• Ankmor

    Tårttråden del 17

    VÄLKOMMEN!

    Det är jättekul att det hela tiden kommer så mycket nya ansikten.
    Då samma frågor tenderar att ställas om och om igen ber vi vänligen, men bestämt, att alla nya läser igenom "Guide till Tårttråden" ordentligt första gången.
    (Du måste vara inloggad för att läsa)


    Då Tårttrådens tempo är högt och för att ingen ska missa någon av de fina tårtor som görs bör man lägga in bilder av sina alster i Tårttrådens bildtråd som vi stolt delar med Cupcaketråden.

    Säg till här i tråden om du behöver hjälp att klistra in din bild.
    Den som hjälper till säger med fördel till innan så det inte blir dubletter.







    För inspiration :

    Googels bildsök

    Bäst resultat hos Google får du om du gör sökningen på engelska.
    Cakes + ”ämnesord”, men pröva gärna på svenska med.

    Många funderingar kring livsmedel hittar du svar på hos Livsmedelsverket


    När man gör tårtor finns det inga måsten, det viktiga är att man har roligt.
    Följ din egen budget och smak. Det finns (nästan ) inga rätt eller fel.

    __________________________________________________ __________________________


    - OBS! -


    Prata inte beställningar och betalning i tråden.
    Dels så riskerar ni att få en varning då om inlägget blir anmält, då det kan räknas som reklam, men även för att försäljning från icke livsmedelsgodkänt kök till kund är emot livsmedelslagen.


    Hotlänkning till bilder är inte tillåten.
    Om du har tillständ att använda bilden - spar ned bilden och lägg i ditt galleri, innan du klistrar in den här.
    Om du inte har tillstånd ---> Klistra in URL-adressen istället.


    Länkning till egen hemsida eller extern blogg med försäljning/som tar emot beställningar är inte tillåten.
    Länkning till egen
    FL-blogg är dock tillåten samt blogg / hemsida utan ekonomisk vinning/försäljning etc...
    __________________________________________________ __________________________


    Viktiga länkar -

      

       


                                        (Uppdateras inte på ett tag)

    En sida väl värd att besöka:

    TÅRTIVERSUM
    (Tårtsida med bla a Forum, Galleri, hjälpmedel mm)

    Hjärtligt välkomna, gamla som nya!
    Hoppas att alla ska trivas!


    Länkar till tidigare trådar

    Tråd nr 1
    Tråd nr 16 


     



    Man får länka till både hemsida och blogg så länge det inte finns någon information om egen företagsamhet/egen vinning/info om hur man beställer mm, det får inte heller finnas länkar till egen verksamhet mm

    DVS - så länge bloggen/hemsidan är helt hobbybaserad utan ekonomisk vinning så kan ni visa länk så mycket ni vill!


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-15 21:51
    ***********************************

    Här kan du dela med dig av dina BÄSTA TIPS!
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m52537869.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-18 15:35
    ---- ----

    BLOGGTRÅD!!
    www.familjeliv.se/Forum-5-155/m53109018.html
    Här kan ni länka till er tårtblogg/bakverksblogg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-21 15:30
    !!!***!!!***!!!***!!!***!!!

    HÄR BOR VI
    -----------------
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m53580376.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-09 02:53

    ^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^

    Det verkar vara något knas med tårtiversum.
    Här finns en TÅRTBITSUTRÄKNARE
    www.pejgan.com/antalbitar.asp

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-29 00:36
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
    Pejgan har lagt av...
    Nu finns TÅRTBITSUTRÄKNARE här
    lindarunn.blogg.se/
    Tack MissyCat!!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-04 14:48
    ##############################################
    TYVÄRR har vissa av medlemmarna som jag länkar till i TS avslutat sina konton / tömt sin blogg. Jag ber om ursäkt att FL inte tillåter redigering av TS...
    ##############################################
  • Svar på tråden Tårttråden del 17
  • CoolJen
    CoolJen skrev 2012-08-16 17:44:35 följande:
    Finns det någon som gör moussetårtor, (alltså ej SP eller likn. på)?
    Länka gärna till hemsida
    oj såg nu att man inte får göra det men länka gärna till er FL sida eller iboxa ett tips.
    Jag vill se bilder på  moussetårtor jag ju
  • Ankmor
    CoolJen skrev 2012-08-16 17:44:35 följande:
    Finns det någon som gör moussetårtor, (alltså ej SP eller likn. på)?
    Länka gärna till hemsida

    Här finns tre tårtor att kika på; http://bakochdessert.se/nyckelord/14898

    Själv gjorde jag en mousse-variant till min systerdotters dop för några år sedan.
    http://www.familjeliv.se/hem/ankmor/galleri.php?cur_album=T%E5rtor&page=4
    Det är en "vanlig tårta" fylld med passionsfruktsmousse och täckt med hallonmousse & marispan.

    Här är ett par till; http://sockerochmirakel.blogspot.se/2010/10/moussetartor.html

     Denna hemsidan är alltid bra att ha tillhands när man söker svar på tårt- & bakfrågor!
    http://www.bagerskan.se/2011/07/beskrivning-moussetarta.html

    Och du, man får visst det efterlysa bloggar/bilder/hemsidor så som du gjorde - du bad ju inte om priser eller försökte göra en beställning, eller hur?

    Lycka till i letandet!            
        
    Tomt här just nu...
  • smlh
    Zelmilainen skrev 2012-08-15 15:43:56 följande:
    kokos eller choklad? jag hade chokladmousse med kiwimousse, det blev uppskattat
    nehepp...

