Tårttråden del 17
Tårtbotten, långpanna
Tårtbotten, långpanna
Behöver ett snabbt svar. Håller på med tårtor nu. Ska ha upptinade hallon med grädde i ett lag. Har låtit det mesta av saften/vattnet rinna av. Men undrar om jag kan lägga i ett eller två gelantin blad i hallonen innan jag blandar det med grädden? Har nämligen råkat ut två gånger för att tårtbotten blivit helt "blöt" på bottnen under hallongrädd blandningen och vill verkligen inte att det händer igen så kan ja då undvika detta genom att ha i gelantinet?
-Kan man ha smörkräm ovanpå mmf/sp på en liten bit, eller halkar det av/får mmf:en att svettas?
-Vad är bäst för att fästa strössel på mmf?
-Hur får man mmf riktigt tunnt när man kavlar ut? Blanda i olja eller utveckla starkare muskler?
-Kan man spritsa gräs på sidan av en tårta, eller riskerar man att det trillar av?
Jag hade lite problem nu när jag invigde min sprits att mot slutet var smörkrämen för varm så det blev inget snyggt. Nu var det inte så mycket jag spritsade, så jag behöver väl bara få upp farten, men hur gör man om man ska sprits mycket? Behöver man byta spritspåse ett par gånger om man ska göra en hel tårta?? Man kan ju inte börja med kylskåpskall smörkräm heller, det blir ju för trögt.