• Ankmor

    Tårttråden del 17

    VÄLKOMMEN!

    Det är jättekul att det hela tiden kommer så mycket nya ansikten.
    Då samma frågor tenderar att ställas om och om igen ber vi vänligen, men bestämt, att alla nya läser igenom "Guide till Tårttråden" ordentligt första gången.
    (Du måste vara inloggad för att läsa)


    Då Tårttrådens tempo är högt och för att ingen ska missa någon av de fina tårtor som görs bör man lägga in bilder av sina alster i Tårttrådens bildtråd som vi stolt delar med Cupcaketråden.

    Säg till här i tråden om du behöver hjälp att klistra in din bild.
    Den som hjälper till säger med fördel till innan så det inte blir dubletter.







    För inspiration :

    Googels bildsök

    Bäst resultat hos Google får du om du gör sökningen på engelska.
    Cakes + ”ämnesord”, men pröva gärna på svenska med.

    Många funderingar kring livsmedel hittar du svar på hos Livsmedelsverket


    När man gör tårtor finns det inga måsten, det viktiga är att man har roligt.
    Följ din egen budget och smak. Det finns (nästan ) inga rätt eller fel.

    __________________________________________________ __________________________


    - OBS! -


    Prata inte beställningar och betalning i tråden.
    Dels så riskerar ni att få en varning då om inlägget blir anmält, då det kan räknas som reklam, men även för att försäljning från icke livsmedelsgodkänt kök till kund är emot livsmedelslagen.


    Hotlänkning till bilder är inte tillåten.
    Om du har tillständ att använda bilden - spar ned bilden och lägg i ditt galleri, innan du klistrar in den här.
    Om du inte har tillstånd ---> Klistra in URL-adressen istället.


    Länkning till egen hemsida eller extern blogg med försäljning/som tar emot beställningar är inte tillåten.
    Länkning till egen
    FL-blogg är dock tillåten samt blogg / hemsida utan ekonomisk vinning/försäljning etc...
    __________________________________________________ __________________________


    Viktiga länkar -

      

       


                                        (Uppdateras inte på ett tag)

    En sida väl värd att besöka:

    TÅRTIVERSUM
    (Tårtsida med bla a Forum, Galleri, hjälpmedel mm)

    Hjärtligt välkomna, gamla som nya!
    Hoppas att alla ska trivas!


    Länkar till tidigare trådar

    Tråd nr 1
    Tråd nr 16 


     



    Man får länka till både hemsida och blogg så länge det inte finns någon information om egen företagsamhet/egen vinning/info om hur man beställer mm, det får inte heller finnas länkar till egen verksamhet mm

    DVS - så länge bloggen/hemsidan är helt hobbybaserad utan ekonomisk vinning så kan ni visa länk så mycket ni vill!


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-15 21:51
    ***********************************

    Här kan du dela med dig av dina BÄSTA TIPS!
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m52537869.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-18 15:35
    ---- ----

    BLOGGTRÅD!!
    www.familjeliv.se/Forum-5-155/m53109018.html
    Här kan ni länka till er tårtblogg/bakverksblogg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-21 15:30
    !!!***!!!***!!!***!!!***!!!

    HÄR BOR VI
    -----------------
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m53580376.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-09 02:53

    ^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^

    Det verkar vara något knas med tårtiversum.
    Här finns en TÅRTBITSUTRÄKNARE
    www.pejgan.com/antalbitar.asp

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-29 00:36
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
    Pejgan har lagt av...
    Nu finns TÅRTBITSUTRÄKNARE här
    lindarunn.blogg.se/
    Tack MissyCat!!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-04 14:48
    ##############################################
    TYVÄRR har vissa av medlemmarna som jag länkar till i TS avslutat sina konton / tömt sin blogg. Jag ber om ursäkt att FL inte tillåter redigering av TS...
    ##############################################
  • Svar på tråden Tårttråden del 17
  • Missy Cat
    Mael skrev 2010-03-24 19:28:57 följande:
    Jag har gjort den och upplevde inget strul med den. Hade den till jordgubbsmousse och vit chokladfluff. Tyckte totalen blev väldigt god, men själva champagnemoussen fristående var rätt speciell. Abolsut god - men annorlunda och lite oväntad på nåt sätt...
    Det gick bra med champagnemoussen igår, och god blev den med.
    Både jag, sambon, svärmor och svärfar gillade den då vi provsmakade.
    Sen blev det ju lite lyxigt över till oss tre som inte skulle köra bil igår
    ♥ (¯`°?.¸ ♥ LindaRunn.blogg.se ♥¸.?°´¯) ♥
  • Missy Cat
    Kissekatt skrev 2010-03-25 12:35:44 följande:
    Finns det någon som har gjort älvor i socker/flowerpasta?Jag skulle behöva lite bilder i så fall.Jag ska göra en tingeling nästa helg.
    Lenilus har gjort Tingelingtårtor, 2 st om jag inte minns helt fel.
    ♥ (¯`°?.¸ ♥ LindaRunn.blogg.se ♥¸.?°´¯) ♥
  • Smulan1979
    JoKo skrev 2010-03-25 11:33:55 följande:
    Min MMF håller sig i flera månader... varken smakar, luktar eller blir konstig att jobba med..
    Great! Ja det består ju nästan bara av socker så varför inte...
  • Pigelinen

    Jag har nu gjort två tårtor. Detta blir väl totalt typ 5-6 tårtan någonsin med SP.

