• Ankmor

    Tårttråden del 17

    VÄLKOMMEN!

    Det är jättekul att det hela tiden kommer så mycket nya ansikten.
    Då samma frågor tenderar att ställas om och om igen ber vi vänligen, men bestämt, att alla nya läser igenom "Guide till Tårttråden" ordentligt första gången.
    (Du måste vara inloggad för att läsa)


    Då Tårttrådens tempo är högt och för att ingen ska missa någon av de fina tårtor som görs bör man lägga in bilder av sina alster i Tårttrådens bildtråd som vi stolt delar med Cupcaketråden.

    Säg till här i tråden om du behöver hjälp att klistra in din bild.
    Den som hjälper till säger med fördel till innan så det inte blir dubletter.







    För inspiration :

    Googels bildsök

    Bäst resultat hos Google får du om du gör sökningen på engelska.
    Cakes + ”ämnesord”, men pröva gärna på svenska med.

    Många funderingar kring livsmedel hittar du svar på hos Livsmedelsverket


    När man gör tårtor finns det inga måsten, det viktiga är att man har roligt.
    Följ din egen budget och smak. Det finns (nästan ) inga rätt eller fel.

    __________________________________________________ __________________________


    - OBS! -


    Prata inte beställningar och betalning i tråden.
    Dels så riskerar ni att få en varning då om inlägget blir anmält, då det kan räknas som reklam, men även för att försäljning från icke livsmedelsgodkänt kök till kund är emot livsmedelslagen.


    Hotlänkning till bilder är inte tillåten.
    Om du har tillständ att använda bilden - spar ned bilden och lägg i ditt galleri, innan du klistrar in den här.
    Om du inte har tillstånd ---> Klistra in URL-adressen istället.


    Länkning till egen hemsida eller extern blogg med försäljning/som tar emot beställningar är inte tillåten.
    Länkning till egen
    FL-blogg är dock tillåten samt blogg / hemsida utan ekonomisk vinning/försäljning etc...
    __________________________________________________ __________________________


    Viktiga länkar -

      

       


                                        (Uppdateras inte på ett tag)

    En sida väl värd att besöka:

    TÅRTIVERSUM
    (Tårtsida med bla a Forum, Galleri, hjälpmedel mm)

    Hjärtligt välkomna, gamla som nya!
    Hoppas att alla ska trivas!


    Länkar till tidigare trådar

    Tråd nr 1
    Tråd nr 16 


     



    Man får länka till både hemsida och blogg så länge det inte finns någon information om egen företagsamhet/egen vinning/info om hur man beställer mm, det får inte heller finnas länkar till egen verksamhet mm

    DVS - så länge bloggen/hemsidan är helt hobbybaserad utan ekonomisk vinning så kan ni visa länk så mycket ni vill!


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-15 21:51
    ***********************************

    Här kan du dela med dig av dina BÄSTA TIPS!
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m52537869.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-18 15:35
    ---- ----

    BLOGGTRÅD!!
    www.familjeliv.se/Forum-5-155/m53109018.html
    Här kan ni länka till er tårtblogg/bakverksblogg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-21 15:30
    !!!***!!!***!!!***!!!***!!!

    HÄR BOR VI
    -----------------
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m53580376.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-09 02:53

    ^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^

    Det verkar vara något knas med tårtiversum.
    Här finns en TÅRTBITSUTRÄKNARE
    www.pejgan.com/antalbitar.asp

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-29 00:36
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
    Pejgan har lagt av...
    Nu finns TÅRTBITSUTRÄKNARE här
    lindarunn.blogg.se/
    Tack MissyCat!!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-04 14:48
    ##############################################
    TYVÄRR har vissa av medlemmarna som jag länkar till i TS avslutat sina konton / tömt sin blogg. Jag ber om ursäkt att FL inte tillåter redigering av TS...
    ##############################################
  • Svar på tråden Tårttråden del 17
  • 3 hjärtan

    Använder ni "finchoklad" till smörkrämen eller vit block? Jag är inget fan av smörkräm heller, men det där låter gott.

  • 3 hjärtan

    En till fråga. Jag har varit på jakt efter en fjärilsform länge, typ som den Sigrid har (såg i bildtråden). tårtdecor har inte nån vad jag sett...

  • sommarpar

    mrs ftm, vart bor du? vet en liten butik i göteborg som säljer sånna...


    tack för receptet mina12!

  • Egensinnig
    3 hjärtan skrev 2010-07-20 20:58:26 följande:

    Använder ni "finchoklad" till smörkrämen eller vit block? Jag är inget fan av smörkräm heller, men det där låter gott.


