• Ankmor

    Tårttråden del 17

    VÄLKOMMEN!

    Det är jättekul att det hela tiden kommer så mycket nya ansikten.
    Då samma frågor tenderar att ställas om och om igen ber vi vänligen, men bestämt, att alla nya läser igenom "Guide till Tårttråden" ordentligt första gången.
    (Du måste vara inloggad för att läsa)


    Då Tårttrådens tempo är högt och för att ingen ska missa någon av de fina tårtor som görs bör man lägga in bilder av sina alster i Tårttrådens bildtråd som vi stolt delar med Cupcaketråden.

    Säg till här i tråden om du behöver hjälp att klistra in din bild.
    Den som hjälper till säger med fördel till innan så det inte blir dubletter.







    För inspiration :

    Googels bildsök

    Bäst resultat hos Google får du om du gör sökningen på engelska.
    Cakes + ”ämnesord”, men pröva gärna på svenska med.

    Många funderingar kring livsmedel hittar du svar på hos Livsmedelsverket


    När man gör tårtor finns det inga måsten, det viktiga är att man har roligt.
    Följ din egen budget och smak. Det finns (nästan ) inga rätt eller fel.

    __________________________________________________ __________________________


    - OBS! -


    Prata inte beställningar och betalning i tråden.
    Dels så riskerar ni att få en varning då om inlägget blir anmält, då det kan räknas som reklam, men även för att försäljning från icke livsmedelsgodkänt kök till kund är emot livsmedelslagen.


    Hotlänkning till bilder är inte tillåten.
    Om du har tillständ att använda bilden - spar ned bilden och lägg i ditt galleri, innan du klistrar in den här.
    Om du inte har tillstånd ---> Klistra in URL-adressen istället.


    Länkning till egen hemsida eller extern blogg med försäljning/som tar emot beställningar är inte tillåten.
    Länkning till egen
    FL-blogg är dock tillåten samt blogg / hemsida utan ekonomisk vinning/försäljning etc...
    __________________________________________________ __________________________


    Viktiga länkar -

      

       


                                        (Uppdateras inte på ett tag)

    En sida väl värd att besöka:

    TÅRTIVERSUM
    (Tårtsida med bla a Forum, Galleri, hjälpmedel mm)

    Hjärtligt välkomna, gamla som nya!
    Hoppas att alla ska trivas!


    Länkar till tidigare trådar

    Tråd nr 1
    Tråd nr 16 


     



    Man får länka till både hemsida och blogg så länge det inte finns någon information om egen företagsamhet/egen vinning/info om hur man beställer mm, det får inte heller finnas länkar till egen verksamhet mm

    DVS - så länge bloggen/hemsidan är helt hobbybaserad utan ekonomisk vinning så kan ni visa länk så mycket ni vill!


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-15 21:51
    ***********************************

    Här kan du dela med dig av dina BÄSTA TIPS!
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m52537869.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-18 15:35
    ---- ----

    BLOGGTRÅD!!
    www.familjeliv.se/Forum-5-155/m53109018.html
    Här kan ni länka till er tårtblogg/bakverksblogg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-21 15:30
    !!!***!!!***!!!***!!!***!!!

    HÄR BOR VI
    -----------------
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m53580376.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-09 02:53

    ^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^

    Det verkar vara något knas med tårtiversum.
    Här finns en TÅRTBITSUTRÄKNARE
    www.pejgan.com/antalbitar.asp