    Fuskade en hel del och köpte färdiga bottnar och även Ekströms färdiga mouser (var osäker på hur lång tid det skulle ta att göra tårtorna så jag vågade inte chans på att jag hade tid att baka själv).

    Den första blev en chokladbotten (ICAs någon som smakat) med ett lager hallonsylt (födelsedagsbarnets önskan) och ett lager Ekströms chokladmous med crisp. Täkt med SP som Spindelmannen.

    Denandre en vanlig botten med även här hallonsylt och så ett lager Ekströms hallonmouse. Täkt med SP som Batman.

    Till båda tårtorna spackalde jag med citronsmörkräm, var oroliga tt de skulle bli för söta annars, vad tror ni om detta??? Blir lite orolig att jag gjort knassammanställning. (provsmakade mouse, sylt och lite kräm på en tsk och det var gott)

    Sen har jag den stora frågan till er proffs... Spindelmannentårtan ska ha "spindelnät" men jag tänkte att det borde ju vara bättre att vänta till i morgon lunch då vi ska äta dem att spritsa på så att det inte rinner ut eller tänker jag fel?
    Har svart gel på tub men tycker ändå att den är för lös. Har provat att göra kristyr och färga den med gelen och det blir grått men bättre konsistens, ska jag istället köra på det?

    Tack på förhand!


  • Missy Cat
    Pigelinen skrev 2010-03-25 13:53:11 följande:
    Jag har nu gjort två tårtor. Detta blir väl totalt typ 5-6 tårtan någonsin med SP. Fuskade en hel del och köpte färdiga bottnar och även Ekströms färdiga mouser (var osäker på hur lång tid det skulle ta att göra tårtorna så jag vågade inte chans på att jag hade tid att baka själv). Den första blev en chokladbotten (ICAs någon som smakat) med ett lager hallonsylt (födelsedagsbarnets önskan) och ett lager Ekströms chokladmous med crisp. Täkt med SP som Spindelmannen. Denandre en vanlig botten med även här hallonsylt och så ett lager Ekströms hallonmouse. Täkt med SP som Batman. Till båda tårtorna spackalde jag med citronsmörkräm, var oroliga tt de skulle bli för söta annars, vad tror ni om detta??? Blir lite orolig att jag gjort knassammanställning. (provsmakade mouse, sylt och lite kräm på en tsk och det var gott) Sen har jag den stora frågan till er proffs... Spindelmannentårtan ska ha "spindelnät" men jag tänkte att det borde ju vara bättre att vänta till i morgon lunch då vi ska äta dem att spritsa på så att det inte rinner ut eller tänker jag fel? Har svart gel på tub men tycker ändå att den är för lös. Har provat att göra kristyr och färga den med gelen och det blir grått men bättre konsistens, ska jag istället köra på det? Tack på förhand!
    jag har bara målat med svåart pastafärg.
    ♥ (¯`°?.¸ ♥ LindaRunn.blogg.se ♥¸.?°´¯) ♥
  • Lenilus
    Missy Cat skrev 2010-03-25 12:57:39 följande:
    Lenilus har gjort Tingelingtårtor, 2 st om jag inte minns helt fel.
    4 faktiskt {#lang_emotions_wink}. Folk var tokiga i Tingeling ett tag. Dock skulle jag gjort själva Tingeling annorlunda om jag gjorde henne idag, men kan ju vara lite inspiration iaf.
  • Gravid 89

    Har gjort min första bröllopstårta! Visserligen är den bara till 10-12 personer, men ändå :)
    Tårtan är ännu inte helt klart, för brudparets namn ska också finnas med på tårtan.
    Inga bilder finns i bloggen ännu, eftersom paret som ska gifta sig har planerat att hålla bröllopet hemligt fram tills den dagen...

    Ni får se mer bilder på söndag! Tyvärr är det jättedålig kvalité och ljus på bilderna, hade inget bra ljus att fotografera i...

    TACK LENILUS för inspirationen till nalle-paret! Jag blev dock inte helt nöjd med nalle-brudgummen, tyckte hans ögonbryn blev alldeles för "buskiga" så att han påminde om Mr. Bean ;)
    Men jag orkade inte göra om det, tyckte det fick vara bra!

  • neenoo

    Ja jag håller på att fixa ett barnkalas som ska vara utomhus på lördag. Födelsedagsbarnet gillar inte Tårta(?!) så då gjorde jag cakepops som känns lite festligt. Vet inte om jag hamnade rätt med dem här i bildtråden men det har varit fler med tidigare om jag inte minns fel.
    Den unga damen älskar bamse så det blev små honungsburkar. Tänkte ev ge mig in på att göra sp dekorationer till dumlemuffinsarna som jag ska göra imorgon. Men jag vill göra bamse och det känns som det tar ett tag att göra 10-15 st.

  • hoppas på en liten

    måste ha hjälp ska ju göra tårtorna till dopet nu senare idag men måste ha hjälp på hur jag ska göra en drottningtårta, har hittat ett recept på google men skulle vilja ha lite hjälp med några frågor som jag har.

    kan jag göra botten på 3 st rulltårte botten?
    ska bären som ska ligga på i mitten vara tinade eller går de lägga på dom frysta så dom tinar?
    kan jag göra klart tårtan helt idag? tänkte göra den senare ikväll i så fall, den ska ätas runt 17 tiden på lördag.

    som sagt behöver lite hjälp med dom frågorna och hoppas nån kan svara, är inte så van med att göra tårtor.

Svar på tråden Tårttråden del 17