    Jag använder Fazer el Odense - de som finns vid bakgrejerna i mataffären.
    3 hjärtan skrev 2010-07-20 21:01:10 följande:
    En till fråga. Jag har varit på jakt efter en fjärilsform länge, typ som den Sigrid har (såg i bildtråden). tårtdecor har inte nån vad jag sett...
    Tycker Patchwork cutters är fina och även PME Plunger cutters ( PME är superlätta att anävnda - Patchwork lite meckigare:

    http://www.kakburken.se/product_info.php?products_id=2709
    http://www.kakburken.se/product_info.php?products_id=648

    Här har jag använt patchwork
    http://cakecentral.com/modules.php?name=gallery&file=displayimage&pid=1484278

    Och här PME:
    http://www.familjeliv.se/hem/egensinnig/gallery/php6z1fem.jpg
    Matilda, Matilda........
  • Sigrid
    3 hjärtan skrev 2010-07-20 21:01:10 följande:
    En till fråga. Jag har varit på jakt efter en fjärilsform länge, typ som den Sigrid har (såg i bildtråden). tårtdecor har inte nån vad jag sett...
    Jag använder den här till mina fjärilar:
    http://www.kakburken.se/product_info.php?products_id=648

    Funkar inte med SP, måste vara FP annars kladdar det bara ihop och lossnar inte. Ett alternativ om man bara har SP är att köpa någon utstickare och sen bara trycka lätt med formen ovan för att få mönstren.
  • Sigrid
    3 hjärtan skrev 2010-07-20 20:58:26 följande:

    Använder ni "finchoklad" till smörkrämen eller vit block? Jag är inget fan av smörkräm heller, men det där låter gott.


    Jaghar använt både block och "fin" choklad. Kör bara med block nu, tycker inte att det blir någon skillnad.
  • Lilla fröet

    åh, riesenfluff lät ju gott, tror ni att det passar till lemoncurdgrädde? Är lemoncurd o hallon lika känsligt? Tänkte att det e ju oxå lite surt så..
    ska prova att göra min första barbietårta, nåt speciellt man bör tänka på? hur mycket är en normalt bakad barbietårta beräknad till ungefär?


    Mamma till världens finaste tjej (vill du kolla hos mig så säg till
  • 3 hjärtan
    sommarpar skrev 2010-07-20 21:07:43 följande:

    mrs ftm, vart bor du? vet en liten butik i göteborg som säljer sånna...


    tack för receptet mina12!


    Bor i Linköping, men mina föräldrar är (kanske passande nog) i Göteborg denna vecka, så tar gärna adress eller beskrivning på var i Göteborg, båda mina föräldrar är Göteborgare från början, så de hittar rätt bra ännu.
    Sigrid skrev 2010-07-20 21:23:13 följande:
    Jag använder den här till mina fjärilar:
    www.kakburken.se/product_info.php?products_id...

    Funkar inte med SP, måste vara FP annars kladdar det bara ihop och lossnar inte. Ett alternativ om man bara har SP är att köpa någon utstickare och sen bara trycka lätt med formen ovan för att få mönstren.
    Egensinnig skrev 2010-07-20 21:15:36 följande:
    Jag använder Fazer el Odense - de som finns vid bakgrejerna i mataffären.
    3 hjärtan skrev 2010-07-20 21:01:10 följande:
    En till fråga. Jag har varit på jakt efter en fjärilsform länge, typ som den Sigrid har (såg i bildtråden). tårtdecor har inte nån vad jag sett...
    Tycker Patchwork cutters är fina och även PME Plunger cutters ( PME är superlätta att anävnda - Patchwork lite meckigare:

    www.kakburken.se/product_info.php?products_id...
    www.kakburken.se/product_info.php?products_id...

    Här har jag använt patchwork
    cakecentral.com/modules.php?name=gallery&file...

    Och här PME:
    www.familjeliv.se/hem/egensinnig/gallery/php6...
    Åh toppen! Då ska jag beställa! Brukar de vara snabba på leveranser? Har av nån anledning bara beställt från tårtdecor (kanske för att det är dit jag åkt och handlat i butiken också...)

    Då kör jag med block också... ingen mening att köpa dyrare om det inte ger nån större skillnad i smaken.
  • 3 hjärtan
    Lilla fröet skrev 2010-07-20 21:33:09 följande:
    åh, riesenfluff lät ju gott, tror ni att det passar till lemoncurdgrädde? Är lemoncurd o hallon lika känsligt? Tänkte att det e ju oxå lite surt så..
    ska prova att göra min första barbietårta, nåt speciellt man bör tänka på? hur mycket är en normalt bakad barbietårta beräknad till ungefär?
    Är också på G att göra min första barbietårta. Ska bli en riktigt prinsessig tårta och en barbietårta, så jag är också grön på området docktårta, men som jag fattar det efter att ha letat lite är att man gör tårtan i en skål så man får lite snyggare kjol än om man bara gör vanlig tårta. Sen har jag sett att man gör olika, en del sticker bara ner barbien i tårtan, andra gör hål genom bottnarna och sätter i t ex en hushållsrulle som är inplastad och sätter dockan i... sen klär man dockan med sp eller något annat på överkroppen. Vad jag undrar är hur tusan man fraktar en sån tårta! funderar på att göra färdigt tårtan sånär som på barbien, frakta tårtan, sticka ner dockan och klä henne på plats. Eller har någon annan något bra förslag? Ska följa tråden med spänning nu och se om någon kommer bra tips och ideer.

    Till min prinsesstårta tänkte jag göra en stående krona som jag sett på många tårtor i galleriet. Gör ni den i fp eller funkar det med sp eller mp? Känns som att sp och mp kanske blir lite för tungt? Och använder ni nån form till dem eller går ni dem på frihand?
  • tjejmaffian

    Den här smörkrämen med vit choklad som det snackas om här i tråden.. går den att göra även på mörk choklad, eller mjölkchoklad? Någon som testat med gott resultat?

Svar på tråden Tårttråden del 17