• Siiri

    gravid med ivf och bf sommaren 2010 del 2

    mammaNena skrev 2010-05-07 11:50:53 följande:
    hej alla. Nu är vi äntligen hemma igen! skulle ju blivit igångsatt i tisdags morse. va där inne kl 8 som avtalad tid, MEN. ALLA skulle ju föda barn just då. och iom att mia bara tog 2 timmar på sig att komma, så vågade dom inte chansa att ta hål på hinnorna och där helt plötsligt inte fanns någon som kunde ta emot honom. så efter att ha kollat med ctg att han mådde bra och kollat att jag va öppen redan 5 cm så fick jag komma tillbaka kl 13, men vara reso att snabbt komma dit OM det blebv lugnt. Vi va där igen kl 12.30 och DÅ skulle det bara köras en ny ctg sen skulle vi flyttas till ett fl rum, MEN då kom en hög blivande mammor till... kl 15 fick jag komma till fl rum. de tog hål på hinnorna kl 15.17. efter ca ½ timme kom onda regelbundna värkar. AJ! sen blev det lite väl bra och det blev knappt paus mellan värkarna! Fick en spinnal bedövning kl 18= skönt! började krysta strax därefter, men det hände liksom inte så mycket. kl19.47 föddes han, och då i vid öppen hjässbjudning= tittade uppåt. därav att det tog lite tid i själva krystandet. MEN det behövdes bara 3 stygn! Han vägde 3210g och va 50 cm lång. (och såklart världens finaste ) Den som vill se honom, innan jag får in en bild här på fl, kan gå in på www.lthalland.se klicka vidare till webbisar (längre ner på höger sida) och så finns vi på Helena Dedorsson. Vi tänkte åkt hem igår, men han fick lite dåligt sockervärde, så vi fick ge lite extra ersättning, så nu mår han bättre igen
    Å vad söt han är!!! Stort GRATTIS!!!
  • Siiri

    Tidigt i torsdagsmorse kom vår lilla tjej ut efter en fantastisk förlossning, 11 dagar före bf. Lyckan är oändlig, vår lilla mirakel är äntligen här... helt perfekt och bara så ljuvlig.


    Kram!
  • Siiri
    Höst flickan skrev 2010-06-03 06:32:19 följande:
    Kikar in.

    Vår andra prinsessa kom efter en timma på förlossningen enbart kl 24,30 i går(sån tur att vi han in)
    Vikt 3710 och 51 cm lång(ingen bjässe)

    Allt gick jättebra.

    Är nu helt tagen av känslor{#emotions_dlg.flower}
    Stort GRATTIS... underbart!!! Skönt att förlossningen gick snabbt och bra! Började som min då, blod och sammandragningar.

    Jag ligger och njuter här av mitt lilla mirakel, nu 14 dagar gammal. Hon är verkligen så fin!
  • Siiri
    Vädur 78 skrev 2010-06-02 08:14:07 följande:
    spännande....lycka till
    Vädur: Tänkte fråga dig vad läkaren sagt till dig angående Levaxinet? Jag var tvungen att höja dosen under graviditeten och ska nu sänka till dosen jag hade innan. Läste att det passerar över i mjölken men att det ej ska påverka barnet, men man nojjar ju för minsta lilla Jag vill ju inte sluta heller eftersom jag mådde så kasst innan jag började med Levaxinet. Vill inte må så igen. Kanske får ringa min läkare igen och rådgöra med honom.

    Hur mår lilla Milo? Växer så det knakar? 
  • Siiri
    Höst flickan skrev 2010-06-03 13:15:23 följande:
    Tack alla.

    Har laggt upp lite bilder.

    Kram
    Så söt liten tös! Grattis igen
  • Siiri
    mrs coon skrev 2010-06-04 11:08:43 följande:
    Kollade med min BM igår och hon sa att det är upp till den läkare som skriver ut en från förlossningen att avgöra. Men att det troliga var att ca 14 dagar efter förlossningen skulle nya prover tas då man anser att graviditetshormonerna håller i sig så länge. Därefter kan dosen behöva justeras igen...
    Tack för info
  • Siiri
    Vädur 78 skrev 2010-06-03 13:48:14 följande:
    jag hade ju samma dos hela graviditeten så jag äter samma fortfarande. Ska ta nya prover nu i juni
    MILO växer så det knakar, 4167 gGlad , en månad igår! Han mår fint, värre med mig. Jag får inflammation hela tiden i brösten och hög feber. Andra gången nu på en vecka så jag ska sluta pumpa nu och trappa ner det, är så trött på det
    Vad duktig du varit som kämpat på så länge tycker jag. Det måste vara urjobbigt när det inte funkar!!! 
  • Siiri
    Dipsy skrev 2010-06-06 18:18:37 följande:
    andningslarm .se tror jag det hette...och respidence ditto den uppdaterade versionen, där man kan byta batteri själv...har inte fått den ännu...bör nog komma nästa vecka...
    Jag har oxå det larmet. Tycker det är jättebra och har dessutom en bra funktion där man hör varje andetag som ett litet klickljud om man vill. Funkar lugnande för mig.
    Dessutom mycket bra att man kan ha det i bilbarnstolen och när de ligger i vagnen oxå.