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-29 00:36
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
    Pejgan har lagt av...
    Nu finns TÅRTBITSUTRÄKNARE här
    lindarunn.blogg.se/
    Tack MissyCat!!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-04 14:48
    ##############################################
    TYVÄRR har vissa av medlemmarna som jag länkar till i TS avslutat sina konton / tömt sin blogg. Jag ber om ursäkt att FL inte tillåter redigering av TS...
    ##############################################
  • Svar på tråden Tårttråden del 17
  • Swagger
    Egensinnig skrev 2010-05-20 06:51:12 följande:
    Kokosmoussen hade jag essence i de första gångerna men har slutat med det då jag tyckte det smakade solkräm. Godare med den naturella kokssmaken som inte tar över hela tårtan. ChokladMMF är MMF som jag tillsätter kakao och även svart färg i smeten innan jag har i florsockret. Hjälper att använda chokladflorsocker också. Denna MMF blir dock torrrare o lite svårarbetad jämfört m vanlig. Har man glycerine o glukos (vit sirap) hemma kan man ta en msk av varje för att öka smidigheten
    Tack :) Hur mycket kako ungefär till en sats MMF?
  • joseline
    Swagger skrev 2010-05-19 22:01:53 följande:
    Kanon, tack. Har du kört helt utan Maizena då? Det ska testas. Jag har också inhandlat ett sånt där teflonbakplåtspapper och ska testa det.
    Har aldrig använt maizena. Men det gäller att vända ofta och ibland använda mer kokosfett om det börjar fastna iallafall.
  • joseline
    Egensinnig skrev 2010-05-20 06:51:12 följande:
    Kokosmoussen hade jag essence i de första gångerna men har slutat med det då jag tyckte det smakade solkräm. Godare med den naturella kokssmaken som inte tar över hela tårtan.ChokladMMF är MMF som jag tillsätter kakao och även svart färg i smeten innan jag har i florsockret. Hjälper att använda chokladflorsocker också. Denna MMF blir dock torrrare o lite svårarbetad jämfört m vanlig. Har man glycerine o glukos (vit sirap) hemma kan man ta en msk av varje för att öka smidigheten
    Om man bara använder chokladflorsocker till MMF så blir det precis lika smidig som vanlig.
  • JoKo

    hej tjejjor.

    Jag ska göra ett DIF-märke men har glömt köpa hem guld hur hade ni löst detta? Det är ju lixom som en "guldram" runt själva märket.

    Funderar på att antingen skita i guldet helt o hållet (kanske bara ta gult?), alternativ försöka blanda ihop gult o pärlemo-glitterpluver för att få någon slags effekt.

    Är villrådig, hjääääälp!

  • Sigrid

    Något man bör tänka på när man ska kavla marsipan?

    Frågar igen: Hur länge klarar sig kristyr gjord på äggvita? Hur förvarar man den (rumstemp el. kyl)?

  • lilla gumman 85

    Skulle ni våga frakta en fyr-våningstårta????
    Man vill ju gärna inte att en bröllopstårta ska gå åt helvete!!

    Första gången jag gör mer än två våningar och vet inte riktigt HUR stabil den blir!!! :-O

  • Niccipicci

    Salsajenny - förstår hur du menar och håller med, bökigt.

    Egensinnig
    Smart! Ska prova det nästa gång. Men då kan man väl inte smörja formen? Har du klätt formen med bakplåtspapper då eller fastnar det inte?

    Sen funderar jag på Monnies tårtbotten.
    Jag blir jättenöjd med den förutom själva skorpan högst upp. Den reser sig jättefint men när jag tar ut den så är skorpan som lite krispig, lite maränglik och det är luft under den ett par cm innan kakan kommer. Brukar det bli så här för någon annan här? Det är lite tråkigt för då måste jag ju skära bort en hel del av kakan.

  • Egensinnig
    Swagger skrev 2010-05-20 12:11:05 följande:
    Tack :) Hur mycket kako ungefär till en sats MMF?
    0,5 dl har jag tagit och så minskat ungefär 1 dl på florsockret. Men kör på bara chokladflor som Ninnil föreslår - det verkar bättre. Eller gör modelleringschoklad
    Matilda, Matilda........
  • Egensinnig
    Niccipicci skrev 2010-05-20 20:22:19 följande:
    Salsajenny - förstår hur du menar och håller med, bökigt. EgensinnigSmart! Ska prova det nästa gång. Men då kan man väl inte smörja formen? Har du klätt formen med bakplåtspapper då eller fastnar det inte?Sen funderar jag på Monnies tårtbotten.Jag blir jättenöjd med den förutom själva skorpan högst upp. Den reser sig jättefint men när jag tar ut den så är skorpan som lite krispig, lite maränglik och det är luft under den ett par cm innan kakan kommer. Brukar det bli så här för någon annan här? Det är lite tråkigt för då måste jag ju skära bort en hel del av kakan.
    Jag smörjer men mjölar inte. Bara bakplåtspapper på plåten.

    Skorpan ska du vända nedåt så löser det problemet sig - då får den raka fina sidan uppåt och det ojämna blir botten och märks inte av. Vänd den så snart den svalnat såpass att den går ta i.
    Matilda, Matilda........
Svar på tråden Tårttråden del 17