    Men hur gör man kiwimousse till tårtan? Hittar inget över huvud taget!
    Charlie - 15/2 ♥
  • Zelmilainen
    smlh skrev 2012-08-17 14:37:51 följande:
    jag passerade kiwi med en stavmixer, vispade i några matskedar snabbmarsan som jag sen blandade med några deciliter vispad grädde
    nehepp...
  • Zelmilainen
    smlh skrev 2012-08-17 16:51:48 följande:
    Vad roligt mitt inlägg blev :) tack för hjälpen!
    lycka till
    nehepp...
  • tjejhalmstad

    Misslyckas hela tiden med tårtbottnarna. Hur gör ni och vad har ni för recept och form?

    Gjorde idag i en springform i 22 i omkrets. Gjorde på 4 ägg, 2dl socker, 1 dl mjöl, 1 dl potatismjöl, 1tsk bakpulver.  
    Smörjer formen och tar på krage med bakplåtspapper och tar sedan ströbröd.

    När den är klar i ugnen så sjunker den ihop på höjden en del och krymper fort runt kanterna. i botten skilljer det sen när jag skällpt upp den nästan 4 cm på hela tårtan än var formen är.
    Och den blir konformad tårtan.

    Skulle sen göra ovanvåningen och springformen då har 12 i omkrets och den blir hög och fin men då har jag fyllt formen väl men den sjunker ihop så mycket sen och blir liksom som ett krispigt/sockrigt täcke ovanpå som hänger från formen där uppe och när man sen då ska öppna formen eller börja skära loss den så är den liksom ihållig från "locket ovanpå" 1-2 cm tills sockerkakan börjar från den sockriga hinnn som blivit. Svårt att förklara plus att den krympt rejält i omkrets. Hade inte fått ut 3 fina delar av tårtorna. Den lilla formen gjorde jag dessutom 2 ggr. en gång med bakplåtspapper runt formen och andra gången utan för att se om det blev nån skillnad men det blev ungefär detsamma efteråt..

    Va görs för fel? Har provat ett liknande recept också då jag hade påökat lite mer ingredienser men de har varit likadant resultat förutom några ggr har jag fått en hög fin jämn tårta som jag fått ut minst 4 höga delar av tårtan. Har vispat socker och ägg länge och nu på senaste tid vänt ner mjölblandningen.

    Blir lite stressad inför nästa veckas bröllopstårtor..

    Snälla hjälp mig.

    Använde nu stora ägg och det kan ha betydelse? Vet att jag förr köpt på mig billiga ägg och de har varit imindre storlek. Har kanske använt dem i tårtan och att de då gjort att de blivit bättre resultat?                     
         

  • Zelmilainen
    ventilera mera skrev 2012-08-16 09:09:47 följande:

    .

    No Egg har jag använt en hel del och det är jättebra... men funkar bäst när man ska starta med "blanda socker+fett-kakor", dvs när man inte behöver vispa upp ägg och socker, för det blir inte lika fluffigt och det färdiga resultatet blir lite mer kompakt.

    Men jag har också fått ett recept på en äggfri tårtbotten här i tråden och den var väldigt bra... kan ju vara den som föreslås här ovanför, är inte säker för jag har tappat receptet.
    kan man ha mer potatismjöl än vetemjöl lr så för att göra att den kanske blir mer fluffig?
    tjejhalmstad skrev 2012-08-17 18:23:42 följande:
    Misslyckas hela tiden med tårtbottnarna. Hur gör ni och vad har ni för recept och form?

    Gjorde idag i en springform i 22 i omkrets. Gjorde på 4 ägg, 2dl socker, 1 dl mjöl, 1 dl potatismjöl, 1tsk bakpulver.  
    Smörjer formen och tar på krage med bakplåtspapper och tar sedan ströbröd.

    När den är klar i ugnen så sjunker den ihop på höjden en del och krymper fort runt kanterna. i botten skilljer det sen när jag skällpt upp den nästan 4 cm på hela tårtan än var formen är.
    Och den blir konformad tårtan.

    Skulle sen göra ovanvåningen och springformen då har 12 i omkrets och den blir hög och fin men då har jag fyllt formen väl men den sjunker ihop så mycket sen och blir liksom som ett krispigt/sockrigt täcke ovanpå som hänger från formen där uppe och när man sen då ska öppna formen eller börja skära loss den så är den liksom ihållig från "locket ovanpå" 1-2 cm tills sockerkakan börjar från den sockriga hinnn som blivit. Svårt att förklara plus att den krympt rejält i omkrets. Hade inte fått ut 3 fina delar av tårtorna. Den lilla formen gjorde jag dessutom 2 ggr. en gång med bakplåtspapper runt formen och andra gången utan för att se om det blev nån skillnad men det blev ungefär detsamma efteråt..

    Va görs för fel? Har provat ett liknande recept också då jag hade påökat lite mer ingredienser men de har varit likadant resultat förutom några ggr har jag fått en hög fin jämn tårta som jag fått ut minst 4 höga delar av tårtan. Har vispat socker och ägg länge och nu på senaste tid vänt ner mjölblandningen.

    Blir lite stressad inför nästa veckas bröllopstårtor..

    Snälla hjälp mig.

    Använde nu stora ägg och det kan ha betydelse? Vet att jag förr köpt på mig billiga ägg och de har varit imindre storlek. Har kanske använt dem i tårtan och att de då gjort att de blivit bättre resultat?                     
         
    jag gör recept efter tre lika principen, 4 lr 5 ägg till en form på 24 cm. från denna sida: lindarunn.se/2010/february/tartbotten.html du ska aldrig låta det sista av smeten hamna i mitten, då sjunker den ofta ihop i mitten. gör det det så rör försiktigt runt lite så att det sista hamnar nån annanstans.
     
    nehepp...
  • Zelmilainen

    nu har jag lagt upp bild i bildtråden på elektrikertårtan om nån är nyfiken


    nehepp...