Inlägg från: Fru Grön |Visa alla inlägg
  • Fru  Grön

    Hur känns det att amma? :)

    Har bara läst TS. I början, innan man fått in snitsen och bröstvårtorna är ovana kan det göra RIKTIGT ont, så det är bra om man ställer in sig på att det kan bli kämpigt en vecka eller två. Fråga om hjälp direkt om det inte känns bra, man ska inte stå ut med att blöda och ha det orimligt jävligt, hjälp finns (bättre instruktioner om hur bebisen ska ta tag, amningsnapp som skyddar vårtan mm)! Det som gör ont är inte att mjölken kommer, utan att en liten gullig vätte sitter och suger det värsta den kan på bröstvårtan, som är en känslig kroppsdel. Typ som när någon nyper en hårt i bröstvårtan. När bebisen har rätt tag, och "skavsåren" har gått över brukar det inte kännas obehagligt alls att amma. Jag tycker det är en underbar känsla när mjölken rinner till, det pirrar på ett förlösande sätt. Det tar några sekunder för mjölken att rinna till från att bebisen börjar suga. Och så är det så härligt att kunna ge sin unge allt den behöver bara sådär!

    Glöm inte att det kanske inte kommer i stort sett någon mjölk alls de första 2-3 dagarna, utan precis efter förlossningen får man amma och amma och amma för att mjölkproduktionen ska starta över huvud taget.

    Dessutom kan det göra ont i magen (hugga till) i starten vid amningen de första dagarna, eftersom livmodern dras ihop när man ammar i början.

Svar på tråden Hur känns det att amma? :)