    Rekommenderar det varmt!
  • Siiri
    Siiri skrev 2010-06-06 21:35:01 följande:
    Jag har oxå det larmet. Tycker det är jättebra och har dessutom en bra funktion där man hör varje andetag som ett litet klickljud om man vill. Funkar lugnande för mig.
    Dessutom mycket bra att man kan ha det i bilbarnstolen och när de ligger i vagnen oxå.

    Rekommenderar det varmt!
    Inget som jag märkt av ännu. Det fungerar även att sätta i byxlinningen med en body under, då sitter det inte hud mot hud. Så har jag haft mestadels faktiskt.
  • Siiri
    Josefin L skrev 2010-06-12 17:37:11 följande:
    Nu är hon här vår lilla tjej! Vi är kvar på BB eftersom det tar lite tid att återhämta sig efter ett snitt. Var jättenervös för själva operationen men det gick bara bra. Inte ens spinalbedövningen gjorde ont! Dock hade jag inte en susning om att det skulle göra så ont efteråt! Har typ fått lära mig att gå eftersom det gör så ont. Men såklart var det värt det! Lycka till ni andra, tänka sig att snart får ni träffa era bäbisar!
    GRATTIS till lilla tjejen!!! Härligt!
  • Siiri
    Dipsy skrev 2010-06-30 13:43:47 följande:
    hallå i stugan....

    har som sagt varit in och ut på förlossningen för att kolla så att tappen är mogen för igångsättning vilket den inte har varit...

    så i måndags så vaknade jag att jag hade lite ont, blödde och kände på mig att det nu var dags...väckte sambon som tyckte att vi skulle vänta till onsdag när vi ändå hade en tid då???! jag sa åt honom att då får du fan åka själv...jag ska in nu...han fattade nog inte att det var dags eftersom inget vatten gått som de övriga förlossningarna...
    var inne strax efter 10 och ctg kurva togs och då var jag öppen 3 centimeter...
    värkarna kom med raket fart
    började andas lustgas 11.45 öppen 5 centimeter
    hinnorna togs 12.50 öppen 7 centimeter
    en perfekt liten tjej tittade ut 13.10
    4 kilo kärlek...oj så underbart
    Stort GRATTIS till tjejen! Underbart...
  • Siiri
    Vädur78, 32 år BF 2/5, planerat/akut snitt, en pojke, Milo
    helenas83, 26 år BF 4/5 Vanlig förlossning efter igångsättning i v 38+0. "lille" John. 
    Dagmar, 35 år, 20/5, vaginal förlossning med dykteknik i v 38+2. Flicka.
    Clearblue, 42 år, bf 30/5, akut kejsarsnitt efter igångsättning i v 42
    1111111 38 år, BF 8 juni. Förlossning med dykteknik och varmt bad 16/6 (40+0). Flicka. 
    Josefin L: 31 år, BF 10:e juni. Planerat kejsarsnitt. Flicka.
    Nillanoll: 22 år Planerat snitt pga sätesbjudning. 24/6 Pojke
    Dipsy: 30 år, 28 juni, spontan snabb förlossning, Flicka
  • Siiri
    Mollystar skrev 2010-07-13 12:27:00 följande:

    Den 9 juli kl 0850 såg våran lilla Melina dagens ljus . Vart igångsatt men det gick inge bra så på fredag morgon vart det kejsarsnitt som tyvärr slutade med akut sövning av mig eftersom bedövningen inte funkade. Dom la en eda på natten på mig och vid snittet pumpade dom in en starkare medel men den kunkade inte på mig så när dom kom till livmodern så skrek jag. Vart då sövd . Ska det bli snitt igen måste jag ha en spinalbedövning. Även fast det vart så dramatiskt så är jag inte chockad utan allt gick ju bra . Det jobbiga nu äre att hon har en höftleds luxation( vet inte hur det stavas)  så hon ligger nu i en skena och det är lite krångligt att hantera henne men det blir ju bättre eftersom. Vi mår bra och kom hem i går eftersom amningen krånglade lite och gör det fortfarande.


    STORT GRATTIS till tjejen! Å jättefint namn hon fått. 
  • Siiri

    Stort grattis till John i efterskott. Tänker på er och håller mina tummar för det bästa!

    Ja tänk vad tiden går fort, om två veckor blir lillan oxå 1 år. Tänker ofta på den sista tiden som gravid och hur mycket man längtade efter att få träffa det lilla livet som idag är en lugn men envis liten person. Gillar att prata mycket och härmar allt man säger. Tycker det är coolt att leka och busa med storebror. Älskar mat, gärna hemlagad som smakar mycket (så vi har faktiskt precis tjuvstartart med 12 månaders burkarna vid tillfällen, för hon äter mer då).

    Ha en fin vår vänner, kul att fortfarande höra av er då och då
    KRAM

     

Svar på tråden gravid med ivf och bf sommaren 2010 del 2