Inlägg från: Zelmilainen |Visa alla inlägg
  • Zelmilainen

    Tårttråden del 17

    ansanviol skrev 2012-09-16 21:14:22 följande:
    Tack!! :)
    så lite så. jag är långt ifrån lika duktig som många i tråden är, så m så nån annan har kanske andra bra tips
    nehepp...
  • Zelmilainen
    Aint Your Fairytale skrev 2012-09-21 22:53:00 följande:
    Jag har till och från en längre tid kikat in i denna tråd och även bildtråden då jag är sugen på att lära mig göra lite roligare tårtor än de jag brukar göra...

    Men vet inte alls hur jag ska börja eller med vad. Förvånad

    Någon som har lite bra nybörjartips?

    Jag själv tål inte komjölkprotein, men brukar ändå göra tårtor med komjölkprodukter i när någon i min familj fyller så att alla andra som är på besök inte behöver äta mina "konstiga" produkter, hehe. Solig
    kakburken och tårtdecor (nätshoppar) är två affärer som är bra tycker jag. jag har bara hållt på sen april och har köpt mycket där. men utstickare har jag uteslutande köpt från ebay (SÅÅ billigt, men längre leverans) och någon från tradera (billigare än nätet/butik, ok leverans). alfabetsutstickare, kantstavar, färger, en del strössel etc har jag köpt från nämna nätshoppar. sockerpasta gör jag själv, men många väljer att köpa. vaxduk är super att kavla ut sp på och majsstärkelse att "mjöla" vaxkduken, utstickarna med. smoother är bra att ha, köpte på ebay
    min andra hälft är oxå allergisk mot mjölkprotein, det är inga större problem att baka så. jag gör tex bottnar efter 3-lika principen och smörjer då bara formen med mjölkfritt margarin. det är inga mjölkprodukter i själva botten.
    i ts finns en länk tills en tårtbitsuträknare som är super. på samma sida finns även 3-lika receptet
    jag har säkert glömt massor men några flera är säkert snälla och fyller i
    nehepp...
  • Zelmilainen

    tack förresten till flera om tipset av majsstärkelsen vid kavling och det. märker ej nån jättestor skillnad just när ja kavlar sp, men en viss ändå. men framför allt går det SÅÅ mkt smidigare att använda stärkelsen när jag använder bokstavs och kantutstickarna. tack! (jag ser mig besegrad )


    nehepp...
  • Zelmilainen
    pindile skrev 2012-09-23 15:30:48 följande:
    Är det inte enklare att göra 3 separata bottnar om man ska göra en långpanne tårta? Ska göra en sån och tänkte förbereda och frysa in, är ju så svårt att dela bra, vilket recept i länken blir bäst om man vill grädda bottnarna var för sig tror ni?
    jag kör på 3 lika till långpanna, har gjort med både 4 och 5 ägg. 5 tycker jag nästan blir för tjockt, 4 mer lagom (ganska stora ägg). gör varje lager botten för sig
    nehepp...
  • Zelmilainen

    när mina föräldrar kom förut och skulle hämta hundarna jag vaktat hade de med sig två springformar (18, 20 cm) från gammelfaster och en marmorkavel från de själva (de hade varit i sthlm). jag som suktat efter alltihop imorrn blir det att använda kaveln och till bröllopsbeställningens nedre plan blir en av de nya formarna perfekt (ska bara köpa 12cm oxå till övre lagret) vill baka mera NU!!


    nehepp...
  • Zelmilainen
    Tezz79 skrev 2012-09-29 14:57:42 följande:
    Imorgon ska vi ha ett års kalas för min son och jag vill ha lite tips på vad för tårta jag ska göra eller vad för slags fyllning jag ska använda! Kom hem från utlandsresa igår och fantasin sviktar................
    eftersom chokladfluff ska stå i kyl minst sex timmar kan det ju bli tajt. men chokladbottnar med jordgubb och glasscreme? går snabbt oxå
    nehepp...
  • Zelmilainen
    Tezz79 skrev 2012-09-30 10:03:18 följande:
    Jag bakade chokladbotten igår, får se om jag lyckas dela kakan i 3 delar!! Tänkte göra glasscremen att ha mellan samt bananmos då sonen älskar bananer!!
    ah ok. jag tyckte bananen blev så rinnig då jag passerade den så jag gjorde en mousse av den. en jag hade kanske bara otur, hehe 
    nehepp...
  • Zelmilainen
    LindaB78 skrev 2012-10-02 21:58:13 följande:
    Har aldrig förstått vad den där heliga 6-timmarsregeln kommer ifrån. Enligt mig handlar det om att gräddblandningen ska hinna bli kylskåpskall för att kunna vispas. Jag har gjort fluff och snabbkylt det hela antigen genom frys eller vispa i isbad. Dessutom är taktiken när du smälter ner chokladen att finhacka den så att du inte behöver värma grädden mer än till typ drygt 50 grader så går nedkylningen fortare.

    Sen kan det säkert vara så att smaken blir intensivare när det hela får stå en stund. Men å andra sidan så brukar det ju dröja en stund från att tårtan monteras till att den äts. Så det spelar nog mindre roll.

    Jag brukar även stabilisera min fluff med lite gelatin ibland för att kunna bygga en högre tårta. Men det bror som sagt på vad man vill åstadkomma och vilken struktur man vill ha på fluffet.
    jag går på vad folk här i tråden sagt innan. det finns de som ej väntat lika länge och som det ej funkat med, men när det väntat minst 6 timmar har det fungerat bra  
    nehepp...
  • Zelmilainen

    om jag ska göra chokladbottnar med 3lika receptet, bör jag då ta ca 1/3 potatismjöl, 1/3 vetemjöl och 1/3 kakao? eller har ni nån annan bra idé?


    nehepp...
  • Zelmilainen
    Alfonsina skrev 2012-10-03 10:15:03 följande:
    Så brukar jag göra iaf.
    ok, toppen, då kör jag på det
    banantelefon skrev 2012-10-03 11:34:49 följande:
    Zelmilainen: efter en stund i frysen så kan fluffet vispas inom en timma.
    Man kan använda det som sägs som riktlinjer och sedan hitta egna lösningar, that's the way you learn :)
    jo, men jag har oxå fått en massa motiveringar ill varför man INTE ska påskynda processen vad gäller nedkylningen och det. men som sagt, jag gick ENBART på de rekommendationer ja fick här i gruppen.
     
    nehepp...
  • Zelmilainen
    rultan skrev 2012-10-03 19:12:53 följande:
    Jag tycker att chokladbottnar behöver smör för att det ska smaka något... Har inget bra recept just nu dock, men kan leta reda på ett.
    jag vill dock ej ha en massa smör i utan gärna utan mjölkprodukter tårtan kommer bli tillräckligt mastig iaf med det kunden vill ha i men då får gärna skriva ut receptet iaf
    SockerStinn skrev 2012-10-03 20:20:32 följande:
    Här är en saftig chokladbotten. bakamer.wordpress.com/2012/06/25/chokladtartb.../ Mjölkfri med Nackdelen är att den är lite meckigare än tre lika, så jag förstår att man väljer den ändå ibland.
    sparar
    nehepp...
  • Zelmilainen
    Ankmor skrev 2012-10-05 15:39:04 följande:

    helt ok med mig!

    Är det någon/några i tråden som vill ha sin blogg länkad till som inspiration/tips-blogg i TS? 

    Vad skall finnas kvar från den nuvarande TS?
        
    tårtbitsuträknaren, bra sidor med många recept?
    nehepp...
Svar på tråden Tårttråden del 17