Inlägg från: Egensinnig |Visa alla inlägg
  • Egensinnig

    Tårttråden del 17

    Mamma till Felicia och Simon skrev 2010-02-12 15:58:06 följande:
    Ställer min fråga igen står och skall göra den snart
    Jag brukar använda receptet Monnies bottnar som är på 5 ägg i originalet. Till min 30X30 tog jag 12 ägg och det blev lite för mycket. Räknar man ut volymen på din om den är 7 cm hög som min så rymmer den nästan dubbelt så mycket smet. Så jag hade tagit 2 x dubbel sats. Alltså 20 ägg totalt. Gör hellre lite för mycket smet och så fyller du formen tills den är halvfull lite drygt.
    Matilda, Matilda........
  • Egensinnig
    Fru Indosaurie skrev 2010-02-12 18:21:47 följande:
    om jag ska göra en hjärtformad tårta och har i lika mkt smet som jag har i min 20-bitars form kan jag då räkna med att hjärtat blir lika många bitar? eller skär man på annorlunda vis eller så?
    Kolla smetschemat under Hjälpmedel på http://www.tartiversum.se/
    Matilda, Matilda........
  • Egensinnig
    Fru Indosaurie skrev 2010-02-12 20:00:21 följande:
    fiffigt! men.. hur mäter man diametern på ett hjärta?
    Jag skulle gissa att man mäter över det bredaste stället
    Matilda, Matilda........
  • Egensinnig
    JoKo skrev 2010-02-13 07:14:41 följande:
    Har planer på att göra en vanlig gräddtårta dekorerad med färsk frukt typ kiwi,banan, mandariner,vindruvor osv.Finns det något knep för att frukten ska "hålla färgen" o vara fräsch en stund efter den lagts på tårtan/kommit i kontakt med luft?
    Pensla den med smält gelé
    Matilda, Matilda........
  • Egensinnig
    Tovaliten skrev 2010-02-13 19:48:18 följande:
    Kindibary!Jag är bara inne för att ställa en egen fråga, men såg ditt inlägg. Jag tror att du måste värma mer, så blir den tunnare... Alternativt om det är för dålig kvalitet kanske den inte smälter, då får du väl smeta ut den och försöka skära bitar sen...? Lycka till!Jag skulle vilja ha ett recept på jordgubbsmousse utan ägg. Någon som har? En av dotterns vänner är äggallergiker och jag lyckas inte hitta något sjysst äggfritt...//Tack på förhand!
    Kolla hallonfärskostmoussen i JFL's blogg - länk i trådstarten. Den kan du bara byta hallon mot jordgubbar. har för mig att den är äggfri
    Matilda, Matilda........
  • Egensinnig
    zuperduperme skrev 2010-02-14 11:21:11 följande:
    jag har blivit ombedd att göra en bröllopstårta för 90 pers. det ska vara en våningstårta. men ja kan inte komma på hur jag skall lösa det där med våningar. hur många våningar och hur många bitr på varje. någon som vet??
    Här finns en tårtbitsuträknare som du kan använda. (Mina tårtor brukar bli 8-9 cm höga med 2 lager fyllning och hembakade bottnar
    www.tartiversum.se 
    Under Hjälpmedel i vänsterkanten
    Matilda, Matilda........
  • Egensinnig
    majlinsa skrev 2010-02-14 16:50:28 följande:
    Hur pass svårt är det att täcka en rektangulär tårta jämfört med en rund?
    Inte så svårt - jag ser till att hörnen äre fina först och sedan smoothar jag sidorna genom att lyfta och dra försiktigt - här är en video:


    ">

    Matilda, Matilda........
  • Egensinnig
    Niccipicci skrev 2010-02-16 17:34:55 följande:
    Har slängt ut en fråga angående macarons här på FL men får inga svar Så jag provar här istället. Vet ju att ni är duktig på mer än tårtor här.Kan man frysa macarons? Och ska det vara med fyllning eller utan då?Hoppas någon kan svaret snarast. Står här med ett gäng och vet inte vad jag ska göra av dom. Förutom sätta dom i munnen då. Sablarns vad goda!
    Jag har ingen garanterat svar men biskvier funkar ju finfint att frysa så jag tycker macaroons borde funka med. Hittade detta när jag googlade på "can I freeze macaroons"
    http://chowhound.chow.com/topics/468001
    Du kan ju googla vidare
    Matilda, Matilda........
  • Egensinnig
    Lydia07 skrev 2010-02-16 21:19:21 följande:
    Hur gör ni  bokstäver? Jag ska dekorera en (fem..) doptårtor, och ska skriva namn mm på minst en av tårtorna.Hur skulle ni gjort? Försökt skriva med "pyntgelé", eller på något sätt stansat ut bokstäver i tex marsipan? (jag ids nog inte köpa sugarpaste).Tårtan kommer ha grädde överst.Funderar lite på att göra som något brett "band" med dopnamn och datum på, och lägga på ena tårtan (fodra med smör eller vad man nu brukar göra). Bandet tänkte jag i så fall vecka lite, så det inte ser för trist ut (men jag är inget proffs som de flesta här..).
    På min dotters doptårta skar jag ut ett band ur ett rosa marsipanlock och skrev namn o datum med färdig kristyr på tub. Funkar absolut att göra så
    På våra bröllopstårtor skar jag ut bokstäver på frihand o la på så det går ju med - lite pilligt bara
    Matilda, Matilda........
  • Egensinnig
    Lydia07 skrev 2010-02-17 07:08:21 följande:
    Egensinnig: Tack, jag hade tänktköpa ett grönt marsipanlock, tårtornas dekoration blir i grönt och blått :)
    Det blir säkert jättebra! Finns ju färgad marsipan på mataffärn med som man kan kavla ut.
    Matilda, Matilda........
Svar på tråden Tårttråden del 17