsockret där ni tycker att det blir perfekt?
    Det finns inget exkat mått iom att luftfuktighet och annat påverkar hur SPn blir. En grundregel är att hellre lämna den att vila för kladdig än för torr. Lätt att knåda i extra florsocker sedan men svårare att få en för trr/hård att bli bra. SÅ var itne rädd att lämna den kladdig men räkna då med att det går åt mer florsocker när du knådar den. Och knåda, knåda, knåda för att den ska bli bra
    Matilda, Matilda........
Svar på tråden Tårttråden del 17